Foto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong

Här bryter hon ihop

Publicerad
Uppdaterad
Här tror "Idol"-Camilla att hon gått till kvällens kvalfinal - och är redan på väg bort till de andra finalisterna. Sekunden senare inser hon att hon hört fel - och är otröstlig. - Jag glömde helt bort att det var Karolina som stod bredvid mig, säger hon och tårarna forsar.
Camilla Håkansson, 21 från Kalix, har beskrivits som en av de mest energiska idolerna i årets startfält. Inför gårdagens kval var hon inställd på att ge allt - men glädjen och peppen byttes snabbt ut mot besvikelse.
Juryn var kritisk och tyckte bland annat att hon slaktat Celine Dions "My heart will go on", som hon valt att göra en schlagerversion av.
Glädjen visste därför inga gränser när hon i slutet av programmet trots allt hörde sitt namn läsas upp som den som gått vidare till final.

"Var det jag?"

Problemet var bara att hon hört fel.
"Var det jag?", frågade Camilla förvirrat. "Nej", svarade Peter Jihde. "Jo", sa Camilla ändå.
- Den här vägen Camilla. Jag är ledsen, sade Peter Jihde då, och visade med handen att Camilla skulle gå åt andra hållet, av scenen.
Direkt efter att kamerorna stängts av bröt Camilla ihop, och grät så att sminket rann.
- Jag vet inte vad jag ska säga... Det känns bara så jobbigt nu...
- Man är så pass nervös och på spänn att man inte riktigt tänker klart. Jag hörde bara de första bokstäverna, Ca... Och då glömde jag helt bort att Karolina som jag stod bredvid också har ett namn som låter så i början, säger Camilla och gråter hela tiden samtidigt som hon pratar.

Tröstas av Jihde

Efter sändningen går Peter Jihde bort för att prata med Camilla, för att se hur hon mår.
- It's not over yet, säger han till henne när han tröstar henne och syftar på att juryn fortfarande har fyra jokrar kvar att välja ut inför kvällens kvalfinal.
En annan av som stöttade Camilla under kvällen var Camillas expojkvän, Poodles-trummisen Christian "Kicken" Lundqvist. Han och Camilla var tillsammans i ett drygt år.

Fick sms av Kicken

- Han skrev ett mess efter att jag hade sjungit och juryn hade sagt vad de tyckte. Han skrev "Du har ingenting att oroa dig för, du gick genom rutan", berättar hon.
Det sista hon säger innan hon åker tillbaka till artisthotellet sammanfattar sedan hennes positiva personlighet mitt uppe i besvikelsen.
- Jag fick ju vara glad några sekunder i alla fall, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag