Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elitsoldat Petra Malm tar över ”Robinson” efter Öfvergård

Foto: Linus Nilsson
Petra Malm presenterades i TV4.
Foto: TV4

TV4 avbröt under förra året samarbetet med Anders Öfvergård. 

Nu berättar kanalen vem det är som blir ny programledare för ”Robinson”: Tidigare elitsoldaten Petra Malm som synts i ”Elitstyrkans hemligheter”. 

– När jag fick frågan var det fullständigt naturligt att svara ja på studs, jag behövde ingen betänketid, säger hon i ”Nyhetsmorgon”. 

Dessutom blir det två säsonger under året 2022. 

TV4 valde under förra året att avbryta samarbetet med programledaren Anders Öfvergård efter hans agerande mot en kvinnlig kollega i samband med en firmafest.

Samtidigt som kanalen brutit med Öfvergård har man sagt att program som redan är inspelade kommer att släppas som planerat.

”Anders och våldet” sändes i september som planerat och 20 mars kommer ”Robinson” tillbaka med Anders Öfvergård som programledare. 

Men när nästa säsong av ”Robinson” ska börja spelas in har Öfvergård plockats bort från säsongen. I stället kommer tidigare elitsoldaten Petra Malm leda programmet, som tidigare har synts i ”Elitstyrkans hemligheter”. Det rapporterades i dag i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

– Nu vill jag komma i väg och träffa deltagarna, gå in i Robinsonbubblan. Framförallt vill jag va en del av ett team igen. Det ska bli roligt och utmanande, säger hon. 

Dessutom blir det också två säsonger. En nu i mars och den andra sänds redan i höst.
På Petra Malms meritlista finns bland annat att hon som första kvinna klarat de tuffa uttagningstesterna till elitförbandet Särskilda operationsgruppen, som sägs vara försvarets mest hemlighetsomgärdade.

Så var kommer då den nya säsongen spelas in? Det blir inte i kyla i alla fall. 

– Jag säger så här: Just nu befinner jag mig i Norrland, det är krispigt och snöigt. Det kommer inte vara krispigt och snöigt dit vi ska, säger Petra Malm kryptiskt. 

Bad om ursäkt för händelsen

Händelsen, som gjorde att TV4 bröt samarbetet med Anders Öfvergård, inträffade under slutfesten för produktionen av ”Robinson” i Dominikanska Republiken i Karibien. Anders Öfvergård, som var berusad, ville köra i väg med en så kallad UTV, ett slags fyrhjuligt terrängfordon. Han ville åka tillsammans med en annan berusad kollega.

De blev då stoppade av kvinnan, enligt uppgifterna. I samband med det höjde Anders Öfvergård rösten mot kvinnan, tog tag i hennes handleder och ”inledde en brottningsmatch”, enligt Expressens uppgifter.

”Det stämmer att jag var otrevlig. Jag har bett om ursäkt och det gör jag gärna igen. Det var inte okej av mig och jag är ledsen för det”, har Anders Öfvergård skrivit i ett sms till Expressen.

Programledarna tog över ”Sveriges värsta bilförare”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.