Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här gör Henke Larsson sin skådespelardebut

Henke Larsson spelar sig själv i ”Lingonligan”. Foto: TV3
Henke Larsson spelar tillsammans med Anders Jansson i ”Lingonligan”.
”Lingonligan”. Foto: TV3
”Lingonligan”. Foto: TV3

Den tidigare landslagsspelaren Henke Larsson gör comeback på fotbollsplanen - i division sju.

Han spelar sig själv i komediserien ”Lingonligan” som handlar om fotbollsföreningen Vinninge BK som ligger sist i sin division.

– Han satte sina grejer på första och andra tagningen, säger skådespelaren Anders Jansson.

I kväll gör fotbollsstjärnan Henrik ”Henke” Larsson, 46, comeback på spelplanen. 

Henke Larsson spelar sig själv i ”Lingonligan” på TV3, en komediserie som kretsar kring fotbollsföreningen Vinninge BK. Laget ligger sist i division sju och måste börja vinna matcher. De får oväntad förstärkning när den tidigare landslagsspelaren plötsligt dyker upp.

Skådespelaren Anders Jansson, 50, berättar att Henrik Larsson fick en förfrågan om att vara med i ”Lingonligan”, men de var inte säkra på att han skulle tacka ja.

– Vi fick idén, men var beredda att stryka den, eftersom den verkligen byggde på att vi fick dit Henke, säger han. 

Enligt Anders Jansson var det stort att få jobba ihop med fotbollstjärnan.

– Henke är väldigt ödmjuk. Han hade kunnat vara betydligt kaxigare, han har ju åstadkommit så mycket i sin karriär och är en av de främsta genom tiderna. Men han är så otroligt jordnära, lugn, sansad och cool, säger han och fortsätter:

– Men sen märkte man när det började rulla en boll framför honom att det gick fort. Han håller sig fortfarande i rätt bra trim.

 

LÄS MER: Så är ”Lingonligan” i TV3 

 

Skådespelaren: ”Han var en i gänget”

Om skådespeleri är någonting Henrik Larsson kommer att göra mer av framöver är oklart. Enligt Anders Jansson har han en naturlighet framför kameran:

– Han satte sina grejer på första och andra tagningen. Han spelar ju sig själv och har ändå övat på det hela livet. Det är en annan sak när man slår på en kamera och ska filma saker som någon annan har skrivit, men vi gjorde om replikerna så att det passade honom och han kände sig bekväm.

Anders Jansson berättar hur det var att spela in komedi med Henke Larsson. Foto: LASSE SVENSSON

– Jag gafflade rätt mycket med honom mellan tagningarna, så det kändes inte som en tagning när vi väl körde. Han tyckte nog det var rätt så kul. Jag tror han kände sig som en i gänget. Säkert ett litet avbräck i hans vardag.

I övriga roller i ”Lingonligan” ser vi Sven Melander, Morgan Alling, Carolina Gynning, Claes Månsson, Smail Alihodzic, William Spetz, Elisabeth Wernesjö, Mustafa Al-Mashhadani, Armand Mirpour, Lisbeth Johansson med flera.

”Lingonligan” visas kl 21:00 på onsdagar på TV3 och på Viafree.

 

LÄS MER: Anders Jansson vill ta ett steg tillbaka 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!