Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är de 40 bästa klassiska filmerna på Netflix

I klassikern "Ghostbusters: Spökligan" bekämpas spökena i New York.Foto: FILMBOLAG
Tom Hanks och Geena Davis spelar två av huvudrollerna i "Tjejligan".Foto: TV1000
En lönnmördare får en hämndlysten tolvårig flicka på halsen i "Léon".Foto: FILMBOLAG

Tre parapsykologer jagar spöken i New York, en haj sätter skräck i ett semesterparadis och en lönnmördare får en hämndlysten tolvåring på halsen.

Det finns gott om bra filmklassiker i Netflix utbud sommaren 2018.

Vilken blir din favorit?

Gudfadern Oscarsbelönad gangsterfilm från 1972. När Don Vito Corleone, överhuvudet i en maffiafamilj, blir utsatt för ett mordförsök tar hans yngste son på sig ansvaret att hitta gärningsmännen och utkräva hämnd. Betyg på IMDb: 9,2.

Gudfadern II Hyllad gangsterfilm från 1974. I den andra delen i Gudfadern-triologin får du en inblick i familjen Corleones historia. Filmen visar Don Vitos resa från Sicilien till ett liv av organiserad kriminalitet i New York. Betyg på IMDb: 9,0.

Forrest Gump Flerfaldigt Oscarsbelönat drama från 1994. Den extremt godhjärtade Forrest Gump växer upp med ett begränsat IQ men lyckas bli både en toppidrottsman, krigshjälte i Vietnam och framgångsrik affärsman. Det enda han dock bryr sig om är hans livs kärlek, Jenny, och att hon ska ha det bra. Betyg på IMDb: 8,8

Maffiabröder Verklighetsbaserat gangsterdrama från 1990. En fascinerande skildring av maffiafamiljerna i New Yorks våldsamma och mystiska värld genom Henry Hill – småbusen som lyckades klättra högt upp i gangsterhierarkin. Hill drar dock inte bara till sig gangsterbossarnas uppmärksamhet utan även FBI:s. Betyg på IMDb: 8,7.

 

Ladda ner Netflix app

Netflix app är gratis att ladda ner. För att ladda ner den – gör så här:

iPhone eller iPad: Gå in i AppStore, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling.

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

 

Se bland andra Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino och Joe Pesci i "Maffiabröder".Foto: - - / OKÄND

Léon Kriminalaction och äventyr från 1994. En lönnmördare blir motvilligt ansvarig för en mycket hämndlysten tolvårig flicka efter att hennes familj mördats av en korrupt polis. Luc Besson regisserade och den unga flickan spelas av Natalie Portman. Betyg på IMDb: 8,6.

Das Boot Krigsdrama från 1981. Filmen skildrar den tyska ubåten U96 och dess ubåtsbesättning och deras uppdrag att patrullerade förrädiska vatten under andra världskriget. Betyg på IMDb: 8,4.

The Shining Skräckfilm från 1980. Jack Torrence får jobb som vaktmästare på ett avlägset hotell i Klippiga bergen över lågsäsongen medan hotellet är stängt. Han tar med sig sin familj – hustrun och deras son. Allt visar sig dock inte stå rätt till på hotellet och för varje dag som går så blir Jack bara mer och mer konstig. Betyg på IMDb: 8,4.

 

LÄS MER: 25 bra filmer på HBO Nordic 2018 

 

Jack Nicholson som Jack Torrence i skräckklassikern "The Shining".Foto: FILMBOLAG

Monty Pythons galna värld Komedi från 1975. Monty Python-gänget gör sin alldeles egna tolkning av kung Artur och riddarna kring runda bordet som ger sig ut på jakt efter den heliga graal. Betyg på IMDb: 8,3.

To kill a Mockingbird Kriminaldrama från 1962. Advokaten Atticus Finch hamnar mitt bland hat och fördomar när han tar på sig att försvara en svart man som anklagas för våldtäkt. Betyg på IMDb: 8,3.

År 2001: Ett rymdäventyr Oscarbelönat actionäventyr från 1968. Två astronauter undersöker förekomsten av mystiska monoliter i universum. Samtidigt försöker de utmana rymdskeppets intelligenta system. Betyg på IMDB: 8,3.

Monty Phyton's Life of Brian – ett  herrans liv Komedi från 1979. Brian föddes i ett stall i Judeen och som vuxen går man med i en antiromersk selotgrupp. Av någon anledning och till hans stora förtret förväxlas han dock hela tiden med en viss snickare. Betyg på IMDb: 8,1.

 

LÄS MER: 11 nya romantiska komedier på Netflix 

 

Ben-Hur Drama från 1959. Den judiske prinsen Judah Ben-Hur blir förrådd av sin barndomsvän och tvingas till ett liv som slav. Han lyckades dock fly och träffar då profeten Jesus. Betyg på IMDb: 8,1.

Rebell i Bojor Kriminaldrama från 1967. Luke Jackson är man som vill göra saker på sitt sätt. Det leder till att han hamnar i fängelse och gör sig ovän med fängelsechefen. Betyg på IMDb: 8,1.

Måndag hela veckan Amerikansk komedifilm från 1993. Phil Connors är en egocentrisk tv-meteorolog som har fått i uppdrag att bevaka den årliga ritualen med skogsmurmeldjuret Punxsutawney Phil som sägs förutspå när våren kommer. Av någon anledning börjar han på ett oförklarligt sätt uppleva samma dag om och om igen. Betyg på IMDb: 8,0.

Tv-meteorologen Phil tvingas uppleva samma dag om och om igen i "Måndag hela veckan".Foto: FILMBOLAG

En kvinnas doft Oscarsbelönat drama från 1992. Den pensionerade, blinda och arroganta före detta överstelöjtnanten Frank Slade älskar att ge andra order. Han anställer en ung internatelev i desperat behov av pengar som sin personlige assistent. Betyg på IMDb: 8,0.

Trollkarlen från Oz Klassisk musikal från 1939. Dorothy, spelad av Judy Garland, sveps i väg från sitt liv på en gård i Kansas och hamnar i ett sagoland med lilleputtar och flygande apor. Den enda som kan hjälpa henne hem igen är Trollkarlen från Oz som bor i Smaragdstaden. På väg dit träffar hon och slår följe med Fågelskrämman, Plåtmannen och det fega Lejonet. Betyg på IMDb: 8,0.

Hajen Flerfaldigt Oscarsnominerad skräckthriller från 1975. En 7,5 meter lång vithaj terroriserar semesterparadiset Amity Island och en polischef, en djuphavsforskare och hajjägare beslutar sig för att förgöra besten en gång för alla. Betyg på IMDb: 8,0.

 

LÄS MER: Här är de 60 bästa skräckfilmerna på Netflix 

 

En satans eftermiddag Verklighetsbaserad och Oscarsbelönad kriminalfilm från 1975. Sonny Wortzik slår sig samman med medbrottslingen Salvatore Naturile för att råna en bank i Brooklyn i New York. Tanken är att rånbytet ska finansiera Salvatores älskares könskorrigerande operation. Rånet går dock långt ifrån som planerat. Betyg på IMDb: 8,0.

Ghostbusters: Spökligan När tre parapsykologer förlorar sitt forskningsbidrag så startar de i stället den egna firman Ghostbusters. De inser snabbt att gröna slemfigurer och marshmallowmän spökar på Manhattan i New York. Betyg på IMDb: 7,8.

Fira med Ferris Amerikansk komedi från 1986. Det här med att gå i skolan är inte riktigt Ferris Buellers grej. I stället drar han, flickvännen Sloane och bästa kompisen Cameron till Chicago. Det blir en heldag med många galna upptåg. Betyg på IMDb: 7,8.

En ung Matthew Broderick i rollen som Ferris Bueller i "Fira med Ferris".Foto: - - / OKÄND

Dirty Harry Actionthriller från 1971. Den tuffe polisen Harry Callahan, spelad av Clint Eastwood, får i uppdrag att hitta en psykopat med smeknamnet Scorpio killer – en galning som terroriserar San Francisco. Betyg på IMDb: 7,8.

Malcolm X  Oscarsnominerat biografiskt drama från 1992 om den afroamerikanske aktivisten Malcolm X som kämpade mot rasism och för lika rättigheter för alla, något som gav honom många fiender. Filmen är en kartläggning av hans liv – från de tidiga åren till hans konvertering till islam. Betyg på IMDb: 7,7.

Boyz N The Hood Amerikanskt kriminaldrama från 1991. Efter att ha hamnat i bråk i skolan skickas Tre att bo med sin pappa i Crenshaw i South Central Los Angeles. Där återförenas han med sina vänner  "Doughboy" och Ricky. Tre kämpar för att vara sin pappa till lags och hålla sig på rätt sida lagen i ett område där knark, våld och rasism är en del av vardagen. Betyg på IMDb: 7,6.

Deltagänget Studentföreningen i delta-huset är knappast Faber Colleges stora stolthet men när den hotas av tvingas Bluto, Pinto och resten av gänget visa vad de verkligen går för. Betyg på IMDb: 7,6.

 

LÄS MER: De 22 bästa romantiska komedierna på Netflix

 

Farligt begär Drama från 1988. Två uttråkade och priviligerade franska aristokrater, förföraren Valmont och markisinnan Merteuil, spelar ett högt spel där den oskuldsfulla Cecile de Volanges och den dygdiga madame de Tourvel är måltavlorna. Betyg på IMDb: 7,6.

Sista natten med gänget Drama från 1973. Ett gäng high school-ungdomar som precis gått ut skolan driver runt på stan en sommarkväll i jakt på kärlek och spänning. Betyg på IMDb: 7,5.

Lyfta skrot Kultförklarad dokumentärfilm från 1977. Den femfaldige Mr Olympia-vinnaren Arnold Schwarzenegger kämpar för att vid 28 års ålder vinna sin sjätte titel. Betyg på IMDb: 7,4.

 

 

LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 

 

Barslagsmål, lånehajar och dolda vapen i gangsterfilmen "Dödspolarna".Foto: SCANBOX

Dödspolarna Gangsterfilm från 1973. Barslagsmål, lånehajar och dolda vapen. Smågangstern Charlie bor i Little Italy i New York och drömmer om att bli lika respekterad som sin farbror – den lokale gangsterbossen. Betyg på IMDb: 7,4.

Ett rum med utsikt Romantiskt drama från 1985. Det är tidigt 1900-tal och Lucy och hennes förkläde Charlotte är på besök i Florens. Där träffar de herr Emerson och hans son George – två män som är bra mycket mer frigjorda än vad Lucy är van vid. Det slutar med att George kysser Lucy. Väl hemma friar den konventionelle Cecil Vyse till Lucy och hon tackar ja. Då dyker George och hans pappa upp igen. Betyg på IMDb: 7,4.

The Goodbye Girl Romantiskt drama från 1977. När dansaren Paulas pojkvän flyttar från New York så hyr han, utan Paulas vetskap, ut sin lägenhet i andra hand till den arrogante skådespelaren Elliot. Paula gör tydligt klart för Elliot att hon inte tycker om honom men han låter henne och hennes dotter bo kvar ändå. Betyg på IMDb: 7,4.

 

LÄS MER: 20 bästa dramafilmerna på Netflix sommaren 2018

 

De professionella En rik ranchägare anlitar fyra äventyrare för att rädda hans fru som har blivit kidnappad av en mexikansk bandit. Eller hur ligger det till egentligen? Betyg på IMDb: 7,4.

The Memphis Belle – berättelsen om en flygande fästning Dokumentär från 1944.  Skildring av hur besättningen på B-17 Flying Fortress-planet Memphis Belle förbereder sig inför ett bombuppdrag i Tyskland under andra världskriget. Betyg på IMDb: 7,3.

Grease Romantisk musikalfilm från 1978. Den oskuldsfulla Sandy Olsson och den farligt snygge Danny Zuko faller för varandra under sommarlovet. Frågan nu är om deras romans ska överleva skolåret. Huvudrollerna i denna musikalhyllning till 1950-talet spelas av Olivia Newton-John och John Travolta. Betyg på IMDb: 7,2.

 

LÄS MER: Viaplay: De 25 allra bästa filmerna att se 2018 

 

Olivia Newton-John och John Travolta spelar huvudrollerna i "Grease".Foto: FILMBOLAG

Tjejligan Amerikansk dramafilm från 1992. Andra världskriget pågår fört fullt och männen har dragit ut i strid. Kvinnorna bevisar då att baseboll inte bara är för män när de startar en egen basebolliga. Betyg på IMDb: 7,2.

Mad Max Actionäventyr från 1979. Trafikpolisen Max familj mördas av ett våldsamt gäng och han ger sig ut på vägarna för att kräva hämnd. Betyg på IMDb: 7,0.

 Hamlet Drama från 1990. Den danske prins Hamlet misstänker att en konspiration bakom sin pappas död – och att hans mamma kan vara inblandad. Att hämnas pappans död blir dock inte lätt när den han vill hämnas på är hans egen farbror. Betyg på IMDb: 6,8.

Föräldrafritt Dramakomedi från 1983. Joel är den perfekta sonen med stora framtidsplaner. När hans föräldrar åker på semester och han får huset för sig själv ställer han dock till problem på löpande band – något som tvingar honom att snabbt hitta ett sätt att tjäna ihop en massa pengar. Betyg på IMDb: 6,8.

Klienten Amerikansk drama-thriller från 1994. 11-årige Mark Sway blir vittne till hur en advokat med maffiakopplingar tar sitt liv och söker skydd hos en annan advokat. En ambitiös åklagare försöker sedan pressa Mark på information om självmordet men om Mark berättar det han vet så riskerar han själv att fall offer för en yrkesmördare. Betyg på IMDb: 6,7.

 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

 

Judy, Doralee och Violet får nog av sin chef i "9 till 5". Foto: FOTO: 20TH CENTURY/TV4 / FILMBOLAG 20TH CENTURY

9 till 5 Amerikansk komedi från 1980. Judy, Doralee och Violet har fått nog av sin självupptagne sexistiska chef och börjar fantisera om hämnd. Betyg på IMDb: 6,7.

De gröna baskrarna Krigsdrama från 1968. Översten Mike Kirby leder helt orädd ett specialförband och en skeptisk journalist under ett uppdrag som går ut på att kidnappa en fiende general under kriget i Vietnam. Filmen har fått kritik för att glorifiera Vietnamkriget. Betyg på IMDb: 5,7.

 

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juli 2018 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.