Den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling är den sjätte bäst betalda dj:n i hela världen. Foto: Vallery Jean / ALL OVER PRESS WIREIMAGEDen svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling är den sjätte bäst betalda dj:n i hela världen. Foto: Vallery Jean / ALL OVER PRESS WIREIMAGE
Den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling är den sjätte bäst betalda dj:n i hela världen. Foto: Vallery Jean / ALL OVER PRESS WIREIMAGE
Bara mellan 2012-2015 har stjärnan dragit in hela 630 miljoner kronor, enligt Forbes. Foto: Emil NordinBara mellan 2012-2015 har stjärnan dragit in hela 630 miljoner kronor, enligt Forbes. Foto: Emil Nordin
Bara mellan 2012-2015 har stjärnan dragit in hela 630 miljoner kronor, enligt Forbes. Foto: Emil Nordin
"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella ting", har stjärnan tidigare skrivit. Foto: David Fisher/Rex Shutterstock / DAVID FISHER/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella ting", har stjärnan tidigare skrivit. Foto: David Fisher/Rex Shutterstock / DAVID FISHER/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella ting", har stjärnan tidigare skrivit. Foto: David Fisher/Rex Shutterstock / DAVID FISHER/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Här är Aviciis alla miljoner

Publicerad

Den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling är den sjätte bäst betalda dj:n i hela världen.

Bara mellan 2012-2015 har stjärnan dragit in hela 630 miljoner kronor, enligt Forbes.

"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella ting", har stjärnan tidigare skrivit.

På fredag gör Tim "Avicii" Bergling sin enda spelningen i Norden – på Tallriken i Malmö. Förutom att det är den enda spelningen i Norden är det också den sista spelningen i Sverige - någonsin.

"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella ting, även om jag är tacksam för chanserna och komforten som min framgång har gett mig", skrev han tidigare i sitt öppna brev i mars, när han berättade för världen att han skulle sluta turnera.

Även om världsstjärnan inte drivs av materiella ting är en sak klar – han kan skratta hela vägen till banken.

År 2015 är han världens sjätte bäst betalade Dj, enligt Forbes. I runda svängar drog han in hela 162 miljoner kronor.

 

LÄS MER: Aviciis bror: ”Han är verkligen bränd i bägge ändar”

 

Även om en sjätteplats inte är dålig har det gått bättre. År 2014 var han den dj i världen som var tredje bäst betald. Han drog då in 239 miljoner kronor, enligt Forbes.

På sin Instagram visar han upp sitt liv. Han turnerar runt världen, hänger i lyxiga hus och flyger privatjet – en livsstil som är dyr att uppehålla. Det borde dock inte vara några problem.

Ända sedan Forbes började med en lista på världens bäst betalda dj:s år 2012 har Avicii varit med varje gång. Mellan 2012-2015 har stjärnan dragit in ungefär 630 miljoner kronor.

 

 

Ett foto publicerat av Avicii (@avicii) Aug 13, 2015 kl. 9:19 PDT

 

 

LÄS MER: Avicii har tjänat 15 miljoner på en låt

 

Den världskända dj:n växte upp på Östermalm i Stockholm men bor nu i Los Angeles. När han flyttade dit köpte han ett lyxhus för ungefär 100 miljoner kronor.

2011 grundade stjärnan bolaget Avicii Music AB. Första året uppgick intäkterna till knappa 3,2 miljoner kronor. I dag, fyra år senare har han plockat ut 153,5 miljoner kronor ur företaget. Det har Expressen tidigare avslöjat.

Spelningen på Tallriken i Malmö beräknas dra in minst 9 miljoner kronor.

 

 

Ett foto publicerat av Avicii (@avicii) Jul 24, 2015 kl. 10:10 PDT

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag