KOMISKT.Martin Björk, Pernilla Wahlgren och Peter Magnusson gör komedi i Stockholms skärgård. Foto: PETER KNUTSON
KOMISKT.Martin Björk, Pernilla Wahlgren och Peter Magnusson gör komedi i Stockholms skärgård.  Foto: PETER KNUTSON

Här är Sveriges nya humortrio

Publicerad
Uppdaterad
I sommar får Sverige en ny humortrio.
I "Bruden som visste för mycket" intar Peter Magnusson, Pernilla Wahlgren och Martin Björk teaterscenen.
- Det här är det bästa jag gjort på tio år, säger Martin Björk.
En ny humortrio bestående av Peter Magnusson, Pernilla Wahlgren och Martin Björk ska dra folk till Fjäderholmarna i Stockholms skärgård i sommar. Just nu bearbetas originalmanuset till den engelska komedin "Perfect Wedding" för att bli "Bruden som visste för lite".
- Det handlar om en kille som ska gifta sig och den rollen görs av Peter Magnusson. Han hamnar i fel säng, med fel partner, på sin bröllopsdag. Jag spelar hans best-man som ska reda ut det hela, berättar Martin Björk.


"Det bästa på tio år"

- Jag är inte så luttrad i det här men jag är jätteglad att jag fått förtroendet. Det ska bli kul att jobba med Pernilla och Peter. Jag har länge velat stå på en teaterscen med en ensemble, det är skitroligt och det bästa jag gjort på tio år, säger Martin Björk.
Det är en ny humortrio som bildas?
- Ha-ha... det vågar jag inte säga. Det kommer förhoppningsvis bli humoristiskt och underhållande. Men vem vet vad det kan leda till på sikt? säger Martin Björk.


Situationsbaserad

Bakom manuset står kollektivet Manusfamiljen, som tidigare jobbat med bland annat Peter Magnusson i hans kungaimitationer samt i olika tv-serier.
- Det är väldigt mycket situationsbaserad humor. Det blir inga krystade ordvitsar. Vi har ju mest jobbat med tv så det är lite ny mark för oss. Men det är alltid roligt att jobba med Peter, säger Andreas Tottie från Manusfamiljen.
Pjäsen har premiär på Fjäderholmarna 26 juni och biljetterna släpps 20 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag