I samband med Guldbaggegalan i januari var det många som reagerade på att Michael Nyqvist såg annorlunda ut.I samband med Guldbaggegalan i januari var det många som reagerade på att Michael Nyqvist såg annorlunda ut.
I samband med Guldbaggegalan i januari var det många som reagerade på att Michael Nyqvist såg annorlunda ut.
Folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort, 56 år gammal. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFolkkäre skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort, 56 år gammal. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort, 56 år gammal. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Här är sista bilden på Michael Nyqvist

Publicerad

Michael Nyqvist var både en omtyckt och prisbelönt skådespelare.

Så sent som i januari vann hann en Guldbagge för bästa manliga biroll.

I samband med att nomineringarna offentliggjordes var det många som reagerade på att Michael Nyqvists utseende förändrats. Något han inte var sen med att skämta om.

– Men jag lever ju hälsosamt, försöker sköta mig, och då blir man så där snygg. Och så är man ute, det är väl mitt italienska påbrå, sa han då.

Michael Nyqvist har gått bort, 56, år gammal. Skådespelaren hade varit sjuk i cancer en längre tid, berättar familjen i ett uttalande.

Michael Nyqvist var inte bara en omtyckt skådespelare utan också prisbelönt.  Så sent som i januari i år tilldelades han en Guldbagge för filmen "Den allvarsamma leken".

Michael Nyqvist hade förändrat utseende

Skådespelaren var på plats i samband med att nomineringarna offentliggjordes och hans utseende hade då förändrats. När Expressens Maria Brander träffade Michael Nyqvist, som hade fått smalare kropp och bar basker, skämtade skådespelaren om förändringen.

– Jag har ju aldrig fått bestämma över mitt utseende, sa han då.

I samband med Guldbaggegalan i januari var det många som reagerade på att Michael Nyqvist såg annorlunda ut.

Michel Nyqvist ville då inte berätta om det berodde på att han förberedde sig inför en hemlig filmroll men var skämtsam i tonen.

 

LÄS MER: Michael Nyqvists liv i bilder

 

– Men jag lever ju hälsosamt, försöker sköta mig, och då blir man så där snygg. Och så är man ute, det är väl mitt italienska påbrå.

– Jag springer mycket, och har ett oerhört medvetet leverne.

Michael Nyqvist var glad för Guldbagge-nominering

Michael Nyqvist berättade också om glädjen i att återigen ha blivit Guldbagge-nominerad.

– Ja, men stort på ett annat sätt. Jag älskade den här karaktären som var så underlig mänskligt. Det är så sällan jag får spela något sådant, nu är det mest död och så.

Michael Nyqvist var både en omtyckt och prisbelönt skådespelare.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Intervjun med Michael Nyqvist blev en av de sista. Under tisdagskvällen kom beskedet att den omtyckta skådespelaren gått bort. Nu sörjs han av hela Sverige.

Enligt den amerikanska sajten Variety gick Michael Nyqvist bort i stillhet, omgiven av sin familj. En talesperson bekräftar för sajten att skådespelaren var sjuk i lungcancer.

 

LÄS MER: Barnhemspojken blev stjärna i Hollywood

 

DELA MED DIG: Här kan du skriva din hyllning till Michael Nyqvist

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag