Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här får förlamade Nicole kontakt med Sofia

Här får Nicole kontakt med Sofia
Foto: Kanal 5
Nicole blev förlamad när hon var med om en bilolycka
Foto: Kanal 5
Sofia Wistam
Foto: Kanal 5

Nicole fick en hjärnskada och blev helt förlamad när hon blev påkörd av en lastbil.

Nu återvänder Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm till familjen i Skåne.

Och det blir ett känslosamt möte.

I september 2014 förändrades livet för alltid för familjen i Mörarp. Nicole, 21, och hennes mamma Ann Pike hade just ätit lunch när Nicole ringde och berättade att hon hade fått problem med bilen.

När Nicole stod och väntade på bärgning rammades hennes bil av en lastbil, vars chaufför hade somnat vid ratten. Nicole slungades 30 meter från vägen.

Nicole Pike fick mycket allvarliga skador och när hon under de första veckorna efter olyckan vårdades i Lund misstänkte läkarna att hon var hjärndöd. Efter olyckan tvingades Nicole gå igenom över tio operationer.

Då hon har drabbats av en svår hjärnskada behöver hon assistans dygnet runt. Hon kan inte styra sina kroppsfunktioner och kan bara kommunicera med ögonen och med ansiktsintryck.

Tidigare i år fick hon hjälp i Kanal 5:s "Sofias änglar" och under säsongsavslutningen av programmet, som sänds på måndag klockan 20.00, gör Sofia Wistam Johnnie Krigström och Mattias Särnholm ett återbesök hos familjen Pike.

I "Sofias änglar" fick familjen hjälp att färdigställa och handikappanpassa sitt hem och när de tre programledarna nu återvänder blir det ett känslosamt möte.


LÄS MER: Nicole skadades för livet i svåra olyckan


Bland annat har Nicole fått ett nytt träningsrum och hennes pappa Patrik Freij berättar att utvecklingen nu går åt rätt håll.

– Det går väldigt mycket åt det positiva hållet. Vissa enkla saker som att tända och släcka lampor i huset har blivit en självklarhet. Vänster hand kan hon använda.

Ann Pike fortsätter:

– Vi har väl hela tiden försökt vara så positiva som möjligt. Vi ger oss aldrig. Det är träning, träning, träning. Vi trodde nog inte det skulle bli så här bra.

Ett känslosamt möte med Sofia Wistam

Programledaren Mattias Särnholm är nöjd:

– Det är skönt att se att det går åt rätt håll. Att de här små, små stegen är i rätt riktning. Och jag tror mig tusan att hon kommer gå en dag.

Ann Pike berättar också att Nicole nu har lättare att sova.

– Hon har ett annat lugn och hon har mer ro när hon sover i det här huset. Hon vet om att det alltid är helt tyst och lugnt.

Patrik Freij:

– Nicole har fått ett vuxenliv i sitt hus och hem som


LÄS MER: Erikas man dog på flygplanet till Sverige


För Sofia Wistam blir det extra känslosamt när Nicole lyckas rycka tag i henne och dra henne till sig.

– Oj titta! Det var ju någon som drog tag i mig. Va. Rycker du i mig? Man blir så himla nyfiken på att man ska kunna kommunicera på något vis. Det är helt fantastiskt att känna och verkligen få bekräftelse på att det verkar funka bra med huset, säger hon och fortsätter:

– Sakta men säkert händer det grejer och det är ju det som är så häftigt. Vi har ju alla tron om att det här kommer gå bra i slutändan. Nicole kommer komma tillbaks.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.