Peter Jihde går ner på knä i sändning.Peter Jihde går ner på knä i sändning.
Peter Jihde går ner på knä i sändning.
En förvånad Tilde de Paula Eby.En förvånad Tilde de Paula Eby.
En förvånad Tilde de Paula Eby.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
"Älskling, jag klarar inte av sånt här"."Älskling, jag klarar inte av sånt här".
"Älskling, jag klarar inte av sånt här".
Tilde de Paula Eby grattas av de andra. Foto: TV4Tilde de Paula Eby grattas av de andra. Foto: TV4
Tilde de Paula Eby grattas av de andra. Foto: TV4
Peter Jihde och Tilde de Paula Eby.Peter Jihde och Tilde de Paula Eby.
Peter Jihde och Tilde de Paula Eby.
Tilde de Paula Eby fyller 45 år.Tilde de Paula Eby fyller 45 år.
Tilde de Paula Eby fyller 45 år.

Här går Jihde ner på knä för Tilde

Publicerad
Uppdaterad

Programledaren Tilde de Paula Ebys 45-årsdag firades med en stor överraskning i direktsändning av kollegan Peter Jihde - som gick ner på knä. 

– Älskling, jag klarar inte av sånt här. Jag är helt svettig, säger Tilde de Paula Eby i TV4 Nyhetsmorgon. 

På tisdagen överraskades TV4 Nyhetsmorgons programledare Tilde de Paula Eby rejält under direktsändning i och med sin 45-årsdag. Morgonens sändning avbröts mitt i programmet för att i stället visa en samling klipp på födelsedagsbarnet Tilde genom åren. 

Därefter gick programledarkollegan Peter Jihde, 46, ner på knä och friade – en gest som skakade om Tilde. 

– Du är faktiskt bäst kära Tilde. Det är en ring – men det är en annan typ av ring än den du redan fått av din man Thomas, grattis! säger Peter Jihde i direktsändning

 

LÄS MER: Peter Jihdes relation med Tilde de Paula

 

Kollegans födelsedagsfrieri fick Tilde de Paula att bli märkbart rörd. 

– Älskling, jag klarar inte av sånt här. Jag är helt svettig, säger Tilde de Paula Eby och passar på att även tacka redaktionen på TV4 Nyhetsmorgon för överraskningen. 

Tilde de Paula Eby överraskades även av "Soldoktorn" och hela de andra i redaktionen. De hurrade och det bjöds på tårta, men den här gången var det ingen blåsorkester, som det var på en annan av hennes födelsedagar.. 

– Jag älskar min födelsedag, det är bästa dagen på året, det är sån glädje att få lite extra kärlek, säger Tilde de Paula Eby,

– Jag försöker tiga i hjäl min födelsedag, säger Peter Jihde.

– Man behöver inte komma med presenter, även om jag uppskattar ditt armband. Folk är glada, har fått 25 sms, säger Tilde de Paula Eby.

Även Malou von Sivers passar på att skicka en hälsning där hon grattar.

 

LÄS MER: Peter Jihde nära att falla ihop i sändning

 

Nära relation mellan TV4-kollegerna

Expressen har tidigare rapporterat om Tilde de Paula och Peter Jihdes relation, som är nära även privat. 

– Vi jobbar ju väldigt bra tillsammans också. Det handlar mycket om trygghet i en sådan roll där man flyger fyra timmar live utan några hängslen och livremmar. Så hon är ju mina hängslen och livremmar, och jag är tvärtom, säger Peter Jihde i podcasten "Nemo möter en vän".

Inför Nemo Hedén hyllar Peter Jihde vännen Tilde, och avslöjar att han skulle kunna dö för henne, men någon romans kollegerna emellan finns inte på kartan. 

– Tilde och jag är superbra polare, jag skulle liksom gå i döden för henne rent arbetsmässigt och kompismässigt men, där är vi, säger Peter Jihde i podcasten.

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag