Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här går Madde och Chris ut utan Leonore

Föräldralediga. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tog en promenad på Manhattan - medan lilla prinsessan Leonore var hemma med den nyanställda barnflickan.
Foto: ALL OVER PRESS / STEPHANE LENHOF
Mamma Madde gäspade in frisk New York-luft...
Foto: ALL OVER PRESS / STEPHANE LENHOF
... medan pappa Chris drog i sig en cigarett.
Foto: ALL OVER PRESS / STEPHANE LENHOF
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har anställt en barnflicka åt dottern Leonore som fick stanna hemma.
Foto: O'Neill Chris
Prinsessan Estelle och barnflickan Adeline Petersson.
Foto: Suvad Mrkonjic

Här får Madeleine och Chris en av sina första stunder själva sedan de blev föräldrar.

Expressen kan avslöja att Leonore numera har en egen barnflicka på Manhattan. Hon ska på heltid ta hand om henne.

Meningen är att den nya lilla prinsessan snart ska klara av att prata både engelska och svenska - flytande.

Kungliga barnflickor

Kungafamiljen har i modern tid använt sig av barnskötare. Redan när vår nuvarande kung var liten fanns det hjälp i form av barnskötaren Ingrid "Nenne" Björnberg.


När Victoria växte upp fanns Nenne också där och även barnskötaren Elisabeth Zimmermann. Hon tog hand om Victoria mellan 1979 och 1991.


När Victoria och Daniel fick dottern Estelle 2012 var det Elisabeth Zimmermann som än en gång fick hedersuppdraget. Elisabeth arbetar i dag bara vid vissa tillfällen, numera har Estelle två heltidsanställda barnflickor - Adeline Petersson, 23, från Kungälv och Katie Millington, 22, från Sydney. Katie har sedan i höstas bott och arbetat som barnskötare och språklärare för prinsessan Estelle och kontakten togs från början genom EF-miljardären Bertil Hult.

Madeleine har sedan prinsessan Leonores födsel i februari varit hemma i bostaden på Manhattan i New York. Chris O'Neill har också varit pappaledig, men redan nu har de börjat planera för att kunna börja arbeta igen.

Titta på de nytagna bilderna från New York:

Chris och Madeleine, men ingen prinsessan Leonore.

Var är hon? Lugn...

Expressen kan avslöja att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har anställt en barnflicka åt dottern Leonore.

Ska ta hand om prinsessan

När Madeleine och Chris var ute på en egen promenad på Manhattan var Leonore i trygga händer i parets våning tillsammans med nya barnflickan.

Genom vänner och en förmedling av barnskötare har nu Chris och Madeleine ordnat en barnskötare som ska ta hand om prinsessan Leonore i större omfattning framöver.

Ska bli flerspråkig

Prinsessan Madeleine har till sin omgivning gjort väldigt klart att dottern Leonore ska vara minst tvåspråkig, svenska och engelska. Barnskötaren som nu är anställd pratar bara engelska med Leonore, enligt uppgift till Expressen. Madeleine vill också på sikt att Leonore ska lära sig tyska, precis som Madeleine och hennes syskon Carl Philip och Victoria fick göra under sin uppväxt.

Promenaden häromdagen för Chris och Madeleine på Manhattan är starten tillbaka till ett yrkesverksamt liv för de båda. Madeleine som tidigare arbetade vid mamma Silvias hjälporganisation Childhood i New York har gjort klart för alla att hon tänker ta med dottern Leonore till jobbet, men att även barnskötaren då följer med och hjälper till.

Hovet har avböjt att kommentera Expressens uppgifter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.