Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Kents mystiska besked i nya videon

På Twitter och Facebook har bandet släppt en video som avlutas med "Sista turnén, sista albumet".
"16 maj 1990 - 17 december 2016" står det i slutet på videon.
Skärmdump ur videon.
Kents frontman Jocke Berg.Foto: Anna-Karin Nilsson
<p>Bandet Kent på presskonferens 2012. Från vänster: Sami Sirviö, Markus Mustonen, Jocke Berg och Martin Sköld.<br></p>Foto: Robban Andersson
<p>2015 när Kent fick ta emot en Grammis.</p>Foto: Mikael Sjöberg
1 / 7

Här är rockgruppen Kents mystiska besked.

sin hemsida har bandet släppt en video som avlutas med "Sista turnén, sista albumet".

Nu tror man att detta är det definitiva slutet för ett av Sveriges största rockband.

Diskografi

1995: Kent

1996: Verkligen

1997: Isola

1999: Hagnesta hill

2002: Vapen & Ammunition

2005: Du & jag döden

2007: Tillbaka till samtiden

2009: Röd

2010: En plats i solen

2012: Jag är inte rädd för mörkret

2014: Tigerdrottningen

Utöver dessa album har de släppt två engelska skivor och ett b-sidealbum.

Det var i går kväll som Kent la ut den 2 minuter och 53 sekunder långa videon med titeln "Då som nu för alltid" på sin hemsida.

Videon avslutades med orden "16 maj 1990 - 17 december 2016". Rockgruppen bildades i Eskilstuna 1990 och många tolkar videon som att bandet ska lägga ner och göra sin sista spelning i december 2016.

 

Publicerat av Kent.nu den 13 mars 2016

 

Kent avslöjade under Bråvallafestivalen i somras, där bandet gjorde sin enda Sverigespelning för året, att de skulle spela in ett nytt album under hösten. Inspelningen ska ha skett i Electric Lady Studios i New York, där bland annat Bob Dylan, U2 och Kanye West spelat in.

– Vi är ganska peppade, hälsade sångaren och frontmannen Jocke Berg från scenen då.

Nu visar det sig att det kanske blir bandets allra sista.

Släppte första skivan 1995

Gruppen, som ursprungligen kommer från Eskilstuna, består av barndomsvännerna Jocke Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö och Markus Mustonen.

De släppte sin första skiva, självbetitlade "Kent" 1995 och har sedan dess släppt skivor i strid ström. Största framgången fick de med albumet "Vapen & ammunition" 2002 som bland annat prisades med sju Grammisar.

Den senaste skivan "Tigerdrottningen" släpptes 30 april 2014. Sedan dess har det varit tyst från bandet – fram till i går då rockgruppen gav sitt mystiska besked i och med videon.

Referenser till tidigare album

I videon, som ackompanjeras av musik, går en vitsminkad kvinna genom ett snötäckt Stockholm och spelar trummor. Referenserna till Kents tidigare album är tydliga. Bland annat syns en vit tiger som finns på omslaget till albumet "Vapen & ammunition", ett flygplan som på omslaget till "Isola" och en kvinna med svart page och röd- och vitrandig tröja som på omslaget till skivan "Hagnesta hill".

Under åren har Kent fått en mängd olika musikpriser och klassas som ett av de största svenska rockbanden. Så sent som i februari 2016 blev de invalda i Swedish music hall of fame, tillsammans med Siw Malqvist, Owe Thörnqvist och Sven-Ingvars bland annat.

På sociala medier har tusentals av bandets fans reagerat starkt på gruppens mystiska besked.

"NEEEEEEEEEEEEEJ NI FÅR INTE SLUTA?!?!?!?", skriver en användare. "Jag gråter som ett litet barn. Det får inte vara sant", skriver en annan.