Här är hela juryn i nya säsongen av "Talang"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Adam Alsing och Malin Gramer blir programledare för nya säsongen av "Talang" som sänds i TV3 i vår.

Nytt för i år är även att juryn kommer att bestå av Shirley Clamp, Tobias Karlsson från "Let's dance", Carolina Gynning och Robert Aschberg.

Se Anna-Karin Nilssons bilder i bildgalleriet ovan.

Snart  inleds jakten på Sveriges talanger med en auditionturné som  startar i  Globen i Stockholm för att sedan fortsätta till Helsingborg,  Norrköping  och Gävle. Där ska en jury bestående av fyra jurymedlemmar  vaska fram  guldkornen bland Sveriges okända talanger.

På onsdagens presskonferenspresenterades de nya programledarna och den nya juryn.

Adam Alsing och Malin Gramer kommer att ta över när "Talang Sverige 2014" kommer tillbaka i tv-rutan.

Även juryn består av nya ansikten.

Det kommer att vara Carolina Gynning, Robert Aschberg, artisten Shirley Clamp och dansaren Tobias Karlsson från "Let's dance" som kommer att avgöra vilka talanger som får gå vidare.

– Juryn är som en kompassros, den representerar alla väderstreck. I och med att alla har olika bakgrund blir den samlade expertisen imponerande, säger Aschberg i ett pressmeddelande.

"Talang Sverige" har tidigare sänds i fem säsonger mellan 2007 och 2011 på TV4. Sist det sändes satt Bert Karlsson, Charlotte Perrelli och Henrik Fexeus i juryn och Tobbe Blom och Markoolio var programledare.

OM JURY OCH PROGRAMLEDARE

Robert Aschberg, juryns ordförande
I över 25 år har Robert Aschberg, 61, varit en av TV3s viktigaste programledare. Han har lett allt från samhällsprogram som Insider och Grannfejden till nöjessatsningar som Robinson och Baren. Få svenskar har en sådan kunskap om underhållning och talang som Aschberg.
– Att vara med och välja ut framtidens största artister och underhållare är en grannlaga uppgift som är både hedrande och krävande för juryn. Det ska bli ett sant nöje att få jobba med Talang Sverige.


Shirley Clamp, jurymedlem
Sångerskan och låtskrivaren Shirley Clamp, 40, är en av Sveriges mest populära artister. Hon har flera gånger deltagit i Melodifestivalen och slog igenom brett för svenska folket 2004 när hon kom tvåa i finalen med låten "Min kärlek".


Carolina Gynning, jurymedlem
Carolina Gynning, 35, har stor erfarenhet som programledare för Idol, Stjärnor på is, Sommarkrysset med flera program. Förra året gjorde hon dessutom en roll i regissören Jesper Ganslandts film Blondie, där hon spelade mot Marie Göranzon och Helena af Sandeberg. Idag försörjer sig Gynning även som framgångsrik konstnär.


Tobias Karlsson, jurymedlem
Dansaren och koreografen Tobias Karlsson, 36, har mångårig erfarenhet av nöjesvärlden från sina år som deltagare i Lets Dance på TV4 såväl som andra tv-shower. Karlsson är flerfaldig svensk mästare i dans. Nu tar han med sig sina erfarenheter till Talang Sverige.


Adam Alsing, programledare
Adam Alsing, 44, är en av Sveriges mest meriterade programledare som senast sågs i Kändishoppet på TV3. Alsing leder även radioprogrammet Rix Morronzoo tillsammans med Markoolio och Brita Zackari. I november följer Rix Morronzoo med på auditionturnén runt om i Sverige.


Malin Gramer, programledare
Just nu befinner sig Malin Gramer, 35, i Mexico där hon spelar in Paradise Hotel för TV3. Gramer har lång erfarenhet som programledare både på TV4 och Kanal 5.


KÄLLA: TV3

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.