Foto: Olle Sporrong/Christian Örnberg
 Foto: Olle Sporrong/Christian Örnberg

Här är de nya stjärnorna på slottet

Publicerad
Uppdaterad
"Stjärnorna på slottet" flyttar. Till Thorskogs slott i Västerlanda strax norr om Göteborg. I juli börjar inspelningarna med bland andra Björn Ranelid, Tommy Körberg och Kjell Bergqvist i huvudrollerna.
- Det här känns fantastiskt roligt! Det kommer att sätta vårt slott på kartan långt utanför Västsverige, säger slottets vd Lasse Nilsson.
För några veckor sedan skickade Lasse ett lite roligt mail till några av sina vänner. Med på listan fanns Ulf Wagner, kocken i programmet.
- Han kontaktade mig och hade en idé om att man skulle kunna göra "Stjärnorna på slottet" hos oss. Klart jag var intresserad, säger Lasse Nilsson.


Tidigare i Skåne

Programmets producent Tina Graffman har sedan dess varit på besök. Tittat på slottet och dess omgivningar.
- Hon var bland annat ute på Klädesholmen och hon såg möjligheterna att komma med båt till slottet på Göta älv. Dessutom är det ju ett riktigt Törnrosaslott vi har.
Tidigare inspelningar har gjorts på Häckeberga slott i Skåne, som lär ha dragit sig ur för att det blev för dyrt.
- Det förstår jag inte alls. Det ger ju en oerhörd uppmärksamhet. Dessutom betalar ju SVT för vistelsen, även om de får en viss rabatt.

Carin Linnér
Carin Linnér

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag