Foto: DR / STELLA PICTURES DRFoto: DR / STELLA PICTURES DR
 Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Foto: LISA BJÖRKFoto: LISA BJÖRK
 Foto: LISA BJÖRK

Här gör väder-Tone comeback i TV4

Publicerad

Tone Bekkestad var TV4:s mest populära väderpresentatör innan hon slutade och flyttade tillbaka till Norge för sju år sen.

Norskan firade syttende mai på ett speciellt sätt - hon gjorde comeback i TV4.

”Det var jätteroligt att vara med på Nyhetsmorgon”, skriver Tone Bekkestad i ett sms.

Det var efter några intensiva år som Tone Bekkestad, 47, valde att lämna Sverige för ett nytt liv i Norge. Drömmen om nya utmaningar lockade henne tillbaka till hemlandet. 

Hon var under lång tid TV4:s mest populära väderpresentatör, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006 som ledde till att hon blev tillfälligt avstängd från TV4-rutan. Tittarna protesterade, och snart var Bekkestad tillbaka med sina väderpresentationer.

Men på självaste 17 maj, Norges nationaldag, syntes Tone Bekkestad återigen i TV4-rutan. 

I ett inslag för TV4 Nyhetsmorgon rapporterade hon från årets fest i hemlandet. Hon presenterades för tittarna som ”vår kvinna i Oslo”.

– Det blir frukost med vänner, så som man gärna gör på syttende mai. Sedan tittar vi på barntåget, det är den stora grejen, sa Tone Bekkestad. 

 

LÄS MER: Väder-Tones nya liv - efter åren i TV4 

 

Programledaren Jenny Strömstedt sa att den gamla kollegan när som helst är välkommen tillbaka - något som Tone Bekkestad inte verkar ha något emot.

”Det var jätteroligt att vara med på Nyhetsmorgon. Har varit med varje år de senaste åren och det känns lika roligt varje gång att få frågan”, skriver Bekkestad i ett sms.

https://www.instagram.com/p/Bi4sDfsl7d4/?hl=sv&taken-by=tonebekkestad

Nya karriären

Tone Bekkestad har i dag en framgångsrik karriär som föredragshållare, moderator och kursledare i videoteknik.

– Där känner jag att med mina år på TV4 och jobb framför publik, att jag har en hel del att komma med, säger hon.

Trots flytten till Norge, har det blivit så att Tone Bekkestad nästan uteslutande jobbar i Sverige.

– I och med att jag är ute så mycket så träffar jag mina tittare på ett annat sätt än jag gjorde i studion och det är himla kul, säger hon.

 

LÄS MER: Tone Bekkestad har hittat kärleken igen 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag