Foto: YoutubeFoto: Youtube
 Foto: Youtube
Foto: YoutubeFoto: Youtube
 Foto: Youtube
Laura Dern Foto: Mike Nelson / Epa / TtLaura Dern Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Laura Dern Foto: Mike Nelson / Epa / Tt

Här är första bilderna ur nästa Star Wars-film

Publicerad

Nu har inspelningen för nästa "Star Wars"-film startat.

Samtidigt släpps nu ny information om kommande filmen.

Här är första bilderna.

I december förra året hade "Star Wars: The Force Awakens" premiär.

Den lockade storpublik och var i slutet av januari på väg att slå alla tidigare rekord.

Business Insider rapporterade då att filmen väntades passera två miljarder inspelade dollar innan det blev februari - något som endast två filmer i världshistorien gjort tidigare.

Och redan nu har uppföljaren börjat spelas in i Pinewood studios i London, vilket offentliggjorts på "Star Wars" hemsida.

 

LÄS MER: "The force awakens" på väg mot nya rekord

 

"Star Wars"-inspelningen har börjat

Dessutom har de första bilderna nu släppts i form av en video, även den publicerad på hemsidan.

På bilderna visas Luke Skywalker, men även produktionen.

Uppföljaren tar vid handlingen i "Star Wars: The Force Awakens" - och stjärnor som Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega och Oscas Isaac kommer att medverka, står det på hemsidan.

Gwendoline Christie kommer tillbaka

Även Gwendoline Christie kommer tillbaka för den nya filmen.

Nya skådespelare klara för "Star Wars: Episod VIII" är bland andra Benicio Del Toro, Laura Dern från "Jurassic Park" från 1993 och Kelly Marie Tran från "Untouchable".

Rian Johnson skriver manus och regisserar "Star Wars: Episod VIII".

 

LÄS MER: Så många har sett Star Wars-trailern

 

Och uppladdningen inför "Star Wars: The Force Awakens" var stor hos fansen. När trailern släpptes i oktober förra året sågs den hela 128 miljoner gånger - på ett dygn.

Nominerad till fem Oscars

Filmen är nominerad i fem kategorier på Oscarsgalan som hålls i slutet av februari, bland annat för visuella effekter, filmredigering och ljudmixning.

"Star Wars: Episod VIII", som ännu inte fått något namn, skulle först ha premiär redan till sommaren nästa år, men sköts fram till vintern i stället.

Nu beräknas den ha premiär den 15 december 2017.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag