Här får Anna Book en ny kropp

Publicerad
Uppdaterad
Nya bröst, bort med ärren och gäddhänget under armarna samt fettsugning av ryggen.
Här får Anna Book en ny kropp för 120 000 kronor inför rullande kameror i "Plastikkirurgerna".
- Jag tycker TV4 vinklade fel, de fokuserade enbart på brösten. Det var bara en del i sammanhanget.
Anna Book är fortfarande medtagen efter den komplicerade operationen efter sitt tarmvred,
Flyttat från Karolinska sjukhuset till Danderyds sjukhus kämpar sångerskan för tillfället mot smärtorna.
- Jag har fått en blodansamling i magen som trycker mot tarmarna. Det gör ont. Jag får smärtstillande, berättar hon.

"Mått dåligt av dallret"

För 14 veckor sedan genomgick Anna Book ett annat stort ingrepp.
På Akademikliniken i Stockholm opererade hon såväl om brösten, och tog bort ärren efter den bröstförminskning hon gjorde för 20 år sedan, som tog bort gäddhänget - påsarna - under armarna och fettsög ryggen.
- Jag gör det här för min egen skull. Jag har mått dåligt av dallret under armarna. Jag har fött tre barn, jag gör inte det här för att se ut som 17 år igen, men vill utseendemässigt komma närmare den tjej jag känner mig som inombords.
Anna Book har genom en magsäcksförminskning, diet och träning tappat 40 kilo i vikt och 48 centimeter i midjemått. Operationen kostade 120 000 kronor, något hon bekostade själv.

"Fokuserat på brösten"

Inför TV4 plus-kamerorna i ”Plastikkirurgen” tvekar sångerskan inte inför att visa sig i bar överkropp - men är samtidigt kritisk till kanalens vinkling.
- Jag tycker att TV4 vinklade det på fel sätt. Allt blev så fokuserat kring brösten. Det var bara en del i sammanhanget. Men så ser samhället ut i dag, det är så fixerat kring det. Det hade gått att göra annorlunda.
Tora Heckscher, exekutiv producent, säger:
- Det här är ett program där tittarna får följa hela processen. Det gäller för alla som ställer upp. Men visst kan jag förstå att det kan vara känsligt att visa upp sig, speciellt om man är en offentlig person.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag