Här är sista bilden på Michael Nyqvist

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I samband med Guldbaggegalan i januari var det många som reagerade på att Michael Nyqvist såg annorlunda ut.
Folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist har gått bort, 56 år gammal.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Michael Nyqvist var både en omtyckt och prisbelönt skådespelare.

Så sent som i januari vann hann en Guldbagge för bästa manliga biroll.

I samband med att nomineringarna offentliggjordes var det många som reagerade på att Michael Nyqvists utseende förändrats. Något han inte var sen med att skämta om.

– Men jag lever ju hälsosamt, försöker sköta mig, och då blir man så där snygg. Och så är man ute, det är väl mitt italienska påbrå, sa han då.

Michael Nyqvist har gått bort, 56, år gammal. Skådespelaren hade varit sjuk i cancer en längre tid, berättar familjen i ett uttalande.

Michael Nyqvist var inte bara en omtyckt skådespelare utan också prisbelönt.  Så sent som i januari i år tilldelades han en Guldbagge för filmen "Den allvarsamma leken".

Michael Nyqvist hade förändrat utseende

Skådespelaren var på plats i samband med att nomineringarna offentliggjordes och hans utseende hade då förändrats. När Expressens Maria Brander träffade Michael Nyqvist, som hade fått smalare kropp och bar basker, skämtade skådespelaren om förändringen.

– Jag har ju aldrig fått bestämma över mitt utseende, sa han då.

I samband med Guldbaggegalan i januari var det många som reagerade på att Michael Nyqvist såg annorlunda ut.

Michel Nyqvist ville då inte berätta om det berodde på att han förberedde sig inför en hemlig filmroll men var skämtsam i tonen.


LÄS MER: Michael Nyqvists liv i bilder


– Men jag lever ju hälsosamt, försöker sköta mig, och då blir man så där snygg. Och så är man ute, det är väl mitt italienska påbrå.

– Jag springer mycket, och har ett oerhört medvetet leverne.

Michael Nyqvist var glad för Guldbagge-nominering

Michael Nyqvist berättade också om glädjen i att återigen ha blivit Guldbagge-nominerad.

– Ja, men stort på ett annat sätt. Jag älskade den här karaktären som var så underlig mänskligt. Det är så sällan jag får spela något sådant, nu är det mest död och så.

Michael Nyqvist var både en omtyckt och prisbelönt skådespelare.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Intervjun med Michael Nyqvist blev en av de sista. Under tisdagskvällen kom beskedet att den omtyckta skådespelaren gått bort. Nu sörjs han av hela Sverige.

Enligt den amerikanska sajten Variety gick Michael Nyqvist bort i stillhet, omgiven av sin familj. En talesperson bekräftar för sajten att skådespelaren var sjuk i lungcancer.


LÄS MER: Barnhemspojken blev stjärna i Hollywood


DELA MED DIG: Här kan du skriva din hyllning till Michael Nyqvist

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.