Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här hånas Pär Lernström för missen i livesändning

Så strålade stjärnorna
Pär Lernström sände live från röda mattan för Tv4. Foto: Youtube
Men det blev lite galet när han misstog Penelope Cruz för Salma Hayek. Foto: Youtube
Här kommer han på sin miss. Foto: Youtube
Missen plockades upp i ”Jimmy Kimmel”. Foto: Youtube
Pär Lernström på röda mattan i Los Angeles.Foto: Samuel Andersson
Jonathan Nordin, exekutiv producent för TV4, på röda mattan. Foto: Samuel Andersson
Salma Hayek....Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6
... och Penelope Cruz. Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6
1 / 9

Pär Lernström sände live mitt bland Hollywoodeliten under Oscarsgalans röda matta. 

Men mitt i all dramatik och skrik råkade programledaren göra en miss – som nu har sänts i den världskända talkshowen Jimmy Kimmel. 

– Det är väldigt roligt att de plockade upp det så klart. Det är väl kul att jag representerar den mer korkade sidan av Sverige som dum okunnig reporter, säger han och skrattar. 

Natten till måndagen svensk tid hölls galornas gala – Oscarsgalan – och många världsstjärnor strålade ikapp på röda mattan.

Någon som också var på plats på Dolby Theatre i Los Angeles var Pär Lernström, 39, som sände live för TV4 – och snart har det kanske inte gått någon förbi. 

I nya avsnittet av amerikanska och världskända talkshowen Jimmy Kimmel plockas nämligen ett segment från röda mattan upp. I klippet kan man se hur Pär Lernström står på röda mattan och försöker få kontakt med världsstjärnorna. 

– Här kommer också Salma Hayek, säger han och skriker: 

– Hello Salma, hur mår du?

Den han tror är Salma Hayek kollar knappt åt honom och går förbi. 

– Jaja vi tar det sen, skojar Per Lernström och han syns i TV4-studion där bland annat Tilde de Paula, 47, befinner sig.  

Pär Lernströms misstag

Problemet är bara att Pär Lernström inte har helt rätt på röda mattan. 

– Nej men det där var Penelope Cruz, skrattar Tilde de Paula nervöst. 

Pär Lernström börjar svära och de andra i studion skrattar. 

– Det här är ju ett omedelbart meme nu, säger Paris Amiri, som också befinner sig i studion. 

Kameran zoomas sen in på Al Pacino på röda mattan. Han står och pratar med tv-personligheten Guillermo Rodrigues i guldig kavaj. 

Tillbaka i studion skrattar Jimmy Kimmel åt inslaget. 

– Vad var mest pinsamt? Den svenska killen som misstog Penelope Cruz med Salma Hayek eller att Al Pacino misstog Guillermo för en riktig reporter på röda mattan? säger han och skrattar åt Guillermo Rodrigues som också är på plats. 

Pär Lernström: ”Oerhört genant”

Pär Lernström är helt medveten om att hans klipp har visats hos Jimmy Kimmel.   

– Vad ska man säga, man jobbar ett halvt liv och det är det här man kommer bli ihågkommen för, säger han skämtsamt. 

– Det är roligt på så många sätt och så klart oerhört genant i stunden men jag känner att det är ett ärligt misstag och båda kom typ samtidigt och namnen skreks fram och tillbaka. 

Programledaren säger att han bara får omfamna situationen och bjuda på den – de enda han behöver be om ursäkt till är just Salma Hayek och Penelope Cruz. 

– Det var oerhört pinsamt. Men jag ska också vara tydlig med att det är en jäkla skillnad med att det är Charlize Theron och Brie Larsson, det blir ju en annan grej så klart. Så där tänkte jag: ”Amen fan vad soppigt”. 

– Nu framtår det som att jag ser en kvinna med sydamerikanskt påbrå och så säger jag den andra kända, men det var helt sjukt att de kom samtidigt och att de skrek deras namn samtidigt.

Misstogs för varandra under Oscars 2014

Faktum är att just Salma Hayek och Penelope Cruz har misstagit för varandra tidigare. Under Oscarsgalan 2014 publicerade just Oscarsgalan en bild på Penelope Cruz med texten: ”Hayek och De Niro gör sig redo backstage”, skriver Daily Mail.  

– Det är väldigt roligt att de plockade upp det så klart. Det är väl kul att jag representerar den mer korkade sidan av Sverige som dum okunnig reporter, skrattar Pär Lernström.  

Programledaren säger att det är svårt att förstå hur det är om man inte är på plats på röda mattan – alla skriker olika namn oavbrutet i flera timmar. 

– Jag är övertygad om att jag skrek fel namn till ett par gånger under den här kvällen som inte framgick heller men det blev ju tragikomiskt på något sätt när det är dom två. Men vad fasen, det är väl roligt. 

Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, var också på plats på Oscarsgalan röda matta. 

”De amerikanska kollegorna skrattade högt för det är tydligen en vanlig tabbe. Till Pärs försvar kom båda in samtidigt och båda namnen skreks i luften. Pär gjorde en strålande insats på plats på Oscars röda matta, skriver han i ett sms. 

Nordin avslöjar också att de kommer att sända Oscarsgalan även nästa år. 

”På röda mattan stod vi bredvid Jimmy Kimmels team och de älskade verkligen Pär. Kanske får vi till och med se mer av Pär i deras program”. 

Det här visste du inte om stjärnorna på Oscarsgalan 2020

Visste du detta?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.