Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är trailern till nya ”Lejonkungen”

Disney fortsätter att hänföra biopubliken med sina filmer. Foto: Pressbild
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Efter "Djungelboken" – nu kommer nästa nyinspelning av Disney och det är "Lejonkungen".

I den första förhandstitten återkommer mängder av klassiska scener från originalet från 1994 till tonerna av "Circle of life".

Disney fortsätter att hänföra biopubliken med sina filmer. 2016 gick en ny version av "Djungelboken" upp på biograferna, och nya versioner av  ”Aladdin” och ”Dumbo” är på gång under nästa år.

Till sommaren kommer även "Lejonkungen" – och nu bjuder Disney på första smygtitten på den kommande filmen. I den första trailern får vi se flera välkända scener från det animerade originalet från 1994, bland annat scenen där lilla Simba presenteras för Lejonkungens rike på en hög klippa. Och musiken är för filmpubliken välbekant, "Circle of life".

Beyoncé med i rollistan

Bakom filmen står regissören Jon Favreau som även regisserade nyinspelningen av "Djungelboken" och i rollistan finns sångerskan Beyoncé som gör rösten till Nala, Donald Glover som Simba, James Earl Jones som Mufasa , Chiwetel Ejiofor som Scar och sedan Seth Rogen och Billy Eichner som Pumbaa och Timon.

–  Det är en regissörs dröm att få jobba med sånt talangfullt team som det här, för att få denna klassiska historia till liv, berättade regissören Jon Favreaus i ett pressmeddelande tidigare i år.

Enligt uppgifter ska Elton John, Tim Rice och Beyoncé även bidra med en ny låt i filmen.

Svensk biopremiär blir det i juli 2019.