Låtskrivartrion Iman Conta Hultén, Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson fick ta emot pris, de har bland annat skrivit Zara Larssons "Lush life". Foto: Pontus Höök / PONTUS HÖÖK POHO
Låtskrivartrion Iman Conta Hultén, Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson fick ta emot pris, de har bland annat skrivit Zara Larssons "Lush life". Foto: Pontus Höök / PONTUS HÖÖK POHO

Här är vinnarna i Denniz Pop Awards

Publicerad

På torsdagen gick Denniz Pop Awards 2016 av stapeln i Stockholm.

Då prisades bland andra trion bakom Zara Larssons världshit ”Lush Life”.

Här är kvällens alla vinnare.

Tidigare års pristagare är bland andra Swedish House Mafia och Tove Lo. Nu har fler belönats med priser under Denniz Pop Awards 2016.

Priset för Årets Rookie Låtskrivare/Producent gick till låtskrivartrion Iman Conta Hultén, Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson. Teamet bakom Zara Larssons världshit ”Lush Life”. En låt som Zara Larsson tidigare berättat varit en självklar singel när hon släppte album.

– Så var det med ”Lush Life” och ”Never Forget you”. Det var bara: Jaaaaaa, sa hon då.

Årets hederspris för internationella framgång gick till svenska låtskrivar- och producentduon Mattman & Robin. En duo som skrivit låtar till bland andra Selena Gomez, Gwen Stefani och Taylor Swift. De medverkade också på det Grammy-belönade albumet "1989" som Swift släppte i slutet på 2014.

 

LÄS MER: Här gör Leila K comeback på scen

 

De har också skrivit låten ”Close” med Nick Jonas och svenska Tove Lo, som också sitter i juryn.

Utöver juryn räknades även folkets röster till rookie-nomineringarna och kammade hem priset för Årets Rookie artist/band gjorde sångerskan, låtskrivaren och producenten Alessandra Günthardt, som ännu är osignad.

Även Roxettes manager Marie Dimberg fick ta emot pris under kvällen.

 

LÄS MER: Zara Larsson berättar om vägen till toppen

 

Årets vinnare:

Årets MVP: Marie Dimberg

Årets Grand Prize: Mattman & Robin

Årets Rookie Låtskrivare/Producent: Iman Conta Hultén,Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson

Årets Rookie: Artist/Band: Alessandra Günthardt

I juryn sitter: Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag