Här firar Alicias föräldrar Svante Vikander och Maria Fahl Vikander. Foto: Anne-Sofie NäslundHär firar Alicias föräldrar Svante Vikander och Maria Fahl Vikander. Foto: Anne-Sofie Näslund
Här firar Alicias föräldrar Svante Vikander och Maria Fahl Vikander. Foto: Anne-Sofie Näslund
Dottern knep Oscarsstatyetten för bästa kvinnliga biroll. Foto: Bfa/Rex/ShutterstockDottern knep Oscarsstatyetten för bästa kvinnliga biroll. Foto: Bfa/Rex/Shutterstock
Dottern knep Oscarsstatyetten för bästa kvinnliga biroll.  Foto: Bfa/Rex/Shutterstock

Här firar föräldrarna den historiska segern

Publicerad

LOS ANGELES Svante Vikander och Maria Fahl Vikander är oerhört stolta över den svenska segern på Oscarsgalan.

Här firar Alicia Vikanders föräldrar hennes historiska seger.

– Jag sa till folk "jag känner henne!", säger Alicias pappa.

Igår kammade det svenska stjärnskottet Alicia Vikander hem en oscarstatyett för Bästa kvinnliga biroll. Föräldrarna Svante Vikander och Maria Fahl Vikander var på plats som stöd.

Idag firar de hennes seger på en fest arrangerad av den svenska ambassaden på restaurang Cecconis i Los Angeles.

Föräldrarna firar Alicia Vikander

Svante Vikander säger att han kände en stor press innan galan.

– Vi är så glada och stolta över Alicia! Det var en underbar fest. Vi var så nervösa innan, alla sa "hon är favoriten" och jag kände sådan press. Så direkt efter var det mest lättnad.

 

 

LÄS MER: Här är Alicia Vikanders okända bakgrund

 

 

När hennes namn ropades upp skrek alla, berättar Svante Vikander.

– Jag sa till folk "jag känner henne!". Hon var så glad och gick med sin statyett hela kvällen under armen, den var så tung att hon fick byta arm ibland. Vid halv ett gick vi hem och de fortsatte till Vanity Fairs fest.

Vad sa hon till er direkt efter hon vunnit?

– Yaaaaaaa!

 

 

LÄS MER: Alicia Vikanders kyss – efter Oscarsvinsten

 

 

I sitt tacktal nämnde Alicia Vikander sina föräldrar. Hon tackade dem för allt stöd.

– Mamma och pappa, tack för att ni trodde på mig. Tack för att ni gav mig tron att vad som helst kan hända. Även om jag aldrig förväntade mig det här.

Även pappa Svante Vikander var tagen av segern. Efteråt skrev han i ett sms att han kände sig lättad.

"Hjärtat slår fortfarande fort. Väldigt fort. Så glad, happy and relieved".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag