Har du koll på Hollywoods släktband?

Publicerad

De är stjärnor, var och en för sig.

Men än mer spännande blir dessa kändisar - då du får veta att de också är släkt.

Kolla in de okända blodsbanden.

 • 1Kusiner med superkrafter

  Visste du att superhjältarna var kusiner?

  Stephen Amell och Robbie Amell

  Efternamnet säger ju allt. Men hade du verkligen koll på att "Arrow"-skådisen Stephen är kusin med "The Tomorrow People"-stjärnan Robbie?

  Nej, tänkte väl det. Extra fakta: Robbie fick nyligen en roll i "The Flash" - en spinoffserie på kusinens superhjälteserie.

 • 2Släkt utan att veta det

  Daisy Lowe kände inte till sin styfmamma. Foto: Mike Blake

  Daisy Lowe, Gavin Rossdale och Gwen Stefani

  Hur ska vi ihop det här? Jo, det är nämligen så att Daisy Lowes pappa råkar vara ingen mindre än Gavin Rossdale. Gwen blir därmed styvmamma. 25-åriga modellen Daisy visste dock inte om att Gavin var hennes far förrän 2004.

  – Efter sju år har vi hittat ett sätt att vara en familj, har Daisy sagt om den lite udda uppsättningen.

 • 3Skådespelande brorsdotter

  Julia Roberts är släkt med den lovande skådespelerskan Emma Roberts. Foto: Rdupa /Retna Ltd.

  Emma Roberts och Julia Roberts

  Leendet säger mer än efternamnet i det här fallet. Självklart är de släkt. Emmas pappa är Eric Roberts, skådis och bror till Julia. Hon har med andra ord en hel del att leva upp till.

 • 4Det här hade du väl koll på?

  Stjärnkvalitet i blodet här, alltså! Foto: Ian West

  Kate Hudson och Goldie Hawn

  Okej, det här kanske ni hade koll på. Men Goldie är alltså Kate Hudsons mamma. Stjärnkvalitet i blodet!

  Goldie ska ha låtit dottern vänta till hon blev äldre med att börja skådespela, men när hon väl drog i gång kom genombrottet snabbt. Goldies son Oliver Hudson är också skådis, så klart.

 • 5Pratar sällan om släktskapet

  Musiken fastnade inte - i stället håller dottern på med komedi. Foto: Gus Ruelas

  Rashida Jones och Quincy Jones

  Quincy förändrade musikvärlden. Och Rashida får kalla denna gigant pappa, även om hon sällan gjort i offentligheten. Istället valde Rashida att ta en examen från Harvard, innan hon tog sig fram som komediskådis, långt från pappas stora musikskugga.


 • 6Det här var i alla fall nytt, eller hur?

  Kusinerna har jobbat framgångsrikt på varsitt håll.

  Melissa McCarthy och Jenny McCarthy

  Jepp, de är släkt. Jenny slog igenom på framsidan av Playboy medan Melissa fick folk att skratta i "Gilmore Girls". Kusinerna har sedan fortsatt framgångsrikt på varsitt håll, och även hållit varandra om ryggen. När Melissa fick kritik för ett "för påklätt" omslag kom Jenny till räddningen.

  – McCarthy-tjejer, ingen kan få oss att bära något vi inte vill bära. Det här är dessutom ett höstomslag, om kappor. Alla ska hålla käft! sa Jenny.

 • 7Kanske inte heller någon nyhet ...

  Föreställ er att uppfostra den trion! Foto: Donna Ward / Retna Ltd.

  Andrew, Luke och Owen Wilson

  Vilken trio. Luke och Owen känner de flesta till, men även tredje brodern Andrew är skådespelare. Föreställ er att uppfostra den trion.

 • 8Svenskättade syskon

  Ja, det är ju inget supervanligt efternamn. Foto: Amy Sancetta

  Maggie och Jake Gyllenhaal

  Efternamnet och ögonen avslöjar allt. Storasyster Maggie drog i gång skådespelandet i familjen, och när Jake såg henne på teaterscenen blev han också biten.

  Sedan dess har det gått rätt bra för dem båda, även om de själva är rätt kritiska:

  – Det är samma dynamik mellan mig och min syster i dag. Vi är våra värsta kritiker men älskar också varandras arbete, har Jake sagt.


 • 9Deckare eller komedi?

  Systrarna Deschanel gör vitt skilda serier.

  Zooey och Emily Deschanel

  Det skiljer bara fyra år mellan syrrorna Deschanel, men ändå glömmer man gång på gång deras släktskap.

  Zooey är stjärna i "New girl", medan Emily kör serien "Bones".


  Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag