Josefin Nilsson under sin sista föreställning på Gotland sommaren 2015. Foto: PrivatJosefin Nilsson under sin sista föreställning på Gotland sommaren 2015. Foto: Privat
Josefin Nilsson under sin sista föreställning på Gotland sommaren 2015.  Foto: Privat
Josefin Nilsson hade tillsammans med sin syster Marie under våren 2015 uppträtt med den bejublade föreställningen Systrarna sisters på Länsteatern på Gotland. Foto: Staffan JohansonJosefin Nilsson hade tillsammans med sin syster Marie under våren 2015 uppträtt med den bejublade föreställningen Systrarna sisters på Länsteatern på Gotland. Foto: Staffan Johanson
Josefin Nilsson hade tillsammans med sin syster Marie under våren 2015 uppträtt med den bejublade föreställningen Systrarna sisters på Länsteatern på Gotland. Foto: Staffan Johanson

Här är Josefin Nilssons sista framträdande

Publicerad

Josefin Nilsson sista framträdande för publik skedde i somras på Gotland.

Där uppträdde hon tillsammans med sin syster på landshövdingens årliga sommarfest.

– De uppträdde kanske i 20 minuter men det var verkligen helt betagande, säger Cecilia Schelin Seidegård, landshövding på Gotland.

Josefin Nilsson hade tillsammans med sin syster Marie under våren 2015 uppträtt med den bejublade föreställningen Systrarna sisters på Länsteatern på Gotland.

Det fick landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård att bjuda in de båda för en specialvariant av föreställningen, att framföra under den årliga sommarfesten som hölls i 9 juli förra året på landshövdingens residens.

– De gjorde det på sitt oförglömliga sätt. Vi var alla helt tagna, säger Cecilia Schelin Seidegård.

– De berättade om sitt liv på ett väldigt naket och känslosamt sätt, säger hon.

Systrarna sisters spelades för utsålda hus på Gotland, och tanken var att föreställningen senare skulle flytta till Stockholm.

– Jag fick möjlighet att på sommarfesten säga att den skulle gå upp i Stockholm, men sen fördröjdes den tidpunkten eftersom Josefin hade en dålig höft som skulle opereras, säger Cecilia Schelin Seidegård.

 

 

LÄS MER: Josefin Nilsson: "Till slut orkade jag inte"

 

 

Josefin Nilsson opererades

Det var väl känt att Josefin Nilsson hade ont.

– Hon hade problem med sin höft. Hon hade haft ont och problem med den, och problem innan, men det har hon ju varit ganska öppen med, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Men man satte förhoppningen till den kommande operationen.

– Vi trodde nog alla att efter operationen så skulle allt bli bra igen, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Som landshövding hade hon nära kontakt med både Josefin Nilsson, även om relationen inte var så djup rent privat.

– Vi kände varandra lite grann. Som landshövding fick jag ju tillfälle att träffa henne några gånger och jag tyckte väldigt mycket om henne, och vi pratade väldigt mycket. Vi pratade om livets svåra stunder med varandra, säger hon.

 

 

LÄS MER: Josefin Nilsson: "Med henne så är allting möjligt"

 

 

"Hela Gotland sörjer"

Josefin Nilsson var väldigt intimt förknippad med just Gotland, där hon var en av öns största profiler. Där är sorgen i dag stor.

– Hela Gotland sörjer i dag, säger landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård.

– Vi kommer att sakna henne, även om hon för evigt kommer att finnas med oss, avslutar hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag