Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här bodde Avicii sina sista dagar i livet

Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
Muscat Hills ResortFoto: Robert Börjesson
AviciiFoto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 10

MUSKAT. Här tillbringade Tim Bergling sina sista dagar i livet. 

På det avskilda lyxhotellet Muscat Hills Resort minns man en lågmäld stjärna som höll en låg profil.

– Jag var tvungen att be en kompis gå fram och fråga om han verkligen var Avicii, säger Maitrai Joshi.

Tim Bergling tillbringade sina sista dagar på hotellanläggningen Muscat Hills Resort utanför Omans huvudstad Muskat. Där är man nu i chock efter att ha nåtts av beskedet att världsstjärnan Avicii, som bodde på hotellet, gått bort. 

Muscat Hills Resort är ett lyxhotell, men det är samtidigt ett avskilt boende man väljer för att få vara i lugn och ro. I stället för ett stort komplex bor gästerna i 20 strandhus med egen strand. Det finns ingen tv eller telefon i rummet. Bergling hade en egen veranda och utomhusbadrum. Det var bara några meter ned till vattenbrynet. I badrummet finns en gunga för de yngre gästerna. 

– Han bodde här tre nätter innan han fortsatte för att utforska andra delar av Oman, säger discjockeyn Maitrai Joshi. 

– Alla som träffade honom uppfattade honom som en väldigt snäll och avslappnad person. Han var trevlig mot alla. Tackade alla som hjälpte honom. Men han var samtidigt lågmäld och höll en låg profil.
Personalen i restaurangen minns också en snäll svensk stjärna. 

– Han var som alla andra. Inte som en superstjärna. Jag trodde inte det var Avicii när han plötsligt kom fram och sa "Cool musik du spelar". Jag var tvungen att be en kompis gå fram och fråga efteråt om han verkligen var Avicii, säger Maitrai Joshi. 

Kommande vecka planerar Maitrai Joshi och hotellet en hyllningskväll för Avicii. 

Hälsning till familjen

– Jag ska hylla honom med musik, säger Maitrai Joshi, och vi ska tända ljus. Vi ska också ge alla som bor här i Muskat chansen att lämna hälsningar till familjen och då även få berätta i text vad Avicii betydde för dem. 

– Vi kommer skicka hälsningarna till familjen i Sverige sedan, säger Maitrai Joshi.  

Innan han lämnade hotellet berättade Tim Bergling att han skulle utforska Oman.

– Han sa att han förälskat sig i Oman så mycket att han bestämt sig för att förlänga resan och utforska mer av landet. Han var så avslappnad och hade fötterna på jorden att det var svårt att förstå att han var en världsstjärna.

Hotellet: ”Avicii såg ut att må bra”

Under lördagen gick hotellet ut med ett officiellt meddelande om Bergling. 

”Vi på Muscat Hills Resort har nåtts av mängder av samtal och meddelande om Tim Berglings, också känd som Avicii, tragiska bortgång. Vi har valt att dedikera vårt kommande event ”Beats by the Beach” den 27 april till Aviciis minne”, skriver hotellet i ett uttalande.

På bilderna från hotellet syns Tim Bergling le mot kameran tillsammans med personalen och andra gäster. 

”Vi kan bekräfta att Avicii besökte Muscat Hill Resort och under sin vistelse var han extremt vänlig mot all vår personal, som vilken annan av våra gäster. Avicii såg ut att må bra och verkade njuta under sin vistelse här. Vi är extremt ledsna att ta del av den senaste tidens nyheter och vi vill uttrycka våra kondoleanser till hans familj, vänner och fans”.