Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är kändisarnas nya liv – karantän och coronatest

Sarah Dawn Finer.
Foto: OLLE SPORRONG
Robin Bengtsson.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN
Heidi Klum.
Foto: ENEWS/MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Den svenska och internationella nöjesvärlden är på paus sedan coronaviruset fått spridning över hela världen.

Konserter och shower ställs in – men kändisarna påverkas också personligen.

”Hade sett fram emot att sticka ut och spela live för er men vi får vänta ut den här lilla pandemin”, skriver Robin Bengtsson.

Hollywoodstjärnan Tom Hanks sitter i karantän i Australien sedan han och hustrun Rita Wilson har drabbats av coronaviruset. Paret fortsätter att lägga ut uppdateringar på Instagram.

”Vi tar en dag i taget”, skriver Tom Hanks på Instagram.

Men även de som inte blivit sjuka av viruset påverkas så klart. Konserter ställs in och tv-program spelas in utan publik.

För bara drygt en vecka sen stod Robin Bengtsson på scen i finalen av Melodifestivalen, men nu skriver han på Instagram att han är ”arbetslös” eftersom artister har svårt att uppträda.

https://www.instagram.com/p/B9v85mPJdo0/

”Hade sett fram emot att sticka ut och spela live för er men vi får vänta ut den här lilla pandemin. Stay healthy så ses vi snart. Renoverar hus och övar piano så länge”, skriver han under en video där han spelar en bit på pianot.

Kändisarnas liv – efter coronavirusets spridning

En annan artist som delar med sig av sin musik i sociala medier, i stället för från stora scener, är Sarah Dawn Finer. Hon har inspirerats av videorna från Italien, där befolkningen i karantän samlas på balkonger och i fönster för att sjunga till varandra.

”Okej, jag försökte göra det på det italienska viset här i Sverige, och starta en kärlekskör utomhus. Hmm.. Kanske folk inte var på kontoret, eller hemma, eller bara inte redo”, skriver hon på Instagram, tillsammans med ett videoklipp där hon sjunger ut genom fönstret åt ett tyst Stockholm.

https://www.instagram.com/p/B9v5Lcenakh/

Charlotte Perrelli har tidigare berättat för Expressen att hon ett tag planerade att isolera familjen i deras hus Spanien – men hon fick ändra planerna sedan hela landet satts i karantän. Nu stannar hon hemma och avvaktar beslut om vad som kommer att hända med barnens skolor

– Det är så med sådana här situationer, att varannan timme kommer det nya uppdateringar, så man får hänga med hur läget ser ut, säger hon.

Så påverkas Hollywoodstjärnorna 

Även världsstjärnorna påverkas av smittospridningen. Skådespelerskan Gwyneth lade nyligen ut bilder på sig själv när hon flög till Paris och bar en så kallad ”urban air mask” – en ansiktsmask från företaget Airinum där priset per mask är omkring 1 000 kronor. 

Den före detta supermodellen Naomi Campbell tog även hon det säkra före det osäkra när hon nyligen skulle ut och flyga. Hon var klädd i en heltäckande skyddsdräkt, plasthandskar, skyddsglasögon och munskydd.

”Säkerheten först”, skriver hon på Instagram.

Skådespelaren Orlando Bloom befann sig till nyligen i Prag för att spela in tv-serien ”Carnival Row”, men har nu åkt tillbaka till USA för att sitta i hemkarantän. Hans fästmö, sångaren Katy Perry som är gravid med parets första barn, uppges ha lämnat Australien för att ta sig tillbaka hem, skriver CNN.

Heidi Klum får inte göra coronatest

Modellen och tv-personligheten Heidi Klum är just nu hemma från jobbet som domare i ”America’s Got Talent” eftersom hon är sjuk och inte fått göra ett test för coronaviruset.

– Jag skulle verkligen vilja göra ett coronatest, men det finns bara inte några här. Jag har försökt med två olika läkare, och jag kan bara inte få det, säger hon i en story på Instagram, enligt NY Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.