Enligt Expressens uppgifter vill vinnardelegationen anordna Eurovision på Tele 2 Arena i Stockholm. Foto: Lisa MattissonEnligt Expressens uppgifter vill vinnardelegationen anordna Eurovision på Tele 2 Arena i Stockholm. Foto: Lisa Mattisson
Enligt Expressens uppgifter vill vinnardelegationen anordna Eurovision på Tele 2 Arena i Stockholm. Foto: Lisa Mattisson
Foto: Kerstin JoenssonFoto: Kerstin Joensson
 Foto: Kerstin Joensson
Foto: Kerstin JoenssonFoto: Kerstin Joensson
 Foto: Kerstin Joensson

Här är arenan där SVT vill anordna Eurovision

Publicerad

Här är arenorna som slåss om nästa års Eurovision.

SVT har varken kontaktat Göteborg eller Malmö – men ska ha fört informella samtal med Stockholm.

Samtidigt uppges Malmö tacka nej till evenemanget.

– Jag har hört det snacket, säger Olle Zetterberg på Stockholm business region, som håller i stadens möten med SVT.

Enligt Expressens uppgifter vill vinnardelegationen anordna Eurovision på Tele 2 Arena i Stockholm.

Stadskampen är i gång.

Knappt ett dygn efter Måns Zelmerlöws jordskredsseger i Wien i natt är arbetet med att sälja in nästa Eurovisionarena i full gång.

Redan för en till två månader sedan tog SVT de första informella kontakterna med städerna.

Men från Stockholms håll har arbetet pågått sedan man snuvades på uppdraget av Malmö 2013. Redan på tisdagen hålls möten där Tele 2 Arena, Friends Arena, Globen och Stockholmsmässan ska utmejsla planen för att sälja in konceptet till SVT.

 

LÄS MER: Därför diskades juryn i natt

 

Man ska också avgöra vilken arena som är huvudkandidat.

Gruppen räknar med att evenemanget går av stapeln någon av de två sista veckorna i maj nästa år.

– Vi har haft informella samtal med SVT för att kolla av intresset. Alla arenor och Stockholms stad ska ha en liten träff och gå igenom läget, vad som går att göra på de olika anläggningarna och hur schemat ser ut. Sedan slår vi oss ner med SVT och diskuterar. Vi gjorde ett ganska grundligt arbete förra gången, och har kvar all dokumentation och ska fräscha upp och använda oss av den när vi träffar SVT, säger Olle Zetterberg på Stockholm business region, som håller i stadens möten med SVT.

"Pratas om det i branschen"

Samtidigt uppges Malmö ha hoppat Eurovisionracet. Anledningen ska enligt Expressens uppgifter vara att arrangemanget 2013 blev för dyrt.

I branschen går snacket varmt om Malmös avhopp. Olle Zetterberg har hört uppgifterna.

– De gjorde ett jättefint arrangemang 2013. Men jag har hört det snacket. Det pratas om det i branschen, säger han.

På SVT vill man inte kommentera Malmös avhopp.

Samtidigt vill inte Malmö stads turistdirektör svara på om staden skulle tacka ja till Eurovision.

– Det är inget jag vågar säga något om nu. Men i mitt hjärta vet jag att vi stod för ett fint och bra arrangemang senast, säger turistdirektören Johan Hermansson.

 

 

LÄS MER: Måns känga till Ryssland efter segern

 

 

Enligt honom har Malmö inte kontaktats av SVT angående att arrangera evenemanget.

Han känner inte igen att staden ska ha tackat nej.

– Det är mer än jag vet. Och efteranalysen visade inte att det skulle ha kostat för mycket pengar sist eller kommit in för lite, säger Johan Hermansson.

I Göteborg är Scandinavium den enda arena som kan komma på tal för att arrangera Eurovision.

Men staden har ännu inte kontaktats av SVT.

– Vi ska ta kontakt med SVT. Det är tidigt att prata om en plan, men det lär inte hamna i Malmö. Det är Göteborg och Stockholm som är kandidaterna, säger Stefan Gadd, presschef på Göteborg & Co.

I Stockholm är tongångarna positiva.

Enligt Expressens uppgiftslämnare har vinnardelegationen redan gjort sitt val. Man vill hålla Eurovision på Tele 2 Arena,

Även från stadens håll siktar man in sig på att sälja in Tele 2 Arena.

 

 

LÄS MER: Tv-tittarnas ilska mot sändningen

 

 

– Jag tycker att Stockholm ska ha nästa år på Tele2 Arena. Det är självklart att Stockholm ska ha det, det är huvudstaden trots allt, säger Eva-Louise Erlandsson, S. kommunfullmäktiges ordförande.

Varför Tele2?

– Det är vår stora arena, den största. Den ligger i Stockholm,

Även finansborgarrådet vill hålla Eurovision på Tele 2 Arena.

– Det är klart att jag kommer slå ett slag för att det ska bli på Tele2 Arena. För att det är vår egen arena. Men det absolut viktigaste är att det hamnar i Stockholm, säger Karin Wanngård, S.

På SVT är man fåordiga om valet. Klart är att man vill få i gång diskussionerna så snart som möjligt.

– Det ska vara högt tempo. Vi har bara sonderat terrängen. Vi har ringt lite olika människor och lite olika städer. Men jag vill inte kommentera vilka än på länge, säger kanalens nöjeschef Thomas Hall.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag