Det är när programledaren Steffo Törnquist, 61, tar mikrofonen lite för nära tv-kocken Niklas Ekstedts grill som faran är nära.Det är när programledaren Steffo Törnquist, 61, tar mikrofonen lite för nära tv-kocken Niklas Ekstedts grill som faran är nära.
Det är när programledaren Steffo Törnquist, 61, tar mikrofonen lite för nära tv-kocken Niklas Ekstedts grill som faran är nära.
Efter några sekunder börjar mikrofonen ryka och Steffo Törnquist tvingas slå på den med sin hand – för att släcka röken. Foto: TV4Efter några sekunder börjar mikrofonen ryka och Steffo Törnquist tvingas slå på den med sin hand – för att släcka röken. Foto: TV4
Efter några sekunder börjar mikrofonen ryka och Steffo Törnquist tvingas slå på den med sin hand – för att släcka röken. Foto: TV4
Sån tur var gick allting bra. Foto: TV4Sån tur var gick allting bra. Foto: TV4
Sån tur var gick allting bra.  Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4
Foto: TV4Foto: TV4
 Foto: TV4

Här går det helt fel i "Nyhetsmorgon"

Publicerad

Här går det hett till i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Det är när programledaren Steffo Törnquist, 61, tar mikrofonen lite för nära tv-kocken Niklas Ekstedts grill som faran är nära.

Det var under fredagens "Nyhetsmorgon" i TV4 som tv-kocken Niklas Ekstedt, 38, stod utanför studion för att bjuda på grillmat i programmet.

Allting går bra till en början för programledarduon Jenny Strömstedt, 44, och Steffo Törnquist, men efter ett tag är en olycka farligt nära.

Det är när Steffo Törnquist ska fånga upp det sprakande ljudet från grillen med sin mikrofon – som han kommer lite för nära.

– Jag ska bara höra smattret, säger han och för mikrofonen mot grillen.

 

LÄS MER: Här bryter Jenny och Steffo ihop av skratt

 

Efter några sekunder börjar mikrofonen ryka och Steffo Törnquist tvingas slå på den med sin hand – för att släcka röken.

"Värre än dina ostbågar"

@steffo56 eldar upp mikrofonen.. @nyhetsmorgon

Ett inlägg delat av N I K L A S E K S T E D T (@niklasekstedt)

Tv-kocken Niklas Ekstedt och Jenny Strömstedt spricker ut i ett skratt – men Steffo tar det mer lugnt.

– Det här var ju värre än dina ostbågar, säger han till sin programledarkollega.

 

LÄS MER: Jenny Strömstedts brandkaos – med ostbågar

 

Steffo Törnquist syftar då på när Jenny Strömstedt för drygt ett år sedan satte eld på ett par ostbågar som hon stekte i "Nyhetsmorgon". Anledningen bakom den ovanliga tillagningen var att Jenny Strömstedt ville uppmärksamma hur man kunde få ostbågarna sega på två minuter, samtidigt som det var Ostbågens dag.

– Åh nej fan, sa Jenny Strömstedt i studion samtidigt som till slut lyckas släcka branden med en stekspade.

Efter gårdagens program har Niklas Ekstedt nu lagt ut klippet på Instagram, och intill skriver han:

"Steffo elda upp telefonen"...

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag