Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här hoppar Victoria in som meteorolog i SVT

Här hoppar kronprinsessan Victoria in som tv-meteorolog i SVT.
Foto: Kungahuset.Se
Under dagen gjorde hon och prins Daniel studiebesök på mediehuset – och passade på att ta en selfie med Bolibompa-draken.
Foto: Kungahuset.Se
Här besöker de SVT.
Foto: Kungahuset.Se
Kronprinsessan Victoria
Foto: Willi Schneid/Rex/Shutterstock / WILLI SCHNEID/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Här hoppar kronprinsessan Victoria in som tv-meteorolog i SVT.

Under dagen gjorde hon och prins Daniel studiebesök på mediehuset – och passade på att ta en selfie med Bolibompa-draken.

– Kronprinsessan och prins Daniel tyckte att det var väldigt kul, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Imponerar en selfie med Bolibompa-draken på prinsessan Estelle och prins Oscar?

Troligtvis! Mamma, kronprinsessan Victoria, och pappa, prins Daniel, passade nämligen på att ta just en selfie med den välkända figuren från SVT:s barnprogram när de på torsdagen var på studiebesök på mediehuset. Bilder som en SVT-medarbetare har tagit visar hur Victoria håller om draken och Daniel håller upp sin mobil – med ett skal där prinsessan Estelle är på bild – och knäpper bilden.


https://www.instagram.com/p/BSi6BU_BHml/

– Både kronprinsessan och prins Daniel tyckte att det var väldigt kul, och det tror jag syns på bilden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, om mötet med Bolibompa-draken.

"Kronprinsessparet dansade med draken"

Catarina Wilson, presschef på SVT, berättar att kronprinsessparet dansade med draken.

– Glatt och roligt! Kronprinsessparet hälsade, kramade och dansade med draken. Drakens kompis berättade om att de träffar många barn och dansar sin drakdans.

Hur upplevde Bolibompa-draken mötet med kronprinsessan?

– Det var en högtidsstund för Bolibompa-draken som alltid gillar att träffa nya människor.

Förutom att träffa Bolibompa-draken och barnredaktionen så fick paret en rundvandring på SVT:s nyhetsredaktion och dokumentärredaktion.

– Kronprinsessparet fick presentationer av verksamheten av SVT:s vd Hanna Stjärne och flera andra medarbetare, säger Margareta Thorgren.


Här hoppar kronprinsessan Victoria in som tv-meteorolog i SVT.
Foto: Kungahuset.Se

Thorgren: "Kungafamiljen vill hålla sig informerad"

Hovet har publicerat bilder från besöket på SVT. Förutom mötet med Bolibompa-draken visar bilder också hur kronprinsessparet är på besök i en av SVT:s nyhetsstudior, där kronprinsessan Victoria passade på att posera framför en väderskärm, precis som vilken tv-meteorolog som helst. Förra året besökte Victoria och Daniel även Sveriges radio.

– Hela kungafamiljen vill hålla sig informerad om olika branscher och verksamheter, och så även mediebranschen, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.