Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är ön som ska rädda nya Farmen

Här - på Saltholmen - ska "Farmen Skärgården" spelas in.
Aktiviteterna i Västerviks skärgård är redan i full gång.
- Dokusåpan är varmt välkommen hit, säger kommunalrådet Harald Hjalmarsson.
Om två veckor startar inspelningen av "Farmen Skärgården", med fotomodellen Filippa Lagerbäck som programledare. I morgon tänker TV4 avslöja den hemliga inspelningsplatsen.

Hittade en ny ö

Men Expressen kan redan i dag berätta att dokusåpan planeras att spelas in på Saltholmen, en liten ö i Misterhults skärgård, mellan Västervik och Oskarshamn. Produktionsbolaget Strix har den senaste veckan letat efter lämpliga öar i området, rapporterar Västerviks-Tidningen. Strix har fått stor hjälp av Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson (m). - Vi har jobbat direkt med Strix, guidat runt och varit behjälpliga i kontakterna med andra myndigheter. Vi har också ordnat bostad för de cirka 40 personer som arbetar med produktionen, berättar han. Varför vill ni ha "Farmen" till Västervik? - Vi profilerar Västervik som en sjöstad, och detta kan bli ännu en möjlighet att marknadsföra oss. Produktionen köper också en hel del varor och tjänster, vilket är bra för företagare i skärgården. Saltholmen ligger i Oskarshamns kommun, men produktionsteamet ska utgå från Västervik. För TV4 är öfrågan känslig. Länsstyrelsen stoppade nyligen inspelningen av "Farmen" på Rågö utanför Nyköping eftersom ön är ett naturreservat. Saltholmen är helt privatägd, men först på onsdag sker slutförhandlingen med ägaren.

"Vi känner oss trygga"

Projektledaren Anton Glanzelius vill inte kommentera vilken ö man har valt, men bekräftar dock att TV4 har bestämt sig. - Nu känner vi oss väldigt trygga, säger han.