Här begravs artisten Carina Jaarnek. Foto: Olle SporrongHär begravs artisten Carina Jaarnek. Foto: Olle Sporrong
Här begravs artisten Carina Jaarnek.  Foto: Olle Sporrong
Carina Jaarnek begravs i Värmdö kyrka. Foto: Olle SporrongCarina Jaarnek begravs i Värmdö kyrka. Foto: Olle Sporrong
Carina Jaarnek begravs i Värmdö kyrka.  Foto: Olle Sporrong
Thorleif Thorstensson utanför kyrkan. Foto: Olle SporrongThorleif Thorstensson utanför kyrkan. Foto: Olle Sporrong
Thorleif Thorstensson utanför kyrkan.  Foto: Olle Sporrong
Peter Jezewski. Foto: Olle SporrongPeter Jezewski. Foto: Olle Sporrong
Peter Jezewski. Foto: Olle Sporrong
Robert och Maria Wells. Foto: Olle SporrongRobert och Maria Wells. Foto: Olle Sporrong
Robert och Maria Wells.  Foto: Olle Sporrong
Bruno Glennmark. Foto: Olle SporrongBruno Glennmark. Foto: Olle Sporrong
Bruno Glennmark.  Foto: Olle Sporrong
Carina Jaarneks kista framme vid altaret. Foto: Olle SporrongCarina Jaarneks kista framme vid altaret. Foto: Olle Sporrong
Carina Jaarneks kista framme vid altaret. Foto: Olle Sporrong
Värmdö församlings kyrkoherde Hans Gårdh. Foto: Olle SporrongVärmdö församlings kyrkoherde Hans Gårdh. Foto: Olle Sporrong
Värmdö församlings kyrkoherde Hans Gårdh. Foto: Olle Sporrong
Carina Jaarnek begravdes under fredagen.Carina Jaarnek begravdes under fredagen.
Carina Jaarnek begravdes under fredagen.

Här begravs artisten Carina Jaarnek

Publicerad

I dag begravdes Carina Jaarnek i Värmdö kyrka.

Flera kända artister var på plats för att hedra dansbandsdrottningen.

– Jag tror att det kommer bli fint, vi vill hedra henne för att hon var en fin tjej, sa Robert Wells innan begravningen.

Det var en öppen ceremoni när Carina Jaarnek fördes till den sista vilan klockan 13.00 i Värmdö kyrka, strax utanför Stockholm. Begravningen var offentlig, vilket betyder att vem som helst fick närvara.

Och det var många människor som hade kommit för att visa sitt stöd till familjen och hedra den avlidna. Kyrkbänkarna var fulla med folk och extra stolar hade ställts ut.

Carina Jaarneks make Niels Kvistborg gick runt och delade ut rosor till alla besökare, och altargången var täckt av rosblad.

Robert Wells spelade "Desperado"

Förutom Jaarneks familj och vänner, var även flera personer från dansbands-Sverige på plats. Bland annat Thorleifs frontman Thorleif Torstensson.

 

LÄS MER: Carina Jaarneks familj: "Blir tomt nu"

 

Även Robert Wells var där för att hylla dansbandssångerskan med ett framträdande. Artisten inledde hela ceremonin med att sjunga "Desperado" av Eagles, tillsammans med sin fru Maria.

– Jag tror att det kommer bli fint, sa Wells innan begravningen började.

Robert sjöng sedan "A song for you" av Celiné Dion, innan det var dags för sångaren Peter Jezewski att framföra låten "You'll never walk alone", av Ray Charles. Och det var en sorgsen Jezewski som sjöng, samtidigt som han spelade gitarr.

Familjen tog farväl vid kistan

Begravningens starkaste ögonblick var när Jaarneks familj själva gick fram till kistan för att ta farväl av Carina. Maken Niels Kvistborg rev sönder en ros och la den på kistan, samtidigt som han föll i tårar.

Carina Jaarnek slog igenom på 70-talet och medverkad i Melodifestivalen både 1994 och 2002. Under årens lopp har hon spelat in flera låtar i musikern Bruno Glennmarks studio. Även han deltog vid begravningen.

– Jag spelade in fler lp:s med henne och minns i detalj, allting från studion och så. Det är så jag minns henne, som en artist, sa han innan begravningen.

"Jag tror Carina ville ha en fest"

Carinas man Niels Kvistborg har tidigare berättat att hustrun hade velat ha en hyllningsceremoni vid sin begravning.

– Vi pratar om vad det ska bli. Jag tror Carina ville ha en fest, artister, musiker och glada miner, sa Kivstborg då.

 

LÄS MER: Kändisarnas sorg efter Carina Jaarnek

 

Carina Jaarnek dog den 17 januari, efter att hon drabbades av en hjärnblödning i hemmet. Artisten hade högt blodtryck och åt medicin för det.

Carina Jaarnek blev 53 år.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag