Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Persbrandts nya villa i skärgården

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
MIkael Persbrandt har köpt ett nytt drömboende i skärgården.
Foto: Clemens Niehaus
Huset, som ligger på Älgö, ska bland annat ha "en hänförande utsikt" och vara en "spektakulär fastighet med 1 148 kvadratmeter tomtarea."
Foto: Tommy Pedersen
Drömhuset beskrivs vidare i mäklarannonsen: "Generösa sällskapsytor med öppen planlösning, modernt kök med matsalsdel för 12-14 personer och möjlighet att förlänga till 24 personer. På terrassen sitter man bekvämt 14 personer."
Foto: Tommy Pedersen

Här är Mikael Persbrandts nya drömboende i skärgården.

Skådespelaren ska ha köpt ett spektakulärt hus med sjötomt på Älgö - i närheten av sitt gamla.

- Vi lämnar inte ut några uppgifter, säger mäklaren Jan Müller.

Skådespelaren Mikael Persbrandts, 50, niorumsvilla på Älgö, intill Saltsjöbaden, lades förra veckan ut till försäljning. Nu visar det sig att Persbrandt ska ha hittat ett annat hus, i närheten. Han ska redan ha köpt det 220 kvadratmeter stora huset som byggdes 2008.

"Hänförande utsikt"

På mäklarna Skeppsholmens hemsida skriver man:

"På Älgös västra kust, högt beläget, med en hänförande utsikt, finner vi denna spektakulära fastighet med 1 148 kvadratmeter tomtarea. Ett lugnt och avskilt läge med stenlagd sjöterrass, stor brygga i vinkel med segelbåtsdjup och stort trädäck i anslutning till sjöstuga. Vy över Baggensfjärden och Saltsjöbaden med omnejd och här kan man tack vare västerläget i kombination med höjden på kusten njuta av sol så gott som hela dagen med en härlig solnedgång över Grand Hotell".

Drömhuset beskrivs vidare i mäklarannonsen:

"Generösa sällskapsytor med öppen planlösning, modernt kök med matsalsdel för 12-14 personer och möjlighet att förlänga till 24 personer. På terrassen sitter man bekvämt 14 personer. Upp till fyra sovrum kan enkelt skapas. Från alla rum kan man njuta av en majestätisk vy över Baggensfjärden och Grand Hotell i väster". Och:

"En gedigen trappa i ljusgrå ölandssten leder ned till stranden. Där finns plana gräsytor och ett sjöviste med gästrum komplett med köksdel, dusch och eltoa. Rejäl brygga med boj och en fin badplats med sandbotten".

Vill inte kommentera köpet

Mäklaren som sålt huset, Jan Müller, vill inte kommentera:

- Vi lämnar inte ut några uppgifter.

Inte heller säljarna till huset på Älgö vill gå in i detalj på affären:

- Jag har inga kommentarer till det, det är en privatsak.

Kan du berätta något om fastigheten?

- Nä nä. Det är hans...så är det.

Någon lagfart är ännu inte uttagen vad gäller köpet.

Flera personer i området bekräftar att skådespelaren flyttar in. I höstas sålde Mikael Persbrandt sitt sommarhus på Gotland. Huset såldes med förlust efter att ha varit till salu sedan 2011. Persbrandt köpte det arkitektritade huset söder om Visby för 4,5 miljoner kronor 2009 och sålde det 2013 för 3,9 miljoner.

Peter Jansson, Mikael Persbrandts agent, säger angående husaffärerna:

- Vi har inga kommentarer kring detta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.