Ozzy Osbourne är en av de kändisar som sörjer Lemmys bortgång Foto: Awais, PacificcoastnewsOzzy Osbourne är en av de kändisar som sörjer Lemmys bortgång Foto: Awais, Pacificcoastnews
Ozzy Osbourne är en av de kändisar som sörjer Lemmys bortgång Foto: Awais, Pacificcoastnews
Dave Mustaine Foto: Roger VikströmDave Mustaine Foto: Roger Vikström
Dave Mustaine Foto: Roger Vikström
Gene Simmons Foto: Ken KatzGene Simmons Foto: Ken Katz
Gene Simmons Foto: Ken Katz
Nikki Sixx Foto: Peo MöllerNikki Sixx Foto: Peo Möller
Nikki Sixx Foto: Peo Möller
Lemmy Kilmister Foto: Gugge ZelanderLemmy Kilmister Foto: Gugge Zelander
Lemmy Kilmister Foto: Gugge Zelander

Här är hyllningarna
till Lemmy Kilmister

Publicerad

Hyllningarna till Lemmy strömmade efter dödsbesked in.

Sociala medier överröstes av hälsningar från fansen till rocklegenden – och flera av hans artistkollegor hyllade honom som en kung.

King Diamond, Glenn Hughes från Deep Purple och Ozzy Osbourne – alla hyllade de i natt rockens hårdaste farfar, Lemmy Kilmister.

På sociala medier ramlade hälsningarna in från förkrossade fans över hela världen och många av musikvärldens stora hedrade också Motörhead-sångaren efter hans död.

 

Så hyllas Motörhead-Lemmy

 

Flera lade upp bilder på sig själva tillsammans med Lemmy och mindes honom med citat eller låttexter som han skrivit under sin karriär.

Hårdrockskollegan Ozzy Osbourne hyllade Lemmy, som var en av hans närmaste vänner.

"Förlorade en av mina bästa vänner, Lemmy, i dag. Han kommer att vara sorgligt saknad. Han var en krigare och legendar. Vi ses på andra sidan", skriver han på Twitter.

 

 

Även hans fru hyllade Lemmy som hon var vän med i 38 år och skriver att han kommer att saknas, men aldrig glömmas.

Megadeths frontman Dave Mustaine var snabb med att kommentera beskedet: "Farväl Lemmy, jag älskar dig broder", skriver han på Twitter. KISS-basisten Gene Simmons skrev även han på Twitter: "Lemmy: Vila i fred, min vän."

Basistkollegan Flea från Red Hot Chili Peppers: "Lemmy fick reda på den stora hemligheten. En av de främsta rockarna genom alla tider. Otroligt unik och fantastisk basspelare. My hjälte. Wow".

 

 

Även Metallica stämmer in i hyllningskören på Instagram:

"Lemmy, du är en av de främsta anledningarna att det här bandet existerar. Vi är för alltid tacksamma för all din inspiration. Vila i fred. Evig kärlek och respekt, Metallica."

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag