Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här gör väder-Tone comeback i TV4

Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Foto: LISA BJÖRK

Tone Bekkestad var TV4:s mest populära väderpresentatör innan hon slutade och flyttade tillbaka till Norge för sju år sen.

Norskan firade syttende mai på ett speciellt sätt - hon gjorde comeback i TV4.

”Det var jätteroligt att vara med på Nyhetsmorgon”, skriver Tone Bekkestad i ett sms.

Det var efter några intensiva år som Tone Bekkestad, 47, valde att lämna Sverige för ett nytt liv i Norge. Drömmen om nya utmaningar lockade henne tillbaka till hemlandet. 

Hon var under lång tid TV4:s mest populära väderpresentatör, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006 som ledde till att hon blev tillfälligt avstängd från TV4-rutan. Tittarna protesterade, och snart var Bekkestad tillbaka med sina väderpresentationer.

Men på självaste 17 maj, Norges nationaldag, syntes Tone Bekkestad återigen i TV4-rutan. 

I ett inslag för TV4 Nyhetsmorgon rapporterade hon från årets fest i hemlandet. Hon presenterades för tittarna som ”vår kvinna i Oslo”.

– Det blir frukost med vänner, så som man gärna gör på syttende mai. Sedan tittar vi på barntåget, det är den stora grejen, sa Tone Bekkestad. 


LÄS MER: Väder-Tones nya liv - efter åren i TV4 


Programledaren Jenny Strömstedt sa att den gamla kollegan när som helst är välkommen tillbaka - något som Tone Bekkestad inte verkar ha något emot.

”Det var jätteroligt att vara med på Nyhetsmorgon. Har varit med varje år de senaste åren och det känns lika roligt varje gång att få frågan”, skriver Bekkestad i ett sms.

https://www.instagram.com/p/Bi4sDfsl7d4/?hl=sv&taken-by=tonebekkestad

Nya karriären

Tone Bekkestad har i dag en framgångsrik karriär som föredragshållare, moderator och kursledare i videoteknik.

– Där känner jag att med mina år på TV4 och jobb framför publik, att jag har en hel del att komma med, säger hon.

Trots flytten till Norge, har det blivit så att Tone Bekkestad nästan uteslutande jobbar i Sverige.

– I och med att jag är ute så mycket så träffar jag mina tittare på ett annat sätt än jag gjorde i studion och det är himla kul, säger hon.


LÄS MER: Tone Bekkestad har hittat kärleken igen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.