Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är kungafamiljens hyllning till Zelmerlöw

"Kungafamiljen är precis lika glada som alla övriga i Sverige och har naturligtvis följt den här segern och tycker att det är jättebra för Sverige", säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.
Foto: Kungahuset
Måns tokhyllades av fansen när han anlände till Arlanda.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: Anna-Karin Nilsson
Foto: Anna-Karin Nilsson

Måns Zelmerlöw är en av kungafamiljens favoritartister.

Nu skickar familjen en hyllning till den svenska Eurovisionhjälten – efter jordskreddsegern i Wien.

– Kungafamiljen tycker att Måns är en bra ambassadör för Sverige, säger Hovets informationschef Margareta Torgren.

Måns Zelmerlöw tog hem segern av Eurovision i Wien efter en dramatisk final – som utvecklade sig till en jordskredsseger.

Kungafamiljen har länge haft Måns Zelmerlöw som en favoritartist.

Därför har familjen följt Måns Zelmerlöws segertåg i Europa med spänning. Efter succén skickar familjen nu en hyllning till Eurovisionhjälten.LÄS MER: Kungens favorit – Swedish house mafiaFrån familjens sida är glädjen stor att Måns Zelmerlöw hämtat hem Eurovision till Sverige.

– Kungafamiljen är precis lika glada som alla övriga i Sverige och har naturligtvis följt den här segern och tycker att det är jättebra för Sverige, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.

Men det är inte bara Måns Zelmlerlöws artistiska sidor som lyfts fram i hälsningen.

Kungafamiljen tycker också att Måns Zelmerlöw är en bra representant för Sverige i världen.

– Kungafamiljen tycker att det är roligt att Måns gick hela vägen, att han är en bra ambassadör för Sverige, säger Margareta Thorgren.LÄS MER: Måns hemliga spelning – för MadeleineKungafamiljen lyfter ofta fram svenska artister. Och Måns Zelmerlöw har alltid varit en favoritartist. Han har flera gånger uppträtt på Victoriadagen på Öland, där kronprinsessan Victorias födelsedag firas. Han har spelat där hela tre gånger, senast i fjol. När Victoria fyllde 30 år sjöng Måns en duett tillsammans med Carola för kronprinsessan.

Även Carl Philip och Madeleine håller Måns Zelmerlöw högt. Han har tidigare bland annat uppträtt på privata fester där både Madeleine och Victoria har varit gäster.

När Madeleine 2009 deltog i en möhippa för väninnan Katarina Lundberg var Måns specialinbjuden för att uppträda i vardagsrummet i en lyxvåning i Stockholm.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.