Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är svenskarna bakom Madonna

Popdrottningen Madonna gör comeback med ett nytt album - och får hjälp av kända svenska låtskrivare och producenter. Foto: Lionel Hahn
Avicii. Foto: Emil Nordin
Salem Al Fakir. Foto: Lennart Rehnman

Popdrottningen Madonna gör comeback med ett nytt album - och får hjälp av kända svenska låtskrivare och producenter.

Avicii, Salem Al Fakir och Vincent Pontare står alla bakom popdrottningen.

– Det blev riktigt bra, säger Madonna till franska radiokanalen NRJ.

Svenskarna bakom madonna

Tim "Avicii" Bergling, 24: Är en av världens mest framgångsrika dj:s och låtskrivare. Tjänade 15 miljoner på låten "Wake me up".

Vincent Pontare, 34: Son till Roger Pontare. Har varit med och skrivit Swedish House Mafias hitlåt "Save the world". Sjunger också tillsammans med Salem Al Fakir i Aviciis låt "You make me".

Magnus Lidehäll, 29: Han var en del i hiphopduon Afasi och Filthy som Filthy. Har gjort musik åt Katy Perry och producerat Veronica Maggios album "Handen i fickan fast jag bryr mig" tillsammans med Salem Al Fakir. Fick en Grammis i år som "Årets producent".

Carl Falk, 34: Har skrivit låtar till bland annat Nicki Minaj, One Direction och Taio Cruz och producerat David Guettas låt "Lovers on the sun".

Salem Al Fakir, 33: Deltog i Melodifestivalen 2010 med låten "Keep on walking", där han slutade på en andraplats. Vann 2008 fyra Grammisar under Grammisgalan.

Popdrottningen Madonna, 56, gjorde i dag comeback i form av nya albumet "Rebel Heart".

Men bakom henne står det svenska musikundret. På albumet finns flera kända svenska låtskrivare och musikproducenter. Bland annat Salem Al Fakir, Magnus Lidehäll, Vincent Pontare, Ash Pournori, Tim "Avicii" Bergling och Carl Falk förekommer på albumet.

– Det är inte alls något edm-spår som vi utforskar. Det blir något helt annat, något som vi kände att hon borde göra det. Madonna är cool, hon har många egna idéer och gillade dem som vi presenterade, har Carl Falk, som också skrivit låtar till bland annat One Direction, tidigare sagt till Expressen.

Dj:n Avicii, Tim Bergling är en av världens mest framgångsrika dj:s.

– Det var min managers idé, att jag skulle arbeta med hans team. Jag är ett stort fan av några av hans låtar som spelats på radio och jag ville jobba med teamet som han har, teamet med låtskrivare som han arbetar med. Så det gjorde jag och det blev riktigt bra, säger Madonna i en intervju med franska radiokanalen NRJ.

Det var Aviciis manager Arash "Ash" Pournori som satte ihop de svenska teamen, samtidigt som han varit involverad i skrivandet.

Stora gäster

Albumet innehåller också gäster som popstjärnan Nicki Minaj. Rapartisten Kanye West har också varit med och producerat albumet.

Det är väldigt många låtskrivare och producenter inblandade i pophits i dag - vilket Carl Falk tidigare förklarat.

– Knepet är att jobba med folk som är bättre inom något område, att fixa ett team där olika personer inte är bra på samma saker. Det kan vara sju låtskrivare under en låt, så länge alla verkligen har bidragit är det skit samma. Huvudsaken är att det blir jävligt bra, har han tidigare sagt.

"Rebel Heart" är sångerskans trettonde album i ordningen. Senast hon släppte ett studioalbum var 2012 då "MDNA" kom.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!