Här får Nicole kontakt med Sofia Foto: Kanal 5Här får Nicole kontakt med Sofia Foto: Kanal 5
Här får Nicole kontakt med Sofia Foto: Kanal 5
Nicole blev förlamad när hon var med om en bilolycka Foto: Kanal 5Nicole blev förlamad när hon var med om en bilolycka Foto: Kanal 5
Nicole blev förlamad när hon var med om en bilolycka Foto: Kanal 5
Sofia Wistam Foto: Kanal 5Sofia Wistam Foto: Kanal 5
Sofia Wistam Foto: Kanal 5

Här får förlamade Nicole kontakt med Sofia

Publicerad

Nicole fick en hjärnskada och blev helt förlamad när hon blev påkörd av en lastbil.

Nu återvänder Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm till familjen i Skåne.

Och det blir ett känslosamt möte.

I september 2014 förändrades livet för alltid för familjen i Mörarp. Nicole, 21, och hennes mamma Ann Pike hade just ätit lunch när Nicole ringde och berättade att hon hade fått problem med bilen.

När Nicole stod och väntade på bärgning rammades hennes bil av en lastbil, vars chaufför hade somnat vid ratten. Nicole slungades 30 meter från vägen.

Nicole Pike fick mycket allvarliga skador och när hon under de första veckorna efter olyckan vårdades i Lund misstänkte läkarna att hon var hjärndöd. Efter olyckan tvingades Nicole gå igenom över tio operationer.

Då hon har drabbats av en svår hjärnskada behöver hon assistans dygnet runt. Hon kan inte styra sina kroppsfunktioner och kan bara kommunicera med ögonen och med ansiktsintryck.

Tidigare i år fick hon hjälp i Kanal 5:s "Sofias änglar" och under säsongsavslutningen av programmet, som sänds på måndag klockan 20.00, gör Sofia Wistam Johnnie Krigström och Mattias Särnholm ett återbesök hos familjen Pike.

I "Sofias änglar" fick familjen hjälp att färdigställa och handikappanpassa sitt hem och när de tre programledarna nu återvänder blir det ett känslosamt möte.

 

LÄS MER: Nicole skadades för livet i svåra olyckan

 

Bland annat har Nicole fått ett nytt träningsrum och hennes pappa Patrik Freij berättar att utvecklingen nu går åt rätt håll.

– Det går väldigt mycket åt det positiva hållet. Vissa enkla saker som att tända och släcka lampor i huset har blivit en självklarhet. Vänster hand kan hon använda.

Ann Pike fortsätter:

– Vi har väl hela tiden försökt vara så positiva som möjligt. Vi ger oss aldrig. Det är träning, träning, träning. Vi trodde nog inte det skulle bli så här bra.

Ett känslosamt möte med Sofia Wistam

Programledaren Mattias Särnholm är nöjd:

– Det är skönt att se att det går åt rätt håll. Att de här små, små stegen är i rätt riktning. Och jag tror mig tusan att hon kommer gå en dag.

Ann Pike berättar också att Nicole nu har lättare att sova.

– Hon har ett annat lugn och hon har mer ro när hon sover i det här huset. Hon vet om att det alltid är helt tyst och lugnt.

Patrik Freij:

– Nicole har fått ett vuxenliv i sitt hus och hem som

 

LÄS MER: Erikas man dog på flygplanet till Sverige

 

För Sofia Wistam blir det extra känslosamt när Nicole lyckas rycka tag i henne och dra henne till sig.

– Oj titta! Det var ju någon som drog tag i mig. Va. Rycker du i mig? Man blir så himla nyfiken på att man ska kunna kommunicera på något vis. Det är helt fantastiskt att känna och verkligen få bekräftelse på att det verkar funka bra med huset, säger hon och fortsätter:

– Sakta men säkert händer det grejer och det är ju det som är så häftigt. Vi har ju alla tron om att det här kommer gå bra i slutändan. Nicole kommer komma tillbaks.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag