Här är Roger Waters svårslagna show

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Roger Waters bjuder på "extra allt".
Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. Det här är inte en konsert.

Det är snarare en spelapp i arenaformat.

Bruce lirade cementen ur den gamla Ulleviarenan. Klassisk rock n' roll-historia. Roger Waters vill inte vara sämre. Men han krämar inte på med volymen (även om tinnitusen tackar för bidraget) utan gör rockshow som man gör katastroffilm. Eller moderna datorspel. Eller ultramoderna appar. Vi hinner knappt koppla in Instagram förrän helikoptrar sveper in över arenan och kulsprutorna smattrar borta i korvgubbens hörna.

Det här är spektakulärt. Extra allt.

Tror aldrig jag sett nåt liknande.

Inte ens på film.

Och då har jag ändå upplevt AC/DC:s expresståg som kraschar rakt in i dekoren.

Det här hänt en del sedan Jerry Williams gasade in på hojen på scen om man säger så.

Waters, 70 om någon vecka, har bestämt sig för att ge sin gamla mur en värdig final. Han har öppnat på börsen när han gör sista föreställningen. Det står långtradare precis överallt runt Ullevi den här dagen. Och som åskådare är det bara att åka med. Tror inte ens värsta attraktionen på Liseberg ger lika mycket valuta för pengarna.


Jag ska ärligt säga att jag inte kommer att sörja ”The wall” när den är riven en gång för alla (men jag tycker att det ska bli spännande att få uppleva den som Broadway-show). Även om jag blev vuxen med plattor som ”Wish you were here” och ”Animals” har jag haft svårt att återvända till dem på senare år.

Men på Ullevi med ”The wall” kan man bara kapitulera.


Visst, delar av musiken känns som att bäst före datum är passerat för länge sedan. Men det spelar liksom ingen roll när det vankas sånt här ögongodis.

Som show betraktad är murskrället tämligen svårslagen.

Jag tänker på ”Rocky horror show”. En musikalklassiker med en fanatisk fanskara. Samma med ”The wall” som älskas eftersom den blivit en kultförklarad institution.

Visst, det är så klart enkelt att älska något med ett så tydligt budskap: Krig är skit.

Men jag har svårt att tro att det är det pacifistiska temat.

Jag tror att det är showen som obönhörligen måste fortsätta.

Andra akten bäst.


Och lika plötsligt som det startade efter det att Impressions ”People get ready” klingat ut ja lika abrupt slutar det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.