Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leif GW:s comeback – låg inne på sjukhus

Leif GW Persson är tillbaka i TV4 efter en månadslång paus från tv. 

I april meddelade professorn att han tvingas ta en paus för att vårdas på sjukhus.

– Det är tråkigt att ligga på såna här ställen, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon. 

Leif GW Persson är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon på TV4. 

Men han har inte synts i rutan sedan april. I mitten av förra månaden meddelade han att han tvingas ta en paus för att läggas in på sjukhus. 

På söndagsmorgonen är han tillbaka i rutan.

GW får frågan om hur han mår, och svarar:

– Bättre än när jag åkte dit, faktiskt. Och det är väl själva idén med att vistas där. Det är tråkigt att ligga på såna där ställen. Nu kör vi. 

Leif GW Persson är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon på TV4.
Foto: TV4
Leif GW Persson är tillbaka i TV4 efter en månadslång paus från tv.
Foto: TV4

Senaste gången Leif GW Persson var med i Nyhetsmorgon förklarade han: 

– Jag ska vara borta en månad. Jag har problem med hälsan så jag ska in på sjukhus, men det är inget dramatiskt eller så. Det är på förhand planerat. Men det är meningslöst att skicka brev och mejl till mig för jag kommer inte att svara. Tanken är att jag ska bli piggare, sa Leif GW Persson då. 

”Total tystnad i en månad”

I söndagens Nyhetsmorgon pratar Leif GW Persson om kvinnliga mördare och fokuserar särskilt på det misstänkta giftmordet i Norrtälje. 

– Det här är ett mycket knepigt ärende. Om jag vore tvungen att gissa utgången av det här tror jag hon kommer bli frikänd för giftmordet och dömd för ett par av de här stölderna hon också är åtalad för, säger Leif GW Persson.

Mot slutet av framträdandet i Nyhetsmorgon säger Leif GW Persson att han har mycket att säga efter månaden på sjukhus:

– Man är ordrik, man har förvarats under total tystnad i en månad, säger Leif GW Persson och skrockar.

Slutat köra bil – på grund av hälsan

Kriminalprofessorn har tidigare berättat om att han tvingats sluta köra bil på grund av hälsoproblemen. Han har en exklusiv Lexus med 359 hästkrafter och fyrhjulsdrift, men nu får andra köra bilen åt honom.

– Sådana gubbar som jag ska inte köra bil, om de inte är pigga och glada och är med. De ska inte riskera att svimma av, vilket jag har gjort några gånger. Jag har anställda som hjälper mig att köra, berättade han tidigare för Expressen.

Samtidigt så drar han in mångmiljonbelopp med sitt nya företag, Leif GW Persson Production AB. I företagets första bokslut framkom det att kriminalprofessorns bolag under 2017 och 2018 hade intäkter på 9 197 384 kronor.

Den finansiella succén är något som Leif GW Persson tidigare har berättat om i en intervju med SvD Perfect Guide. Där slår professorn fast att han tjänar upp mot hundra miljoner kronor per år.

– Jag tjänar skitmycket pengar, ungefär hundra miljoner per år. Ett par miljoner i veckan ungefär. Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, säger han i intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.