Antikexperten Knut Knutson bryter ihop i kvällens "Antikrundan". Foto: SVTAntikexperten Knut Knutson bryter ihop i kvällens "Antikrundan". Foto: SVT
Antikexperten Knut Knutson bryter ihop i kvällens "Antikrundan". Foto: SVT
Knutson kan knappt tro sina ögon när han får syn på bordet. Foto: SVTKnutson kan knappt tro sina ögon när han får syn på bordet. Foto: SVT
Knutson kan knappt tro sina ögon när han får syn på bordet. Foto: SVT
Bordet värderas till sanslösa 150 000 kronor. Foto: SVTBordet värderas till sanslösa 150 000 kronor. Foto: SVT
Bordet värderas till sanslösa 150 000 kronor. Foto: SVT

Här bryter experten ut i gråt – över ett bord

Publicerad

Hon trodde att hon visade upp ett helt vanligt bord - men föremålet får Knut Knutson att falla ner på knä.

Här är antikexpertens tårar över föremålet i "Antikrundan".

– Jag bara ryser, så häftigt är detta, säger han i programmet.

I kvällens "Antikrundan" i SVT besöker experterna Järvsö i Hälsingland för att värdera olika föremål. Men för Knut Knutson blev det inte som vilken inspelningsdag som helst.

När en kvinna kommer in med ett bord som funnits på hennes gård i flera hundra år tappar han orden och faller ner på knä.

– Det här förmålet, det här bordet. Det är ett av de häftigaste objekten jag har sett under mina 27 år i "Antikrundan".

Tårarna i SVT:s "Antikrundan"

Plötsligt tåras Knut Knutsons ögon och han kan inte hålla känslorna tillbaka. Ståendes på knä vilar han ansiktet mot träbordets skiva.

– Det är nästan så man har svårt att hålla tårarna tillbaka, det är fullständigt osannolikt detta bordet.

 

 

LÄS MER: Här avslöjas mystiska gåtan i SVT:s "Antikrundan"

 

 

Kvinnan som tog med sig den gamla släktklenoden berättar att familjen haft det i sin ägo sedan 1713. Knut Knutson har svårt att ta in informationen.

– Betyder det då att din släkt har funnits på denna, samma gård, sedan... Ja, du vet... Sedan 1712. Det är helt otroligt alltså, det är så vackert, säger han i programmet och fortsätter:

– Det känns så otroligt rätt.

Knut Knutson: "Helvete"

Antikexperten berättar att han ofta får frågan om vilka föremål han minns.

– Från och med nu kommer detta bordet att vara ett av de allra första objekten jag nämner. Så är det, säger han och fortsätter:

– Jag bara ryser, så häftigt är detta. Men du vet, jag skulle vilja titta på det varje dag. Jag är genomsvettig. Helvete.

 

 

LÄS MER: Här är de mest värdefulla fynden i Antikrundan någonsin

 

 

När det kommer till att värdera bordet är Knut Knutson tvärsäker - bordet som stått ute bland skräp i ett gammalt uthus är värt en kvarts miljon.

– Ska det inte ut på marknaden. Då hoppas jag att det utrymmet där du förvarar det, att det är ordentligt försäkrat. För om jag sätter utropet på cirka 150 tusen kronor, då ligger försäkringsvärdet på kanske en kvarts miljon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag