På Twitter och Facebook har bandet släppt en video som avlutas med "Sista turnén, sista albumet".På Twitter och Facebook har bandet släppt en video som avlutas med "Sista turnén, sista albumet".
På Twitter och Facebook har bandet släppt en video som avlutas med "Sista turnén, sista albumet".
"16 maj 1990 - 17 december 2016" står det i slutet på videon."16 maj 1990 - 17 december 2016" står det i slutet på videon.
"16 maj 1990 - 17 december 2016" står det i slutet på videon.
Skärmdump ur videon.Skärmdump ur videon.
Skärmdump ur videon.
Kents frontman Jocke Berg. Foto: Anna-Karin NilssonKents frontman Jocke Berg. Foto: Anna-Karin Nilsson
Kents frontman Jocke Berg. Foto: Anna-Karin Nilsson
Bandet Kent på presskonferens 2012. Från vänster: Sami Sirviö, Markus Mustonen, Jocke Berg och Martin Sköld. Foto: Robban AnderssonBandet Kent på presskonferens 2012. Från vänster: Sami Sirviö, Markus Mustonen, Jocke Berg och Martin Sköld. Foto: Robban Andersson

Bandet Kent på presskonferens 2012. Från vänster: Sami Sirviö, Markus Mustonen, Jocke Berg och Martin Sköld.

 Foto: Robban Andersson
2015 när Kent fick ta emot en Grammis. Foto: Mikael Sjöberg2015 när Kent fick ta emot en Grammis. Foto: Mikael Sjöberg

2015 när Kent fick ta emot en Grammis.

 Foto: Mikael Sjöberg

Här är Kents mystiska besked i nya videon

Publicerad

Här är rockgruppen Kents mystiska besked.

sin hemsida har bandet släppt en video som avlutas med "Sista turnén, sista albumet".

Nu tror man att detta är det definitiva slutet för ett av Sveriges största rockband.

Det var i går kväll som Kent la ut den 2 minuter och 53 sekunder långa videon med titeln "Då som nu för alltid" på sin hemsida.

Videon avslutades med orden "16 maj 1990 - 17 december 2016". Rockgruppen bildades i Eskilstuna 1990 och många tolkar videon som att bandet ska lägga ner och göra sin sista spelning i december 2016.

 

Publicerat av Kent.nu den 13 mars 2016

 

Kent avslöjade under Bråvallafestivalen i somras, där bandet gjorde sin enda Sverigespelning för året, att de skulle spela in ett nytt album under hösten. Inspelningen ska ha skett i Electric Lady Studios i New York, där bland annat Bob Dylan, U2 och Kanye West spelat in.

– Vi är ganska peppade, hälsade sångaren och frontmannen Jocke Berg från scenen då.

Nu visar det sig att det kanske blir bandets allra sista.

Släppte första skivan 1995

Gruppen, som ursprungligen kommer från Eskilstuna, består av barndomsvännerna Jocke Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö och Markus Mustonen.

De släppte sin första skiva, självbetitlade "Kent" 1995 och har sedan dess släppt skivor i strid ström. Största framgången fick de med albumet "Vapen & ammunition" 2002 som bland annat prisades med sju Grammisar.

Den senaste skivan "Tigerdrottningen" släpptes 30 april 2014. Sedan dess har det varit tyst från bandet – fram till i går då rockgruppen gav sitt mystiska besked i och med videon.

Referenser till tidigare album

I videon, som ackompanjeras av musik, går en vitsminkad kvinna genom ett snötäckt Stockholm och spelar trummor. Referenserna till Kents tidigare album är tydliga. Bland annat syns en vit tiger som finns på omslaget till albumet "Vapen & ammunition", ett flygplan som på omslaget till "Isola" och en kvinna med svart page och röd- och vitrandig tröja som på omslaget till skivan "Hagnesta hill".

Under åren har Kent fått en mängd olika musikpriser och klassas som ett av de största svenska rockbanden. Så sent som i februari 2016 blev de invalda i Swedish music hall of fame, tillsammans med Siw Malqvist, Owe Thörnqvist och Sven-Ingvars bland annat.

På sociala medier har tusentals av bandets fans reagerat starkt på gruppens mystiska besked.

"NEEEEEEEEEEEEEJ NI FÅR INTE SLUTA?!?!?!?", skriver en användare. "Jag gråter som ett litet barn. Det får inte vara sant", skriver en annan.

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag