Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är alla nya deltagare i ”Sveriges värsta bilförarare”

Ur arkivet: Öfvergård ersatts i programmet.
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

Vem är egentligen Sveriges värsta bilförare? 

Det ska nu avgöras i TV4. 

Här är alla deltagare som tävlar om – eller försöker undvika – titeln när succéprogrammet kommer tillbaka den 14 april. 

Birgitta – har backat rakt in i ett träd

Foto: TV4

Birgitta, 56, tillsammans med bästa vännen Pirjo, 58, Upplands Väsby. Birgitta är utbildad socionom och Pirjo är sjukpensionär och utbildad samtalsterapeut i kyrkan. De är bästa vänner och grannar. Birgittas största utmaning när det gäller bilkörning är att hon ibland svävar i väg i sina tankar och tappar fokus, hon har bland annat backat rakt in i ett träd.

Chantal – ”En usel bilförare”

Foto: TV4

Chantal, 24, tillsammans med bästa kompisen Patricia, 28, Stockholm. Chantal och Patricia är kusinerna som avskydde varandra under hela uppväxten, men är i dag bästa kompisar. Chantal pluggar ekonomi på Stockholms universitet och driver ett klädföretag. Patricia har jobbat som bilförsäljare men vill starta eget inom rekrytering. Enligt Patricia är Chantal en usel bilförare och Chantals största utmaning blir att köra bil överhuvudtaget.

Emil – gillar inte att köra i storstan

Foto: TV4

Emil, 21, tillsammans med kompisen Oscar, 21, Klippan. Emil och Oscar är vänner som känt varandra sen sjunde klass. Emil jobbar med charkprodukter och Oscar kör spolbil. Deras största intresse är deras bilar och mycket av umgänget handlar om just bilarna. Emil gillar inte när det är mycket trafik, att hålla koll på skyltar och att köra i storstan. 

Iréne – gillar inte fickparkering

Foto: TV4

Iréne 82, Mariestad, tillsammans med sitt barnbarn David, 22, Skene. Iréne är pensionär och David pluggar till ekonom på Borås Högskola och jobbar extra i en butik. Iréne tror att hennes största utmaning blir att ”köra baklänges” och att fickparkera, då hon är rädd om de andra bilarna.

Jakob: ”Jag har halvtaskigt konsekvenstänk”

Jakob och Simon.
Foto: TV4

Jakob, 23, Kalmar tillsammans med kompisen Simon, 27, Karlskrona. Jakob och Simon lärde känna varandra för fem år sedan när de gjorde lumpen tillsammans. Jakob pluggar till Sjökapten och på sidan om driver han en mycket framgångsrik entreprenadfirma samt delägare i en klädesbutik. Simon jobbar som yrkesofficer i flottan. När det kommer till bilkörningen beskriver Jakob sig själv som impulsiv, energisk och med ett halvtaskigt konsekvenstänk.

Tvillingsystrarnas utmaning

Foto: TV4

Lizzie, 22, med tillsammans med sin tvillingsyster Kelly, 22, Malmö. Tvillingpar från Malmö. Lizzie är nagelteknolog och Kelly studerar. Kelly är den våghalsige och Lizzie mer försiktig. Kellys största utmaning blir att behålla lugnet och vara fokuserad när Lizzie säger till. Lizzies största utmaning blir att hålla tyst.

Marcel – sminkar sig samtidigt som han kör

Foto: TV4

Marcel, 21, tillsammans med kompisen Lisanna, 29, Stockholm. Marcel har jobbat med sociala medier sedan 2013. Han arbetar mot företag som behöver hjälp med digital marknadsföring. Lisanna är mammaledig men har precis börjat plugga till mäklare. De lärde känna varandra via Youtube. Marcel kör ofta med filhållare så han kan sminka sig samtidigt som han kör.

Då blir Marie stressad

Foto: TV4

Marie, 45, tillsammans med bästa kompisen Maria, 38, Smålandsstenar. Marie och Maria är bästa vänner och har känt varandra i 15 år. De träffades genom sitt gemensamma hundintresse. Maria jobbar id ag som stödassistent på en dagligverksamhet och Marie jobbar som stödassistent på ett gruppboende. Marie är medveten om sina svagheter i trafiken. Hon blir stressad när hon kör i en större stad och har svårt att hålla reda på allt som händer runtomkring, med bilar som kör och folk som går.

Ulf – svårt med koncentrationen

Foto: TV4

Ulf, 78, Nacka tillsammans med vännen Gun-Britt, 71, Stavsnäs. Ulf och Gun-Britt, båda pensionärer, är vänner som lärt känna varandra genom en gemensam bekant. Med åren har Ulfs bilkörning förvärrats och Gun-Britt tycker att han är okoncentrerad när han kör bil. Gun-Britt pratar gärna när de är ute och åker, och då händer det att Ulf fokuserar mer på det än på bilkörningen.

Yahya – ”Kör för fort”

Foto: TV4

Yahya, 20, tillsammans med sin pappa Ghassan, 46, Malmö. Yahya pluggar skådespeleri och teater och hans största dröm är att bli skådespelare i Hollywood. Ghassan reparerar cyklar, renoverar möbler och kör biltransporter. Ghassan tycker att Yahya är jättedålig på att köra bil och att han kör alldeles för fort. Yahya tycker framför allt att det är jobbigt när det är för mycket trafik och människor, då blir han stressad.

Grys dramatiska ögonblick: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.