1993. "Här är ju en något yngre Kristin Kaspersen. Det är så häftigt att se att jag har hållit på så länge. Jag kommer ihåg en sekvens på Gröna Lund när Pernilla Wahlgren var gäst. Jag skrattade så att jag höll på att kissa på mig och det var ju direktsändning så det gick inte att sluta. Hon skulle cykla en bana men cyklar fel på något sätt."1993. "Här är ju en något yngre Kristin Kaspersen. Det är så häftigt att se att jag har hållit på så länge. Jag kommer ihåg en sekvens på Gröna Lund när Pernilla Wahlgren var gäst. Jag skrattade så att jag höll på att kissa på mig och det var ju direktsändning så det gick inte att sluta. Hon skulle cykla en bana men cyklar fel på något sätt."

1993. "Här är ju en något yngre Kristin Kaspersen. Det är så häftigt att se att jag har hållit på så länge. Jag kommer ihåg en sekvens på Gröna Lund när Pernilla Wahlgren var gäst. Jag skrattade så att jag höll på att kissa på mig och det var ju direktsändning så det gick inte att sluta. Hon skulle cykla en bana men cyklar fel på något sätt."

1993. "Jag fick både Hylandpriset och Aftonbladets tv-pris för den mest populära kvinnliga programledaren för "Uppdraget". Då hade jag bara jobbat ett år som programledare så det var helt ofattbart. Det var också ett väldigt härligt program som jag tror många berördes av. Jag var ute och hjälpte människor och hjälpte dem på olika sätt. Vi gjorde många saker som betydde mycket för människor att se så det är klart att det gick hem i stugorna." Foto: Bertil Ericson1993. "Jag fick både Hylandpriset och Aftonbladets tv-pris för den mest populära kvinnliga programledaren för "Uppdraget". Då hade jag bara jobbat ett år som programledare så det var helt ofattbart. Det var också ett väldigt härligt program som jag tror många berördes av. Jag var ute och hjälpte människor och hjälpte dem på olika sätt. Vi gjorde många saker som betydde mycket för människor att se så det är klart att det gick hem i stugorna." Foto: Bertil Ericson

1993. "Jag fick både Hylandpriset och Aftonbladets tv-pris för den mest populära kvinnliga programledaren för "Uppdraget". Då hade jag bara jobbat ett år som programledare så det var helt ofattbart. Det var också ett väldigt härligt program som jag tror många berördes av. Jag var ute och hjälpte människor och hjälpte dem på olika sätt. Vi gjorde många saker som betydde mycket för människor att se så det är klart att det gick hem i stugorna."

 Foto: Bertil Ericson
1994. Kristin Kaspersen, Ebba Blitz och Catarina Alinder, "Sveriges nya doadottningar". "Det här var kul! Det var nog bara ett ryck vi fick. Det var på Café Opera. Jag tror att det var TV4-bandet som lirade där och så var vi TV4-tjejer uppe och körade lite." Foto: Jörgen Hildebrandt1994. Kristin Kaspersen, Ebba Blitz och Catarina Alinder, "Sveriges nya doadottningar". "Det här var kul! Det var nog bara ett ryck vi fick. Det var på Café Opera. Jag tror att det var TV4-bandet som lirade där och så var vi TV4-tjejer uppe och körade lite." Foto: Jörgen Hildebrandt

1994. Kristin Kaspersen, Ebba Blitz och Catarina Alinder, "Sveriges nya doadottningar". "Det här var kul! Det var nog bara ett ryck vi fick. Det var på Café Opera. Jag tror att det var TV4-bandet som lirade där och så var vi TV4-tjejer uppe och körade lite."

 Foto: Jörgen Hildebrandt
1995. TV3 presenterar sina vårsatsningar: Renée Nyberg i "Natur", Lasse Brandeby i "Brandebys blandning" och Kristin Kaspersen i "Fem tjejer och en kille". "Åh Renée. Hon är så proffsig på alla sätt och vis. Och så Lasse Brandeby. Renée är en underbar kollega som jag verkligen inspireras av. Och hon är en fin vän." Foto: Bertil Ericson1995. TV3 presenterar sina vårsatsningar: Renée Nyberg i "Natur", Lasse Brandeby i "Brandebys blandning" och Kristin Kaspersen i "Fem tjejer och en kille". "Åh Renée. Hon är så proffsig på alla sätt och vis. Och så Lasse Brandeby. Renée är en underbar kollega som jag verkligen inspireras av. Och hon är en fin vän." Foto: Bertil Ericson

1995. TV3 presenterar sina vårsatsningar: Renée Nyberg i "Natur", Lasse Brandeby i "Brandebys blandning" och Kristin Kaspersen i "Fem tjejer och en kille". "Åh Renée. Hon är så proffsig på alla sätt och vis. Och så Lasse Brandeby. Renée är en underbar kollega som jag verkligen inspireras av. Och hon är en fin vän."

 Foto: Bertil Ericson
Med Arne Weise, 1995. "Men gud, när var det här? Vad gjorde jag då? Var är det ifrån? Jag är lite oklar över det här men jag får vara på bild med en väldigt fin person. Hans röst är tryggheten på något sätt. Det kan ha varit någon uppesittarkväll eller något sådant där, att vi var på varsin kanal. Det är lite skrämmande när man gjort så mycket saker att man inte ens kommer ihåg vad det är man gör. Men gud vad roligt."Med Arne Weise, 1995. "Men gud, när var det här? Vad gjorde jag då? Var är det ifrån? Jag är lite oklar över det här men jag får vara på bild med en väldigt fin person. Hans röst är tryggheten på något sätt. Det kan ha varit någon uppesittarkväll eller något sådant där, att vi var på varsin kanal. Det är lite skrämmande när man gjort så mycket saker att man inte ens kommer ihåg vad det är man gör. Men gud vad roligt."

Med Arne Weise, 1995. "Men gud, när var det här? Vad gjorde jag då? Var är det ifrån? Jag är lite oklar över det här men jag får vara på bild med en väldigt fin person. Hans röst är tryggheten på något sätt. Det kan ha varit någon uppesittarkväll eller något sådant där, att vi var på varsin kanal. Det är lite skrämmande när man gjort så mycket saker att man inte ens kommer ihåg vad det är man gör. Men gud vad roligt."

1998. "Han var så fin. Vi hade väldigt roligt tillsammans jag och Uffe Larsson. Det här var verkligen ett program som jag älskade att göra för vi träffade så mycket människor och fantastiska profiler. Förutom alla svenska artister man träffade så var det Tina Turner, Tom Jones, Destiny's Child. Cher hade jag ett jättehäftigt möte med. Uffe var en varm själ som verkligen ville få människor att le. Foto: Jonas Ekströmer1998. "Han var så fin. Vi hade väldigt roligt tillsammans jag och Uffe Larsson. Det här var verkligen ett program som jag älskade att göra för vi träffade så mycket människor och fantastiska profiler. Förutom alla svenska artister man träffade så var det Tina Turner, Tom Jones, Destiny's Child. Cher hade jag ett jättehäftigt möte med. Uffe var en varm själ som verkligen ville få människor att le. Foto: Jonas Ekströmer

1998. "Han var så fin. Vi hade väldigt roligt tillsammans jag och Uffe Larsson. Det här var verkligen ett program som jag älskade att göra för vi träffade så mycket människor och fantastiska profiler. Förutom alla svenska artister man träffade så var det Tina Turner, Tom Jones, Destiny's Child. Cher hade jag ett jättehäftigt möte med. Uffe var en varm själ som verkligen ville få människor att le.

 Foto: Jonas Ekströmer
2003. "Vinnare" i TV4. "Jag försökte verkligen tycka om trav. Tanken med att ta in mig i travet tillsammans med Johan Edlund var att jag skulle locka in även de som inte kan trav till programmet. Att jag ställer sådana frågor som travexperterna inte gör. Och det gjorde jag nog. Jag är väldigt fascinerad av själva sporten men jag gillar inte att spela själv."2003. "Vinnare" i TV4. "Jag försökte verkligen tycka om trav. Tanken med att ta in mig i travet tillsammans med Johan Edlund var att jag skulle locka in även de som inte kan trav till programmet. Att jag ställer sådana frågor som travexperterna inte gör. Och det gjorde jag nog. Jag är väldigt fascinerad av själva sporten men jag gillar inte att spela själv."

2003. "Vinnare" i TV4. "Jag försökte verkligen tycka om trav. Tanken med att ta in mig i travet tillsammans med Johan Edlund var att jag skulle locka in även de som inte kan trav till programmet. Att jag ställer sådana frågor som travexperterna inte gör. Och det gjorde jag nog. Jag är väldigt fascinerad av själva sporten men jag gillar inte att spela själv."

Idrottsgalan, 2007. "Det är jag och Peter Jihde. Han är en extremt mångfacetterad man som är duktig inom så många olika områden. Och sjukt noggrann, jag tror att han helst skulle vilja vara både bildproducent, producent, programledare och gärna skripta också. Det är väldigt roligt att jobba med honom för att han är så är så proffsig." Foto: Stefan SöderströmIdrottsgalan, 2007. "Det är jag och Peter Jihde. Han är en extremt mångfacetterad man som är duktig inom så många olika områden. Och sjukt noggrann, jag tror att han helst skulle vilja vara både bildproducent, producent, programledare och gärna skripta också. Det är väldigt roligt att jobba med honom för att han är så är så proffsig." Foto: Stefan Söderström

Idrottsgalan, 2007. "Det är jag och Peter Jihde. Han är en extremt mångfacetterad man som är duktig inom så många olika områden. Och sjukt noggrann, jag tror att han helst skulle vilja vara både bildproducent, producent, programledare och gärna skripta också. Det är väldigt roligt att jobba med honom för att han är så är så proffsig."

 Foto: Stefan Söderström
Nyhetsmorgon, 2009. "Oj, här var jag inte så glad. Men jag tyckte väldigt mycket om Anders Kraft som jag jobbade med. Det som många inte vet är att han har en så stört sjuk humor. Han är så rolig och extremt proffsig. Han kan otroligt mycket om allt och har galna idéer. " Foto: TV4Nyhetsmorgon, 2009. "Oj, här var jag inte så glad. Men jag tyckte väldigt mycket om Anders Kraft som jag jobbade med. Det som många inte vet är att han har en så stört sjuk humor. Han är så rolig och extremt proffsig. Han kan otroligt mycket om allt och har galna idéer. " Foto: TV4

Nyhetsmorgon, 2009. "Oj, här var jag inte så glad. Men jag tyckte väldigt mycket om Anders Kraft som jag jobbade med. Det som många inte vet är att han har en så stört sjuk humor. Han är så rolig och extremt proffsig. Han kan otroligt mycket om allt och har galna idéer. "

 Foto: TV4
Humorgalan, 2011. "Det här är Humorgalan som jag gjorde med David Hellenius. Det var på Cirkus. Fantastiskt uppdrag så klart. Allt som har med välgörenhet är helt otroligt. Många kan ifrågasätta galor men jag tycker absolut att det är värt. Kan man få in så här mycket pengar och hjälpa är det en skyldighet inom tv och medierna att faktiskt förmedla det så vi kan hjälpa till på bästa sätt." Foto: Christian ÖrnbergHumorgalan, 2011. "Det här är Humorgalan som jag gjorde med David Hellenius. Det var på Cirkus. Fantastiskt uppdrag så klart. Allt som har med välgörenhet är helt otroligt. Många kan ifrågasätta galor men jag tycker absolut att det är värt. Kan man få in så här mycket pengar och hjälpa är det en skyldighet inom tv och medierna att faktiskt förmedla det så vi kan hjälpa till på bästa sätt." Foto: Christian Örnberg

Humorgalan, 2011. "Det här är Humorgalan som jag gjorde med David Hellenius. Det var på Cirkus. Fantastiskt uppdrag så klart. Allt som har med välgörenhet är helt otroligt. Många kan ifrågasätta galor men jag tycker absolut att det är värt. Kan man få in så här mycket pengar och hjälpa är det en skyldighet inom tv och medierna att faktiskt förmedla det så vi kan hjälpa till på bästa sätt."

 Foto: Christian Örnberg
Gala med Loket, 2012. "Jag och Loket delar ut pris. Det här är när Idrottsgalan blev tonåring. Då fick vi äran att dela ut pris. Det var rätt kul när vi skulle jobba ihop, för han hade aldrig jobbat ihop i par. 'Ska jag ta hand om den här tjejen?'. Nej det behöver du inte göra. Och han skulle inte ha snäcka i örat för det tyckte han var bökigt så kontrollrummet fick prata med honom genom mig. Och först ville han inte ha manus. Det var väldigt roligt." Foto: Sven LindwallGala med Loket, 2012. "Jag och Loket delar ut pris. Det här är när Idrottsgalan blev tonåring. Då fick vi äran att dela ut pris. Det var rätt kul när vi skulle jobba ihop, för han hade aldrig jobbat ihop i par. 'Ska jag ta hand om den här tjejen?'. Nej det behöver du inte göra. Och han skulle inte ha snäcka i örat för det tyckte han var bökigt så kontrollrummet fick prata med honom genom mig. Och först ville han inte ha manus. Det var väldigt roligt." Foto: Sven Lindwall

Gala med Loket, 2012. "Jag och Loket delar ut pris. Det här är när Idrottsgalan blev tonåring. Då fick vi äran att dela ut pris. Det var rätt kul när vi skulle jobba ihop, för han hade aldrig jobbat ihop i par. 'Ska jag ta hand om den här tjejen?'. Nej det behöver du inte göra. Och han skulle inte ha snäcka i örat för det tyckte han var bökigt så kontrollrummet fick prata med honom genom mig. Och först ville han inte ha manus. Det var väldigt roligt."

 Foto: Sven Lindwall

Här är ditt tv-liv, Kristin Kaspersen!

Publicerad

Hon gjorde sitt första tv-jobb på 90-talet och har hunnit med det mesta.

På måndag blir hon programledare för "Vardagspuls" i Expressen TV.

Här är Kristin Kaspersens tv-historia.

Kristin Kaspersen, 46, gjorde sitt första tv-jobb 1991. Efter praktik hos Robert Aschberg hade hon fått ett jobb på TV3 Norge där hon presenterade vädret.

Mellan 1992-1993 jobbade Kristin Kaspersen på ZTV där hon gjorde "Station Åre". Det första riktigt stora jobbet i Sverige var dock ”Sommar på Gröna Lund” 1993.

Kristin Kaspersen minns att sändningarna var kaotiska.

– Det var den första stora produktionen jag gjorde och det var ganska stor skillnad att gå från "Station Åre" till en stor direktsändning på Gröna Lund med sex kameror som var överallt, säger hon och fortsätter:

– Det var då jag insåg hur ofta tekniken strular och att man får klara sig själv ganska mycket.

Populärast i Sverige

Men Kristin Kaspersens tv-karriär hade bara börjat. Efter "Sommar på Gröna Lund" gjorde Kristin Kaspersen "Uppdraget" i två år. Hon belönades också med Hylandpriset för Sveriges mest populära tv-personlighet. Sedan dess har programledarjobben stått som spön i backen.

– Det bara rullat på. För mig var tv mer en reseledargrej, det här kan vara kul att göra några år. Men nu sitter jag här rätt många år senare och är otroligt lyckligt lottad över att jag har fått möjligheten att jobba så länge.

Var en tv-karriär något du drömde om som liten?

– Ja, jag tyckte alltid väldigt mycket om tv och jag tyckte om att stå på scen. När jag var 15 gjorde jag praktik hos Meta Bergqvist som var producent på SVT i många år.

Vad var det som lockade dig med tv?

– Det var nog berättandet. Jag är rätt bra på att prata, i alla fall mycket och utan att andas, och med tv får man en möjlighet att förmedla saker i rörlig bild. Drivkraften att vilja berätta är fortfarande det jag brinner för.

– Sedan gillar jag alla möten. Jag har alltid varit intresserad av att träffa människor och se vad varje människa har för unikt i sig. Det är som med Cancergalan, att vara med där och förmedla historier som gör skillnad för Cancerforskningen. Det är fantastiskt. Det är ett coolt jobb.

Tuffast på "Nyhetsmorgon"

Kristin Kaspersen har bland annat varit programledare för "Söndagsöppet", "Fångarna på fortet" och "Årets kock". Men om det är ett jobb som betytt extra mycket för henne så är det "Nyhetsmorgon".

– Jag ville komma in på nyhetssidan för att bredda mina möjligheter att jobba kvar länge i tv så jag hade en plan. Jag höll på att komma in i "Nyhetsmorgon" i sju år. Jag intervjuade bland annat Bengt Magnusson för att ta reda på vad en nyhet var och hur man förmedlar den.

Vad har varit svårast under åren du jobbat med tv?

– Tuffast var nog "Nyhetsmorgon". I efterhand förstod jag att det förmodligen berodde på att jag har dyslexi vilket gör att jag hade väldigt svårt att läsa in information som jag inte ser i bild, säger hon och fortsätter:

– Jag kunde sitta i fem timmar och läsa in nästa dags jobb medan Jenny Strömstedt gjorde det på en och en halv timme. Jag fick läsa om och om igen.

Till slut blev "Nyhetsmorgon" för tufft och Kristin Kaspersen valde att sluta.

– Det tog hårt på mig med den problematiken jag hade. Dessutom hade jag småbarn och levde själv så jag var ganska trött. Men jag hade också varit där i sex år och kände att jag ville göra andra saker. Tidigare har jag haft samma jobb i max två år.

Är du rastlös av dig?

– Kanske inte rastlös, men väldigt aktiv i huvudet. Men nu försöker jag känna att jag kanske inte behöver göra allt hela tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag