Här får Bowie klubban i ögat

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
7000 människor blev vittnen till hur David Bowie skadades allvarligt av en godisklubba.
Foto: LILLEGÅRD,HENNING

Mitt under konserten attackerades David Bowie av någon i publiken.

Han träffades av en godisklubba som borrade sig in mellan ögat och ögonlocket.

Världsstjärnan vred sig av smärta och skrek rasande från scenen:

- Jag har bara ett öga, din jävla idiot.

Den oväntade attacken inträffade under David Bowies konsert i Oslo sent i går kväll. De tusentals fans som stod nedanför scenen blev vittnen till hur Bowie mitt under en låt träffades av ett föremål som kastades upp från publikhavet. Konserten hade precis börjat, men Bowie klarade inte av att fortsätta utan vek sig dubbel och började vrida sig av smärta. Föremålet visade sig vara en godisklubba - som satt fast ordentligt i ögat.

"Jag ska hitta dig"

 En av hans medhjälpare rusade fram på scenen och fick hjälpa honom att dra bort den. Enligt vittnen blödde han kraftigt från ögat. Den rasande artisten slet snabbt åt sig mikrofonen och skrek ut i publikhavet: - You fucking wanker! You little fucker! Sedan fortsatte han att läxa upp gärningsmannen från scenkanten med en lång rad svordomar. - Och så gömmer du dig i folkmängden, ditt jävla lilla svin. Men jag ska hitta dig. Händelsen i Norge i går kväll kunde ha fått allvarliga följder för David Bowie.

Har bara ett öga

 Sedan tidigare har han starkt nedsatt syn på sitt vänstra öga. Skadan fick han som 13-åring i samband med ett slagsmål i skolan. - Jag har bara ett öga, vet du. Din jävla idiot. Lyckligtvis träffade du fel. Du har bara gjort mitt vänstra öga mer dekorativt än det var förut, sa han. David Bowies skivbolag Sony ville i natt inte kommentera händelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.