Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är de 50 bästa filmerna på Netflix

Maffiabröder
”Den gode, den onde, den fule”
”The social network”
”Kung Fu Panda”
”The Truman show”
”The Kings speech”

Söker du Netflix bästa filmer? Då har du kommit rätt.

Här finns betyg på de 50 bästa gamla och nya filmerna hos Netflix.

 

"Classic Netflix films"

 

Forrest Gump

”Forrest Gump” hade en budget på 55 miljoner dollar. Intäkterna världen över beräknas landa på drygt 677 miljoner dollar och dessutom regnade det priser över ”Forrest Gump” på diverse galor efter att filmen släpptes 1994. Robert Zemeckis film med Tom Hanks i huvudrollen är självklart fortfarande en klassiker.

 

 

Trollkarlen från Oz

”Over the rainbow” - låten som specialskrevs för Judy Garland och ”Trollkarlen från Oz” - vann en Oscar för bästa originalsång, men annars stod den här musikalen utan prestigepriser. Dels för att ”Borta med vinden” släpptes samma år och dels för att det är musikal. Icke desto mindre är den kanon.

 

 

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juli 2018

 

 

Ben-Hur

William Wylers episka film med Charlton Heston i huvudrollen. Vann 11 Oscarstatyetter och tar med sig igenom de 224 minuterna som filmen klockar in på blir man rikligt belönad, trots att det gör en aning ont i kroppen att sitta still så länge.

 

Maffiabröder

Det är svårt att hitta fel i Martin Scorseses ”Maffiabröder” med en rollista där i nära nog alla bör lyftas fram, men för stunden nöjer vi oss med Robert De Niro, Ray Liotta, Lorraine Bracco och Joe Pesci.

 

 

LÄS MER: Anime Netflix: 10 bra anime på svenska du inte får missa

 

 

The Social network

David Fischer regisserade filmen som handlar om tillblivelsen av Facebook. Jesse Eisenberg spelar Mark Zuckerberg. Här är det mesta toppen, men det finns ingen tvekan om att det är Aaron Sorkins manus som sätter ton och stämning i ”The Social Network”.

 

 

 

Dramafilmer du inte får missa på Netflix

 

Memento

Guy Pearce spelar huvudrollen som Leonard Shelby. Han jagar sin frus mördare, men kan samtidigt inte skapa nya minnen. Christopher Nolans minnesvärda film håller än i dag högsta klass i manus och regi, men framför allt klippningen, som Oscarnominerades, är fantastiskt.

 

The Hurt locker

En del män älskar krig, vilket regissören Bigelow tar fasta på och försöker förklara i sin Oscarvinnande film. Gastkramande tittning varje gång.

 

Actionfilmer du inte får missa hos Netflix

 

Dödligt vapen

80-talsklassikern som slår alla 80-talsklassiker på fingrarna. Richard Donners film med Mel Gibson och Danny Glover fick naturligtvis för många uppföljare och är numera en knastertorr tv-serie. Här finns originalet och det bästa filmen i detta framgångsrika franchise

 

Ladda ner Netflix app

Ladda ner netflix app

Netflix app är gratis att ladda ner. För att ladda ner den – gör så här:
iPhone eller iPad: Gå in i AppStore, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.
Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.
Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling.

 

Point break

Keanu Reeves, Patrick Swayze och Gary Busey - för oss som var i rätt ålder på 90-talet betyder den trions namn en sak: ”Point Break”.

 

The Truman show

Jim Carrey är en underskattad skådespelare som klarar drama likaväl som komedi. Här samsa genrerna om uppmärksamheten i en berättelse lika aktuell då som nu.

 

 

LÄS MER: De 20 bästa dramafilmerna på Netflix

 

 

 

Zodiac

David Finchers hittills mest underskattade film. Jake Gyllenhaal och Mark Ruffalo i centrum under jakten på en seriemördare.

 

The Queen

Peter Morgan har skrivit manus till Netflix originalserie ”The Crown”. Innan det gjorde han bland annat ”The Queen”, där Helen Mirren spelar den brittiska regenten, drottning Elizabeth.

 

Hämnden

Susanne Biers drama med Mikael Persbrandt är gripande och skakande och en film som måste ses, speciellt om man är förälder.

 

Bra komedier på svenska Netflix

 

Den nakna pistolen

”Den nakna pistolen” kan vid första anblick uppfattas som obeskrivligt dum, men filmen är just det tack vare ett smart manus. Visst, referenserna kan kännas gamla, men sådana här filmer görs inte längre.

 

 

Bästa barnfilmerna på Netflix

 

Shrek

Måste ses på engelska eftersom Mike Meyers, Eddie Murphy, Cameron Diaz och John Lithgow gör rösterna. Ingen av uppföljarna når tyvärr upp till samma klass som originalet.

 

Kung Fu Panda

Med tanke på att det är Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Lucy Liu och Ian McShane som gör rösterna i ”Kung Fu Panda” finns det all anledning att de filmen om de klumpiga pandan Po på engelska.

 

 

LÄS MER: Här är de 40 bästa klassiska filmerna på Netflix

 

 

 

Horton

Baseras på boken av Dr. Seuss med samma titel och handlar om elefanten Horton som blir beskyddare av ett mikroskopiskt samhälle. Bland andra Robert Gustafsson, Dick Eriksson och Sissela Kyle gör de svenska rösterna.

 

 

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnfilmerna på Netflix

 

 

Missa inte heller

 "Spotlight"

Oscarsvinnande drama från 2015 om journalisterna på tidningen Boston Globe avslöjade det otänkbara; en pedofilskandal inom kyrkan och den katolska kyrkans försök att mörklägga händelserna.

 

"Gudfadern" och "Gudfadern del 2"

En familjesaga om den amerikanska maffian under 1900-talet. Lysande skådespelarprestationer på ett välskrivet manus och lysande regi. Urtypen för maffiafilmer. Gudfadern del 2 är hyllad som världens genom tiderna bästa uppföljare.

 

 "The Shining"

Stanley Kubricks filmatisering av Stephen Kings roman med samma namn. King gillade den inte, men publiken älskade den. Jack Nicholsons rollttolkning är i världsklass. Det här är den förkortade europeiska versionen.

 

 "To Kill a mockingbird"

"Skuggor över södern" är en svartvit film från 1962. Vad kan den berätta för en modern publik? Jo, massor. Filmen berättas av en ung flicka, hennes pappa är advokat och försvarar en afro-amerikanske man som är oskyldigt anklagad för våldtäkt. Det är en historia om fördomar, berättad på ett mycket starkt sätt.

 

 "Måndag hela veckan"

Bill Murray spelar en odräglig tv-reporter som mot sin vilja skickas till en landsbygdshåla för att kolla om ett murmeldjur ser sin egen skugga. Men Murray hamnar i en loop och tvingas leva om dagen om och om igen. Ska han ta sig ur ekorrhjulet? "Måndag hela veckan" är en typisk kultfilm, med många väldigt fanatiska fans som har ett otal teorier om vad som händer och hur länge det pågår.

 

"År 2001: Ett rymdäventyr"

Klassisk rymdepos från 1968 som handlar om… ja, vad handlar filmen om? Är det monoliten som ligger gömd under månens yta? Är det hur aporna utvecklades till människor? Är det kanske om en dator som lever sitt eget liv? 60-talstittarna jämförde filmen med en LSD-tripp. Men var lugna, det finns en story i botten.

 

 "Ghostbusters – spökligan"

Lättsam 80-talskomedi som håller i längden. Tre parapsykologer förlorar sina forskningsbidrag, men inte tron på att spöken håller på att förstöra jorden. Naturligtvis ska de få chansen att rätta Manhattan. Och jo, vi får se slemmiga spöken!

 

 "Eternal sunshine of the spotless mind"

Bitterljuvt kärleksdrama med Jim Carrey och Kate Winslet. Efter uppbrottet genomgår Kate Winslets rollfigur en experimentell behandling för att helt glömma sitt ex. Även hennes ex, spelad av Carrey, genomgår samma behandling. När de senare träffas är de som de aldrig setts förrut. En potentiell kultklassiker.

 

 "Juno"

Tonårstjejen Juno – fint spelad av Ellen Page – blir gravid. Hennes beslut att föda barnet och lämnade det för adoption vänder upp och ned på hennes liv och omgivning. Diablo Cody vann en Oscar för bästa manus.

 

 "Mamma Mia!"

Ljuvligt lättsam komedi om ett bröllop på en liten grekisk ö. Vad kan bli tokigt där? Jo när den blivande bruden – till sin mammas fasa – bjuder in de tre män som skulle kunna vara hennes pappa. Många förvecklingar och matchande Abba-låtar.

 

 "We are the Twisted fucking sisters"

Storyn om ett rockband med stor fanbase och hur de ständigt faller på målsnöret för att slå igenom stort. Älskad även av dem som inte riktigt gillar bandet. Många fascinerande anekdoter och historier i denna dokumentär.

 

 "Big Star: Nothing Can Hurt Me"

Dokumentären om världens bästa band som ingen lyssnade på, förrän nu, 40 år efter uppbrottet. Big Stars popmusik lade grunden för mycket av det som slog igenom långt senare.

 

 "Seven"

Brad Pitts spelar en polis som med oklara motiv flyttar till en stad med många brott och där det alltid regnar. Tillsammans med Morgan Freeman ska de hitta en seriemördare som dödar människor som gjort sig skyldig till någon av de sju dödssynderna. Så mörk en thriller kan bli.

 

 "The Beach"

Lenonardo di Caprio letar efter en magisk strand i Thailand. Det enda han har är en märklig karta och rykten om en paradisisk strand. Men det finns hinder på vägen…

 

"En gång i Phuket"

En film till om Thailand, fast en knasig romantisk komedi med Peter Magnusson, Susanne Thorson och Jenny Skavlan. Filmen handlar om en man med författardrömmar som är uttråkad på Sverige och reser till Thailand. Där slits han mellan två kvinnor.

 

 "Allt om min buske"

En komedi om buskar. I trädgården. Bland annat.

 

 "Trevligt folk"

Filip och Fredriks dokumentärfilm om de somaliska invandrarna som grundar ett bandylag och får även kämpa mot trevligt folks fördomar.

 

 "Nyckeln till frihet"

Den mest älskade och omtyckta filmen på amerikanska filmsajten Imdb. Baserad på en novell av Stephen King. Banktjänstemannen Andy blir oskyldigt dömd för mord. Fängelset han hamnar i styrs av en brutal och kriminell ledning. Men Andy lyckas ändå skapa ett drägligt liv i fängelset.

 

 "Fantastiska vidunder och var man hittar dem"

Ett slags prequel till Harry Potter. Den här trollkarlshistorien utspelar sig 1926 i New York där den egensinnige magikern Newt Scamander planerar något riktigt ondskefullt.

 

 "Djungelboken"

Nyinspelningen av Disneys 60-talsklassiker. Jo, Mowgli, Baloo och Magheera är där, fast inte tecknade.

 

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang

 

 

 "Easy A"

Ett rykte sprids på gymnasieskolan om en lite nördig tjej – hon spelar på ryktena för att bli populär. Men är hon beredd på konsekvenserna? Lättsam komedi om ett tungt ämne. Emma Stone gör en hyllad rolltolkning i huvudrollen som Olive.

 

 "Django Unchained"

Quentin Tarantinos spaghettiwestern är en hyllning till den italienska 60-talsgenren. Jo, den är ganska våldsam. Den är också lång. Men den är älskad av fansen.

 

 "Annihilation"

En biolog ger sig ut i ett avspärrat område, där fysikens lagar tycks ha upphört. Vad värre är, området växer och hotar att sluka världen. Originalfilm på Netflix.

 

 "Tretton dagar"

Världen hotas av ett kärnvapenkrig när USA i oktober 1962 upptäcker att Sovjetunionen placerat ut kärnvapen på Fidel Castros Kuba. Under 13 dagar pågår en maktkamp dels mellan supermakterna, men också mellan USA:s president Kennedy och militären. Baserad på en sann händelse.

 

 "Pride and prejudice and zombies"

Jane Austens klassiska kärlekshistoria mellan Elizabeth och den stilige men stolte mr Darcy. Nu ställs de inför ett annat hot, en livsfarlig zombieepidemi.

 

 "Välkommen Mr. Chance!"

1970-talets kanske populäraste film tillsammans med "Gökboet". Peter Sellers spelar en naiv trädgårdsmästare som dras in i storpolitiken mot sin vilja. Hans enkla kommentarer om trädgårdar tolkas som stora världspolitiska tankar. Men är han så naiv som folk tror?

 

 "Sagan om ringen – Härskarringen"

Filmen som gav regissören Peter Jackson stjärnstatus, från att tidigare bara gjort obskyra skräckkomedier. Baserad på Tolkiens trilogi. En spännande och välgjord filmsaga. Detta är första delen. De andra två finns inte på Netflix.

 

 "The Terminal"

Viktor släpps inte in i New York på grund av ett juridiskt problem efter en statskupp. Han tvingas bosätta sig på John F Kennedyflygplatsen – där skapar han ett liv med nya vänner och kärleksproblem. Varm film av Steven Spielberg med Tom Hanks och Catherine Zeta-Jones.

 

"Broarna i Madison County"

En olycklig hemmafru i 60-talets norra Kalifornien träffar en fotograf från National Geographic. En varm romantisk film med Meryl Streep och Clint Eastwood.

 

 "Amelie från Montmartre"

Den naiva och drömmande Amelie hittar ett plåtskrin med barndomsminnen i sitt badrum. Men det är inte hennes, så hon bestämmer sig för att hitta den rätta ägaren. Filmen om den hjälpsamma Amelie – spelad av Audrey Tautou - hyllas som en av de bästa franska filmerna genom tiderna av TimeOut.

 

  "Léon"

En lönnmördare blir motvilligt ansvarig för en mycket hämndlysten tolvårig flicka efter att hennes familj mördats. Luc Besson regisserade och den unga flickan spelas av Natalie Portman.

 

"Polka king"

Jack Black spelar polkakungen Jan Lewan som chockar sina fans när han försöker bli rik på ett allt igenom olagligt sätt.

 

{"type":"square"}Remov"The Dark Knight" Batman, poliskommissarie James Gordon och distriktsåklagaren Harvey Dent fortsätter att bekämpa brott i Gotham City. Deras framgångsrika arbete hotas dock av att gå om intet när en ny brottsling dyker upp i staden - Jokern.

 

 

LÄS MER: Guide: Se film och serier offline från Netflix

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!