Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är Adamos utspel – efter Almenäs raseri

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Hon får väl bli som Madonna, där inget får publiceras utan hennes kontroll. Eller så får hon hacka i sig", säger Adamo.
Foto: Tommy Pedersen
Jessica Almenäs.
Foto: Ylwa Yngvesson
Foto: Olle Sporrong

Jessica Almenäs retuschkritik står fast efter förklaringen från tidningen Tara.

Men nu får hon mothugg även från tidningsdrottningen Amelia Adamo:

– Hon får väl bli som Madonna, där inget får publiceras utan hennes kontroll. Eller så får hon hacka i sig, säger Adamo, executive publisher på Bonnier Tidskrifter.

Jessica Almenäs pryder omslaget till nya numret av Tara.

Men hon är långt från nöjd, och anklagade tidningen för retuschering av omslagsbilden.

– De har ju totalt sönderretuscherat bilden. Den ser inte klok ut, sa Almenäs.

En kritik som efter Taras chefredaktör Ann Fredlunds ursäkt fortsatte under fredagen, både på Instagram och i "Nyhetsmorgon" där programledaren medverkade via telefon. 

– Det är ett skämt, sa Almenäs i tv där hon också menade att hon kontrollerat originalbilden från en bildbyrå, och att inte heller den stämmer överens med omslaget.

LÄS MER: Almenäs ilska: "Plastig Barbiedocka"

Almenäs får nu mothugg även från Bonnier Tidskrifters exekutive publisher, tidningsdrottningen Amelia Adamo:

– Storyn är helt enkelt att det där byggde på hennes nya bok och tidningen fick ingen bild av fotografen för boken. Då gör man som alltid i vår värld - man går till en bildbyrå. Bilden är retuscherad av fotografen som tog den bilden, säger Amelia Adamo och fortsätter:

– Allt har sin förklaring, och i sådana fall kanske det hade varit bättre att hon släppt till någon bild från boken.

LÄS MER: Här är de märkliga retuschmissarna

Hon köper inte heller att bildbyråns bild skulle ha retuscherats ytterligare av tidningen:

"Får bli som Madonna"

– Det finns ingen orsak för vår del att lägga på än mer retusch. De allra flesta bilder retuscheras inte av tidningar i dag, utan av fotograferna.

– Hon är förmodligen känslig för att hon oavbrutet är i tv och van att se sig själv på ett visst sätt. Sedan ser hon sig själv på ett sätt som är fem år gammalt. Är man så offentlig och känd så händer det förstås att det publiceras bilder. Hon får väl bli som Madonna, där inget får publiceras utan hennes kontroll. Eller så får hon hacka i sig, säger Adamo.

Vad säger du om debatten kring det hela?

– Jag tycker det var en väldigt liten storm i ett vattenglas. Jag har varit på över 100 omslag nu, och man blir inte alltid glad när man ser sig själv på dem - och då är de dessutom färska, säger Adamo.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.