Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här kan du gifta dig – även utan en partner

Bridezilla?
Foto: Colourbox
Att välja en passande bröllopsklänning ingår i det japanska företagets erbjudande.
Foto: Colourbox

Bröllop utan en partner?

Jo, visst går det!

Ett japanskt företag erbjuder nu kvinnor en bröllopsupplevelse med allt från att välja brudklänning till att ta bröllopsbilder - med inlånad kavaljer.

Bröllopsklänning, makeup, håruppsättning och  brudbukett.

Det är mycket som ska fixas inför ett bröllop - och nog är det många som börjar planera för den stora dagen redan som liten flicka.

Men ett, tu, tre står man där utan partner. Eller en partner som inte vill gifta sig.

Det japanska företaget Cera Travel i Kyoto har insett dilemmat och erbjuder nu så kallade solobröllop.

För kvinnor i karriären

Under två dagar får de som nappar på erbjudandet njuta av allt det roliga med bröllop. Välja bröllopsklänning, bli sminkad och få håret uppsatt. Bruden får till och med välja en kavaljer för den obligatoriska bilden och spendera bröllopsnatten på ett fint hotell (dock inte med den inlånade kavaljern).

Företaget marknadsför erbjudandet som "perfekt" för kvinnor som satsat allt på sin karriär i stället för att följa den japanska traditionen och gifta sig.

"Det var underbart"

Affärskvinnan Nagi Daisen, 43, har haft pojkvän i flera år - men de har aldrig kommit sig för att gifta sig.

– Jag har alltid velat bära en bröllopsklänning och bli bortskämd - och nu har jag fått det. Det var underbart, säger hon till Mail Online.

Sedan företaget startade med sina "solo wedding" i juni har tio kvinnor nappat. Det hela kostar drygt 20 000 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.