Refused fick livepriset under Manifestgalan på fredagskvällen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Refused fick livepriset under Manifestgalan på fredagskvällen.  Foto: Anna-Karin Nilsson

Här är alla vinnarna på  Manifestgalan 2013

Publicerad

First Aid Kit och Den stora vilan var dubbelt nominerade inför den alternativa musiktillställningen Manifestgalan. Bägge grupperna fick dock gå hem tomhänta från fredagskvällens gala på Nalen i Stockholm. Duon från Svedmyra i Stockholm fick i stället se sig slagna av The Tallest Man on Earth i singer/songwriter-kategorin samt av comebackande Refused i live-klassen.

Nämnas kan att Chords, som även uppträdde live under kvällen, segrade över bland andra heta Lorentz & Sakarias i hip hop-kategorin samt att Niki & The Dove tog hem pop-klassen före bland andra P3 Guldbelönade Icona Pop och El Perro Del Mar.

Inför Manifestgalan, som är till för att premiera artister på oberoende skivbolag, hade de 19 jurygrupperna lyssnat på 464 skivor och tittat på 102 musikvideor enligt arrangörerna bakom Manifestgalan.

Här är alla vinnare:

Årets folkmusik: Ale Möller Band "Argai".

Årets experimentellt: Syntjuntan "Syntjuntan".

Årets rock: Holograms "Holograms".

Årets dans: Jean-Louis Huhta - samlad årsproduktion inklusive Brommage Dub och Dungeon Acid.

Årets visa: Toni Holgersson "Sentimentalsjukhuset".

Årets rytm: Music Is The Weapon "Moving Foundation and Outer Space".

Årets synt: Agent Side Grinder "Hardware".

Årets hip hop: Chords "Looped state of mind".

Årets jazz: Bobo Stenson Trio "Indicum".

Årets pop: Niki and the Dove "Instinct".

Årets textförfattare: Carolina Wallin-Perez "Där vi en gång var".

Årets kompositör: Per Störby, New Tide Orquesta "How to climb a mountain".

Årets dansband: Sannex "Tillbaka till framtiden.

Årets singer/songwriter: The Tallest Man On Earth "There's no leaving now".

Årets nykomling: Killerball.

Årets hårdrock: Witchcraft "Legend".

Årets live: Refused.

Årets indie: Teg Publishing.

Årets musikvideo: Lucas Nord vs Urban Cone "Let us stay young", regi: Mats Udd.

Årets punk: Beyond Pink "Pride and prejudice".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag