Foto: FOTO: MAGNUS SKOGLÖF/TV4Foto: FOTO: MAGNUS SKOGLÖF/TV4
 Foto: FOTO: MAGNUS SKOGLÖF/TV4

Här går allting fel för TV4-hallåan

Publicerad

TV4:s hallåa Lucette Rådström var i direktsändning – då gick allt fel.

Nu berättar hon själv om den dråpliga situationen som alla skrattar åt.

– Den personen hade en sådan sjuk ågren och det var så jobbigt, säger hon till P3.

För två veckor sedan råkade Lucette Rådström, legendarisk hallåa i TV4, ut för varje hallåas största skräck. Det dråpliga inträffade när Lucette Rådström skulle påannonsera ett program – som aldrig gick i gång. Efter ett tag började programpresentatören skratta. Sedan tvingades hon lämna studion.

– Jag ska gå ut och ta reda på vad det är som händer, säger hon i sändningen.

 

https://www.instagram.com/p/BTIydRTDUX3/

I en intervju med P3 Sveriges Radio berättar nu Lucette Rådström om den jobbiga situationen som hon trots allt klarade av galant.

– Det var ju lite roligt faktiskt. Det kanske är den största... skälet till att jag kanske inte tycker att det är så jobbigt är väl förmodligen för att jag har jobbat i 152 000 år, säger Lucette Rådström till P3.

 

LÄS MER: SVT-profilens sista sändning – då går allt fel 

 

Hon fortsätter:

– Vet du, jag fick inte ens puls. Jag visste ju precis vad som hade hänt också. Och det är ju den mänskliga faktorn, utan att sälja ut någon. Det var någon som inte hade tryckt på en knapp. Det var det som hände. Och den personen hade en sådan sjuk ågren och det var så jobbigt.

Spillde kaffe i mixerbordet – mitt i livesändningen

Lucette Rådström berättar också varför hon tog beslutet att lämna den lilla hallåastudion, även kallad skrubben.

– Jag vet inte om man hörde det men vi har ju en supergnisslig dörr som låter. Grejen är i alla fall att jag hade två val där. Jag har en kommunikationspanel inne hos mig men om jag hade tryckt på den och frågat varför de inte satte i gång programmet hade det gått ut i sändning och det räckte som det var, säger till PP3 och fortsätter:

– Därför gick jag ut och började frenetiskt leta efter ett nummer. De som sitter på playouten sitter nämligen fem minuter bort och det är jättelångt att gå så att springa dit var inte ett alternativ. Jag skulle ju inte hinna fram. Och jag visste ju precis vad som hade hänt, det var en människa som hade glömt bort mig. För de sitter med hundra skärmar också.

På frågan om det blev panikstämning svarar Lucette Rådström.

– Lite så för jag visste inte vilken knapp jag skulle trycka för att komma i kontakt med dem. Vi blev ungefär 1.30 tjocka, det var det vi låg efter. Precis när vi fick kontakt hade den personen redan vaknat och tryckt i väg programmet.

 

LÄS MER: Här går det helt fel i SVT:s direktsändning 

 

Lucette Rådström säger vidare att den här typen av situationer händer "sjukt sällan".

– För det är någon som aktivt måste trycka iväg oss. Och det händer ju nästan inte att det missas. Det händer så sällan att man på riktigt kan garva, man bara känner med den människan. Det är inget man blir arg över.

Eftersom allt är digitaliserat i dag är det också lättare att parera tekniska missöden.

– Förr i världen kunde det bli bandbrott och då låg man risigt till. Då hade vi sådana där fysiska krisband. Det som fortfarande kan hända fortfarande, det vi har krisberedskap för, det är när vi har livegalor. En av de absolut första gångerna jag sände, jag tror det var faddergalan. Då var det någon som spillde kaffe eller någon typ av vätska i ett mixerbord. Då blev det bara "error, error, error".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag