Här är deltagarna som ska slåss i "Kockarnas kamp"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Här är de svenska kockarna som ska slåss i snabbhet, kreativitet, stresstålighet och precision i höstens Kockarnas kamp i TV4.

1. Markus Aujalay

Foto: David Sica

45 år från Stockholm

Markus Aujalay är en prisbelönt kock som driver i nuläget två restauranger: Winterviken och Fjällpuben. I september öppnar han en ny i Stockholms innerstad. Han är ett välkänt ansikte i Sverige eftersom han varit jurymedlem i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Den prisbelönta kocken har tagit hem priset som Årets kock 2004, Årets gröna kock 2000 och Årets viltkock 2000. Han har även ett eget rosévin och rödvin.


2. Peter Nordin

Foto: Christian Örnberg / CHRISTIAN ÖRNBERG

57 år från Stockholm

Peter Nordin är kocken som driver restaurangen Prinsen i Stockholm. Den är omnämnd i Michelinguiden, har blivit utnämnd till Åretes krog och Årets klassiker. Förutom Prinsen driver han tolv andra krogar. Peter har skrivit en kokbok och han producerar eget vin och olivolja. Han hämtar inspiration från hans mormor Maj. 


3. Isabella "Bella" Morrone

29 år från Stockholm

Isabella Morrone startade sin karriär på den populära krogen F12 direkt efter restaurangskolan. Hennes grej är italiensk mat och hon drömmer om att en dag få öppna sin alldeles egna restaurang. Hon har jobbat på en trestjärning restaurang i Spanien och har ingen mindre än den kända kocken Stefano Catenacci som mentor.


4. Daniel Müllern

Foto: Tomas Leprince

42 år från Ystad

Daniel Müllern är kocken som har en stor kärlek till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror. Han delar den passionen med med sin stora förebild Tore Wretman. Han ska snart öppna Villa Strandvägen i Sandskogen. Innan dess har han ett antal restauranger bakom sig, däribland Brasserie Östergatan i Ystad och Skafferiet i Kåseberga. Han har också jobbat på Rolfs kök och den populära Operakällan i Stockholm och den kända restaurangen Konrad i Köpenhamn. 


5. Pelle Johansson

Foto: Jackeline Perez / SKUGGE CO

41 år från Stockholm

Pelle Johansson känns igen från TV. Här har han flera program bakom sig som "Köket" och "Förkväll". Han har gett ut kokboken "I köket med Pelle". Han har också varit programledare för Årets kock. 


6. Henrik Norström

Foto: Cornelia Nordström

47 år från Stockholm

Tagit silver i Bocuse d’Or och sitter även som president för Bocuse d’Or Sverige. Hans restaurang LUX har tilldelats flera priser såsom en stjärna, Årets affärskrog, Gulddraken två gånger i kategori lyx och placerats högst i White guide som årets måltidsupplevelse. Har fått priser som Kockarnas kock 2003, Årets tryffel 2003 och sitter numera i juryn för Årets Kock.


7. Edin Dzemat

32 år från Stockholm/Kosta. 

Edin Dzemat var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2013-2015. Han fick silver i VM 2014. Edin Dzemat har fått utmärkelser som Rising Star av White Guide 2014 och Årets Werner 2013. Edin har varit krögare och kökschef på hyllade Linnéa Art Restaurant i Göteborg. Kallas för Kock-Zlatan av sina kollegor. 


8. Titti Qvarnström

36 år från Malmö

Titti Qvarnström är första kvinnan i Norden med en stjärna i Guide Michelin 2015. Hon har tilldelats priset Årets kock i Skåneland 2016, och även Årets skånska stjärnskott 2015 och blivit utsedd till White guide rising star 2010. Hon äger också en del av restaurangen ”Bloom in the park”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.