På semester. Familjen Andersson kom till Grekland till slut.
På semester. Familjen Andersson kom till Grekland till slut.

Här är den nya Sunefamiljen

Publicerad

GÖTEBORG. På juldagen är det dags för en ny Sune att kliva in på bioduken med "Sune i Grekland - all inclusive".

Men redan i går var det stor galapremiär på biograf Draken i Göteborg.

- Det var kul att spela Sune, för han är ganska lik mig, säger William Ringström, 12.

Redan 1991 kom första Sune, Andreas Hoffer, i julkalendern och dök även upp senare bland annat i långfilmen "Sunes sommar". Den andra Sune spelades av Leo Holm i julkalendern om lillebror "Håkan Bråkan" 2003.

- Jag hade inte sett någon av de tidigare filmerna och blev förbjuden att göra det innan inspelningen var ­färdig, förklarar William Ringström som nu efteråt sett "Sunes sommar".

"Nära böckerna"

Den här gången hamnar familjen på semester i Grekland där det som vanligt ska hända både komiska och dramatiska saker.

- Den här nya familjen känns väldigt nära böckerna. Jag märkte direkt att här har vi hittat familjen igen, säger Sören Olsson som tillsammans med Anders Jacobsson skrivit de populära böckerna.

Den övriga familjen utgörs av lillebror Håkan, Julius Jimenez Hugoson, pappa Morgan Alling och mamma Anja Lundkvist och Hanna ­Elffors Elfström spelar storasyster Anna. Och så förstås tjejtjusarens kärlek Sofie spelad av Kajsa Halldén.

"Svettades hemskt"

- När vi skulle pröva för rollen i skolan tog jag det mest på skoj. Några av mina skolkompisar, som läste teater ansträngde sig mycket mer. Så jag trodde knappast det var sant när jag fick rollen, säger William, som säger att han liknar Sune på nästan alla punkter.

- Fast vi har inte samma klädsmak. Jag skulle aldrig gå omkring i ett sånt linne som han har.

Inspelningen i Grekland var ett härligt äventyr, även om det var varmt.

- Jag svettades hemskt för jag var tvungen att ha både jacka och tröja på mig en hel dag, säger Håkan, det vill säga Julius Jimenez.

Det var under scenerna som skulle föreställa ankomst­dagen från Sverige som hela ensemblen fick spela in med varma kläder.

- Det var givande att spela med barnen. Jag var imponerad över hur koncentrerade de var i alla lägen, trots att det kunde vara besvärligt runtomkring, säger Anja Lundkvist.

"Böckerna är tidlösa"

Av de spontana publik­reaktionerna efter visningen på ett fullsatt Draken att döma håller familjen sin populära stil.

- Eftersom böckerna om Sune till större delen bygger på våra egna upplevelser som barn, tror och hoppas jag att de är tidlösa, säger förtfattaren Sören Olsson.

Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag