Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är hyllningarna
till Lemmy Kilmister

Ozzy Osbourne är en av de kändisar som sörjer Lemmys bortgång Foto: Awais, Pacificcoastnews
Dave Mustaine Foto: Roger Vikström
Gene Simmons Foto: Ken Katz
Nikki Sixx Foto: Peo Möller
Lemmy Kilmister Foto: Gugge Zelander

Hyllningarna till Lemmy strömmade efter dödsbesked in.

Sociala medier överröstes av hälsningar från fansen till rocklegenden – och flera av hans artistkollegor hyllade honom som en kung.

King Diamond, Glenn Hughes från Deep Purple och Ozzy Osbourne – alla hyllade de i natt rockens hårdaste farfar, Lemmy Kilmister.

På sociala medier ramlade hälsningarna in från förkrossade fans över hela världen och många av musikvärldens stora hedrade också Motörhead-sångaren efter hans död.

 

Så hyllas Motörhead-Lemmy

 

Flera lade upp bilder på sig själva tillsammans med Lemmy och mindes honom med citat eller låttexter som han skrivit under sin karriär.

Hårdrockskollegan Ozzy Osbourne hyllade Lemmy, som var en av hans närmaste vänner.

"Förlorade en av mina bästa vänner, Lemmy, i dag. Han kommer att vara sorgligt saknad. Han var en krigare och legendar. Vi ses på andra sidan", skriver han på Twitter.

 

 

Även hans fru hyllade Lemmy som hon var vän med i 38 år och skriver att han kommer att saknas, men aldrig glömmas.

Megadeths frontman Dave Mustaine var snabb med att kommentera beskedet: "Farväl Lemmy, jag älskar dig broder", skriver han på Twitter. KISS-basisten Gene Simmons skrev även han på Twitter: "Lemmy: Vila i fred, min vän."

Basistkollegan Flea från Red Hot Chili Peppers: "Lemmy fick reda på den stora hemligheten. En av de främsta rockarna genom alla tider. Otroligt unik och fantastisk basspelare. My hjälte. Wow".

 

 

Även Metallica stämmer in i hyllningskören på Instagram:

"Lemmy, du är en av de främsta anledningarna att det här bandet existerar. Vi är för alltid tacksamma för all din inspiration. Vila i fred. Evig kärlek och respekt, Metallica."

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!