Leif Pagrotsky hoppar in och spelar keyboard med Atomic Swing när bandets ordinarie organist Micke Lohse tvingades lämna återbud.
Leif Pagrotsky hoppar in och spelar keyboard med Atomic Swing när bandets ordinarie organist Micke Lohse tvingades lämna återbud.

Här blir Pagrotsky popstjärna

Publicerad
Uppdaterad
Efter valet har Leif Pagrotsky en ny karriär att sikta mot - som medlem i Atomic Swing.
I SVT:s "Folktoppen" vikarierar han som organist i bandet - och får klart godkänt.
- Han är en fartfylld typ, säger sångaren Niclas Frisk.
När Atomic Swing skulle uppträdda i "Folktoppen" var deras keyboardist Micke Lohse bortrest. Bandet började leta efter en efterträdare som var så lik Micke som möjligt. I en tidning fick de syn på en bild av Leif Pagrotsky. - Vi tyckte att de var otroligt lika. Vi trodde inte att någon skulle märka någon skillnad, så vi frågade om Leif ville vara med, säger Niclas Frisk. Och betyget för den före detta kulturministerns insats blir utmärkt. - Det fungerade bra. Tillräckligt bra för Atomic Swing i alla fall, säger Niclas Frisk.

Sminkades och kläddes upp

Leif Pagrotsky fick genomgå en omfattande styling innan han ställde sig bakom keyboarden. Han sminkades och kläddes upp i svart. Blir han fast medlem nu när hans ministerkarriär är över? - Nej, vi har redan en keyboardist. Jag tror att han får nöja sig med att vara stand-in. Atomic Swing gjorde comeback i maj då de släppte sin skiva "The Broken Habanas". Då var det åtta år sedan de kom ut med ett album. I höst fortsätter de sin turné i Skandinavien. SVT sänder inslaget med Leif Pagrotsky i "Folktoppen" den 23 september.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag