Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Charlotte Perrellis miljoner

Charlotte Perrelli under Melodifestivalen 2017Foto: SVEN LINDWALL
Charlotte PerrelliFoto: EXPRESSEN
Charlotte Perrellis lyxhus i ÅreFoto: Instagram

Hennes comeback i Melodifestivalen 2017 blev en flopp.

Men det förändrar inte det faktum att Charlotte Perrelli är en av Sveriges mest framgångsrika artister.

Här är schlagerveteranens miljontillgångar.

Schlagerveteranen Charlotte Perrelli, 42, gjorde tidigt sorti i årets Melodifestival. Artisten, som tidigare har vunnit både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest gjorde comeback i tävlingen med en helt ny stil – och hamnade sist i den första deltävlingen som sändes från Scandinavium i Göteborg.

Men Charlotte Perrelli går inte lottlös för det. Hon är nämligen en av Sveriges mest framgångsrika kvinnliga artister.

Bara marknadsföringsvärdet på hennes medverkan i Melodifestivalen – svensk tv:s absolut största folkfest – har uppskattats till miljonbelopp i jämförelse med att köpa vanlig reklamtid.

– Det är svårt att göra en rak översättning men det skulle absolut landa på 2-2,5 miljoner kronor. Utöver det är det ju ett enormt värde att synas i Melodifestivalen, det är ett så stort engagemang ute i stugorna, kommenterade John Aleman, tv-chef på mediebyrån Carat. 

 

LÄS MER: Charlotte Perrelli stöttades av maken 

 

Charlotte Perrelli har släppt nytt album i år och turnerar i sommar med "Diggiloo" – vilket väntas leda till ett nytt pengaregn för artisten.  2016 turnerade hon med Kjell "Brolle" Junior Wallmark.

Vid sidan av artisteriet har Charlotte Perrelli köpt tomtmark i Åre och byggt en rejäl kåk tillsammans med maken tillika vd:n Anders Jensen. Paret äger genom sina bolag flera hus ihop. 

Du har ju visat upp ditt lyxiga hem och delar med dig av bilder från din vardag och husbygget i Åre. Det är något som folk brukar ha åsikter om. Hur tänker du kring det?

– Tyvärr, är det så att vi i Sverige inte får tjäna pengar och vi får inte vara för framgångsrika. Egentligen ska jag för mitt eget bästa inte prata om vissa saker. Samtidigt är det så att jag inte fått någonting gratis. Jag har börjat med två händer och jobbat från scratch. Jag köpte min första lilla etta. Det är ingen som hjälpt mig på något sätt. Jag känner någonstans att det vore konstigt om man inte är stolt över det man åstadkommit, har Charlotte Perrelli tidigare sagt. 

"Drivkraften har inte varit att tjäna pengar"

I samband med en intervju i Värvet berättade Charlotte Perrelli att hon investerat sina pengar i fonder och aktier. Dessutom sparar hon pengar till sina barn.

– Jag skulle kunna sälja av allt och bara sätta mig och ha det jävligt skönt, men det fungerar inte för mig. Det är inte det som är grejen, drivkraften har inte varit att tjäna pengar, att sätta mig och ta det lugnt. Drivkraften är ju att jag har en passion, säger sångerskan i Värvet.

Förutom aktierna har Charlotte Perrelli även investerat i hus på Stockholms mest exklusiva adresser. Sångerskan äger två fastigheter i Djursholm.

Den ena villan köptes 2014 – då var köpeskillingen 20 miljoner kronor. 

Det andra huset i Djursholm köptes 2004 och kostade då 7,5 miljoner kronor. Med tanke på hur priserna ökat i Stockholm torde detta vara en bra investering.

Charlotte Perrellis miljontillgångar i bolagen

Charlotte Perrelli, som inte bara tjänar pengar på musiken utan också på kläder, vin och skönhetsprodukter, driver flera bolag tillsammans med maken Anders Jensen. Hon äger också det egna bolaget Chanille AB.

2015 omsatte bolaget nära 390 000 kronor. De tre åren innan omsatte dock bolaget runt 9 miljoner kronor sammantaget.

I Chanille AB finns tillgångar på över 10 miljoner kronor. I bolaget finns två anställda och 2015 betalade bolaget ut 1,7 miljoner kronor i lön.

Charlotte Perrelli är även ordförande och delägare i Chita Entertainment AB.

 

LÄS MER: Nya bilderna från Charlotte Perrellis lyxhus

 

Under 2015 omsatte det bolaget nära 5,7 miljoner kronor. Samma år hade bolaget tillgångar på 5,8 miljoner kronor.

Bolaget hade en anställd och totalt betalades det ut 1,1 miljoner kronor i lön 2015.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen äger även fyra fordon, en Land Rover, en Volvo, en Mini Cooper och en Lincoln.

Charlotte Perrelli har avböjt att kommentera sin ekonomi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.