Samir och Viktor. Foto: Mattias HanssonSamir och Viktor. Foto: Mattias Hansson
Samir och Viktor.  Foto: Mattias Hansson
Molly Sandén Foto: /All Over PressMolly Sandén Foto: /All Over Press
Molly Sandén  Foto: /All Over Press
Oscar Zia får avsluta med en ballad – bara hänt tre gånger i Mellons historia. Foto: Ronny JohannessonOscar Zia får avsluta med en ballad – bara hänt tre gånger i Mellons historia. Foto: Ronny Johannesson

Oscar Zia får avsluta med en ballad – bara hänt tre gånger i Mellons historia.

 Foto: Ronny Johannesson

Här är startordningen för Melodifestivalen

Publicerad

Här är startordningen för Melodifestivalen 2016.

Och på ett ställe har tävlingens exekutive producent Christer Björkman valt att använda sig av ett ovanligt grepp som tittarna inte sett förut.

– Det blir spännande. Jag experimenterar på ett par ställen i år, säger han till SVT.

Från Samir & Viktor – till Molly Sandén. Nu presenterar SVT hela startordningen för Melodifestivalen 2016. Och på ett ställe har tävlingens exekutive producent Christer Björkman valt att göra ett djärvt drag - han har nämligen placerat en ballad sist i en deltävling.

Det har bara hänt tre gånger tidigare i tävlingens historia. Då var det BWO ("You're not alone" 2009), Peter Jöback ("Hollow" 2010) och Christian Walz ("Like suicide" 2011). Nu är det Oscar Zias ballad "Human" som får gå ut sist.

– I den tredje deltävlingen har jag satt Oscar Zia som sista låt. Det blir spännande. Jag experimenterar på ett par ställen i år, säger Christer Björkman, som är ansvarig för startordningen, till SVT.

 

LÄS MER: Samir & Viktor ska bjuda på nakenchock

Samir och Viktor öppnar Melodifestivalen 2016

Men först blir det fest. Det blir nämligen Samir & Viktor som får inleda hela Melodifestivalen 2016 med sitt bidrag "Bada nakna".

– Vi säger att Melodifestivalen är hela Sveriges fest och vill därför börja med ett riktigt festnummer, där vi också får med hela vår publik. Man ska vilja bänka sig klockan 20 och vara på hugget. Att vi skulle köra i gång med dem var nästan det första som blev klart, säger Christer Björkman till SVT.

 

LÄS MER: Molly Sandén bjuder in till sovrumsmys med Danny Saucedo

Molly Sandén avslutar Melodifestivalen 2016

Allra sist ut i årets tävling blir Molly Sandén. Det sista startnumret i deltävling fyra har varit åtråvärt då ett flertal vinnare startat där genom åren, däribland Måns Zelmerlöw ("Heroes" 2015), Charlotte Perrelli ("Hero" 2008) och Malena Ernman ("La voix" 2009).

– Vi lägger ingen värdering i vad som ska gå ut sist mer än att man vill ha kvar en låt där det finns en hög förväntan och nyfikenhet från vår publik. Det vet vi att det är på Molly. Hon har gjort en väldigt intressant resa efter att hon var med i Mello förra gången, säger Christer Björkman.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag