Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Rickard Olssons nya jobb – efter ”Bingolotto”

Supermodellen berättar nu hemligheten.
Rickard Olsson blir programledare i radio.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Rickard Olsson lämnade ”Bingolotto” i våras.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Rickard Olsson lämnade ”Bingolotto” dramatiskt i våras.

Nu har han fått ett nytt jobb – som programledare på radiokanalen Star FM.

– Det känns oerhört roligt, säger han i ett pressmeddelande.

Efter en utdragen sjukdom hoppade Rickard Olsson av ”Bingolotto” i april för att kunna fokusera på familjen. Han ersattes av Lotta Engberg.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, sa han då.

”En gyllene framtid”

Den erfarne tv-profilen har nu valt att satsa vidare som programledare i radio. Under sommaren har han hoppat in på Rix FM som vikarie, och från och med torsdag kan han höras i Star FM.

– Jag tror radion har en gyllene framtid kommande åren och jag är så glad att vara tillbaka där jag en gång började, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande.

Började karriären i radio

Han började sin karriär på Radio Gävleborg och efter några år på P3 och P4. Därefter blev han ett känt ansikte i tv-rutan med exempelvis ”Söndagsöppet”, ”Nyhetsmorgon”, ”Vem vet mest” och Mello-sändningar under bältet.

– Jag lyssnar jättemycket på radio och älskar det direkta tilltalet. Snabbt, rappt, underhållande och tänkvärt, i radio kan du gå mellan alla stämningar. Det ska vara som en bra middag i gott sällskap helt enkelt, säger Rickard Olsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.